Проект " Кулінарія"

Додано: 20 квітня 2020
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 34 рази
10 запитань
Запитання 1

Вода до нашого організму повинна поступати тільки з продуктами харчування

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 2

Вкажіть, який вітамін може синтезуватися організмом людини


варіанти відповідей

A

D

Запитання 3

Вкажіть найбільш раціональний режим прийому їжі


варіанти відповідей

2 рази на добу

3 рази на добу

4 рази на добу

Запитання 4

Вкажіть назву захворювання, яке розвивається внаслідок довготривалого не отримання організмом вітамінів

варіанти відповідей

гіпервітаміноз                                                  


авітаміноз 

макровітаміноз

гіповітаміноз

Запитання 5

Сукупність властивостей харчових продуктів, які  беруть участь в обміні речовин, утворенні ферментів, гормонів, травних соків.

варіанти відповідей

білки

жири

мінеральні речовини

вуглеводи

Запитання 6

Речовини, що необхідні для життєдіяльності живого організму в малих дозах, і не утворюються в самому цьому організмі в достатній кількості, через що повинні надходити із їжею. 

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 7

Надмірне споживання їжі, багатої на дані речовини, спричиняє порушення обміну речовин, діяльності центральної нервової системи, підшлункової залози.

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 8

Поліпшують смак їжі та викликають відчуття ситості, а також запобігають переохолодженню організму.

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

вітаміни

Запитання 9

Оберіть продукти, які містять білки рослинного походження

варіанти відповідей

горіхи

риба

сир

яйця

боби

Запитання 10

Повноцінне харчування неможливе без вживання в їжу белків тваринного походження

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест