Тема : "Приготування борщу українського". Репозитарій 1.

Борщ прийнято вважати овочевим супом, незважаючи на те, що деякі його види готуються на основі м’ясного бульйону і містять м’ясо. Борщ далеко не дієтичне блюдо, таким він може стати тільки у разі вегетаріанського виконання бульйону.


 До речі, на честь борщу було назване невелике містечко Борщів на Тернопільщині. Щоосені він стає центром фольклорного фестивалю «Борщів».


 У минулому у святкові чи недільні дні борщ варили на м’ясному бульйоні, в будні – робили піджарку з сала, цибулі та часнику. У бульйон додавали як самий буряк, так і буряковий квас. Для кислоти також використовували сироватку, при подачі на стіл в особливо урочисті дні заправляли сметаною. Також для гостроти смаку додавався червоний перець. Під час посту варили вегетаріанський борщ, тільки на олії, додавали гриби і рибу.


Додано: 1 листопада 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 50 разів
7 запитань
Запитання 1

Що є обов’язковою складовою борщу?


варіанти відповідей

Томати

Буряк

Капуста

Запитання 2

Український борщ подають з:

варіанти відповідей

пампушки

грінки

галушки

Запитання 3

Рідка основа борщу:

варіанти відповідей

Бульйон

Молоко

Фруктовий відвар

Запитання 4

Який смак повинен мати борщ?


варіанти відповідей

Кислий

Солодкуватий

Кисло – солодкий

Запитання 5

При якій температурі подають гарячі супи?


варіанти відповідей

70-75ºС

40 - 50º

80 - 85ºС.

Запитання 6

Якій тепловій обробці піддають білі коріння, моркву й цибулю при приготуванні борщів?


варіанти відповідей

Пасерування

Варіння

Припускання

Запитання 7

Який борщ подають з пампушками?



варіанти відповідей

"Львівський"

"Чернігівський";

" Український"

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест