Види меню та їхня характеристика

Додано: 2 листопада 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 31 раз
11 запитань
Запитання 1

Укажіть вид меню, що відрізняється значною чисельністю холодних закусок та обмеженим асортиментом гарячих страв. 

варіанти відповідей

Меню денного раціону харчування. 

Меню комплексного обіду в закладах швидкого обслуговування.

Меню порційних страв. 

Меню для бенкет-фуршету. 

Запитання 2

У яких закладах ресторанного господарства використовують обмежене меню?

варіанти відповідей

У закладах швидкого обслуговування.

У ресторанах вищого класу.

У барах класу люкс.

У кафе молодіжному. 

Запитання 3

Яке меню відображає значну змінюваність асортименту страв закладу ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Меню порційних страв.

Меню окремого дня.

Меню бенкет-чаю.

Меню бенкет-фуршету.

Запитання 4

Як називається меню святкового сніданку, обіду чи вечері?

варіанти відповідей

Меню денного раціону харчування.

Меню загального столу

Бенкетне

Меню порційних страв.

Запитання 5

Охарактеризуйте меню а-ля карт (а Іа сагіе).

варіанти відповідей

Пропонує невеликий асортимент страв і оцінюється загальною сумою з розрахунку на одну людину за все меню. Відвідувач платить встановлену ціну за весь обід або сніданок.

Меню чергових (денних) страв, складається для

швидкого обслуговування споживачів, які не мають достатньо часу

на обід. У цей вид меню входять страви популярні та дешеві,

нескладні в приготуванні й зручні для реалізації.

Каталог шеф-кухаря. Сюди включають дорогі ексклюзивні страви, рецепти приготування яких відомі, як правило, тільки в цьому ресторані.

Меню пропонує вибір у кожному виді страв, причому кожна страва оцінюється окремо. Страви з такого меню, вибрані відвідувачами, готуються на замовлення. Цей вид меню використовується в дорогих ресторанах із вказівкою індивідуальної ціни на кожну порційну страву.

Запитання 6

Охарактеризуйте меню шведського стола.

варіанти відповідей

Каталог шеф-кухаря. Сюди включають дорогі ексклюзивні страви, рецепти приготування яких відомі, як правило, тільки в цьому ресторані.

Широкий вибір страв з вільним доступом, цей метод обслуговування збільшує пропускну спроможність зали, прискорює процес обслуговування.

Група меню за певний період часу. Цей тип меню в основному використовується в стаціонарних установах, наприклад у лікарнях, санаторіях.

Меню пропонує вибір у кожному виді страв, причому кожна страва оцінюється окремо. Страви з такого меню, вибрані відвідувачами, готуються на замовлення. Цей вид меню використовується в дуже дорогих ресторанах із вказівкою індивідуальної ціни на кожну порційну страву. 

Запитання 7

У якій послідовності записують закуски і страви у меню? 

варіанти відповідей

Холодні страви і закуски —> гарячі закуски — перші страви —» другі гарячі страви —> гарніри —» солодкі страви.

Гарячі закуски —> холодні страви і закуски —» гарніри —* перші страви —* другі гарячі страви —» солодкі страви.

Гарніри —» холодні страви й закуски —> гарячі закуски —> перші страви —> солодкі страви —»другі гарячі страви.

Гарячі закуски —> холодні страви й закуски —> перші страви —> другі гарячі страви —> гарніри —* солодкі страви.

Запитання 8

Укажіть нормативний документ, у якому зазначаються норми закладки сировини, технологічні процеси приготування страв та виробів, вихід напівфабрикатів, готових страв і виробів.

варіанти відповідей

Технічні умови.

Виробнича програма закладу ресторанного господарства. 

Збірник рецептур страв та кулінарних виробів.

Наряд-замовлення.

Запитання 9

Меню -це

варіанти відповідей

це перелік страв і напоїв, рекомендованих споживачам у закладі ресторанного господарства.

це перелік став і напоїв, що є в ресторані.

це папірець, на якому зображені смаколики.

це документ, завдяки якому ми можемо побачити чим ресторан годує людей)

Запитання 10

Тип закладу визначає:

варіанти відповідей

зміст меню

меблі

персонал

будівля

Запитання 11

Який вид меню мається на увазі, коли гості самі вибирають із великого асортименту страв ті, що їм сподобалися.

варіанти відповідей

а-ля карт (a la carte)  

а парт (a part)

"шведський стіл"

табльдот (table d’hote)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест