Приготування страв і гарнірів із смажених овочів.

Додано: 21 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 42 рази
12 запитань
Запитання 1

Готують страви і гарніри з овочів:

варіанти відповідей

У холодному цеху,відділення для гарнірів

У гарячому цеху, соусному відділені

У гарячому цеху,суповому відділені

Запитання 2

Гарніри з овочів можуть бути:

варіанти відповідей

Складні

Прості

Допоміжні

Комбіновані

Запитання 3

Під час теплової обробки маса овочів:

варіанти відповідей

Збільшується

Залишається такою ж

Зменшується

Запитання 4

Що таке деруна маса?

варіанти відповідей

Суміш натертої моркви, картоплі, яєць та борошна

Суміш натертої картоплі, солі,яєць та борошна

Суміш натертої цибулі з яйцями та манною крупою.

Запитання 5

Як нарізують цибулю для страви "Цибуля фрі"

варіанти відповідей

Часточкам

Кільцями

Соломкою

Запитання 6

Навіщо перед смаженням баклажани солять і залишають на 10-15 хв.?

варіанти відповідей

Щоб розм'якшилися

Щоб швидше просмажилися

Щоб видалити гіркоту

Запитання 7

Які овочі перед смаженням панірують у борошні?

варіанти відповідей

Баклажани,гарбуз

Кабачки,томати

Буряк,цибілю ріпчасту

Запитання 8

У фритюрі овочі смажать при температурі:

варіанти відповідей

130-150

170-180

200-250

Запитання 9

Яку суміш жирів краще використовувати для фритюру?

варіанти відповідей

Рослинний і молочний

Рослинний і тваринний

Рослинний і риб'ячий

Запитання 10

Вкажіть норми подавання основного гарніру на 1 порцію:

варіанти відповідей

50,75,150 г

200,300 г

200,350 г

Запитання 11

Для приготування страви "картопля смажена" її солять

варіанти відповідей

На початку смаження

В середині смаження

В кінці

Запитання 12

Страву "Картоплю фрі" солять:

варіанти відповідей

На початку смаження

Після смаження

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест