Практична робота " Виявлення органічних сполук у харчових продуктах"

Експрес-опитування.

Додано: 22 березня 2023
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 1827 разів
12 запитань
Запитання 1

Яким реактивом можна визначити крохмаль в рисі ?  

варіанти відповідей

Йод

 Хлор

Запитання 2

Не містить крохмаль така речовина 

варіанти відповідей

Сметана

Борошно

Запитання 3

Глюкоза міститься у 

варіанти відповідей

Виноградному соці

Мінеральній воді

Запитання 4

Кислотність середовища визначають за допомогою

варіанти відповідей

Сульфатної кислоти

Універсального індикатору

Запитання 5

Купрум (ІІ) гідроксид це реактив для визначення 

варіанти відповідей

 Глюкози

 Крохмалю

Запитання 6

У яких продуктах міститься крохмаль:

1. Борошно.

2. Ковбаса.

3. Яблуко.

4. Картопля.

5. Рис.

6. Лимон.

7. Майонез.

8. Кетчуп

варіанти відповідей

1, 2, 3, 8

1, 4, 5, 8

Запитання 7

Визначте середовище у зразках соку лимону та яблучного соку 

варіанти відповідей

 лужне

кисле

Запитання 8

Чим підтвердити, що у розсолі від сквашених (маринованих) огірків є органічна кислота?

варіанти відповідей

розчином фенолфталеїну

розчином лакмусу

Запитання 9

До розбавленого розчину соку лимона додати харчову соду. Що спостерігаємо?

варіанти відповідей

випадає осад

виділяється газ

Запитання 10

На шматочок білого хлібу нанесіть 1-2 краплі йодної води. Що спостерігаєте?

варіанти відповідей

темно-синє забарвлення

жовте забарвлення

Запитання 11

На невелику грудочку домашнього сиру додайте 1-2 краплі розчину йоду . Що відбувається?

варіанти відповідей

зміни не відбулося

синє забарвлення

Запитання 12

До вареної картоплі додаємо краплю йоду. Чи з'являється синє забарвлення ?

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест