Практична робота "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах"

Додано: 22 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 1588 разів
8 запитань
Запитання 1

Для виявлення крохмалю у харчових продуктах до досліджуваного зразку треба додати 1-2 краплі розчину йоду. Яка ознака має свідчити про наявність крохмалю?

варіанти відповідей

Чорний колір

Синій колір

Коричневий колір

Жовтий колір

Запитання 2

У яких продуктах міститься крохмаль: 1.Хліб. 2.Ковбаса. 3.Яблуко. 4.Картопля. 5.Рис. 6.Твердий сир. 7.крабові палички. 8. Томатний сік

варіанти відповідей

1, 2, 5, 8

1, 3, 4, 6

1, 4, 5, 7

1, 4, 7, 8

Запитання 3

Визначте рН середовище у таких зразках: Виноградний сік

варіанти відповідей

Нейтральне

Лужне

Кисле

Запитання 4

Визначте рН середовище у таких зразках: Томатний сік

варіанти відповідей

Кисле

Нейтральне

Лужне

Запитання 5

Яка органічна кислота міститься у помідорах

варіанти відповідей

Щавлева

Лимонна

Винна

Яблучна

Запитання 6

Яка органічна кислота міститься у винограді

варіанти відповідей

Щавлева

Яблучна

Лимонна

Винна

Запитання 7

Який з перелічених продуктів містить глюкозу

варіанти відповідей

Яблуко

Виноград

Апельсин

Банан

Запитання 8

Якісна реакція на глюкозу, це реакція

варіанти відповідей

Біуретова реакція

Реакція срібного дзеркала

Реакція свіжеосадженим Сu(OH)2

Реакція розчином йоду

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест