Приготування бульйонів.

Додано: 25 листопада
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Бульйон - це....

варіанти відповідей

Відвар з фруктів.

Це відвар з м'яса,кісток,сільськогосподарської птиці,риби з додаванням білого коріння,моркви та цибулі.

Це відвар з м'яса,кісток,сільськогосподарської птиці з додаванням приправ,але без додавання білого коріння,моркви та цибулі.

Запитання 2

Яке співвідношення продуктів в концентрованому бульйоні?

варіанти відповідей

На 1 кг продукту 4-5 л.води.

На 1 кг продукту 6-7 л.води.

На 1 кг продукту 1,25 л.води.

Запитання 3

Скількома способами варять мясо-кістковий бульйон?

варіанти відповідей

Одним

Двома

Трьома

Запитання 4

Який час варіння бульйону з птиці?

варіанти відповідей

40-50 хвилин

1-2 години

40 хвилин-2 години

Запитання 5

Кістковий бульйон мутніє від.....

варіанти відповідей

Додавання овочів.

Від того, що зберігається гарячим.

Спинного мозку та бурхливого кипіння.

Запитання 6

За який зас до завершення варіння бульйону закладають пряні овочі?

варіанти відповідей

30-40 хв.

20-30 хв.

10-20 хв.

Запитання 7

З якої риби краще готувати бульйон?

варіанти відповідей

Окуневих.

Лососевих.

Карпових.

Запитання 8

Грибний бульйон готують з грибів?

варіанти відповідей

Сушених.

Сушених та свіжих

Свіжих

Запитання 9

Смак бульйону залежить від....?

варіанти відповідей

Cпіввідношення в ньому води та харчових складників, ступеня їх подрібнення, тривалості варіння.

Тривалості варіння.

Cпіввідношення в ньому води та харчових складників.

Запитання 10

Який час варіння грибного бульйону?

варіанти відповідей

1,5-2 години

2-3 години

 1,5-2 години

Запитання 11

Яка температура подачі гарячих страв?

варіанти відповідей

90°С

75°С

50°С

Запитання 12

Яка температура подавання холодних страв?

варіанти відповідей

20°С

10°С

14°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест