Сортування готових виробів згідно правил укладання на лотки, відбраковка.

Додано: 19 березня 2021
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 62 рази
6 запитань
Запитання 1

Які правила укладання хлібних виробів у тару?

варіанти відповідей

Укладання проводять в один ряд на бічну або нижню скоринки

Лотки, на які вкладаються готові вироби, повинні бути чистими та сухими

Кількість виробів на лотку повинна забезпечувати відсутність їх деформації

Запитання 2

За якими ознаками відбраковується хліб перед відправкою до споживачів?

варіанти відповідей

Неправильна форма, притиски, випливи, підриви 1,5-2,см,непропеченість

Забруднена поверхня, деформація, значне відхилення від встановленої маси

Нерівномірна змазка та посипка

Запитання 3

Які процеси відбуваються в хлібобулочних виробах під час зберігання?

варіанти відповідей

Втрачається блиск і хрусткість, смак і аромат

Знижується еластичність і пружність

Зменшується маса

Перестає кришитись, стає більш пружним

Запитання 4

Як рахують тривалість зберігання виробів від моменту виходу з печі?

варіанти відповідей

Враховують час витримки на підприємстві та час реалізації в торгівельній мережі

По часу реалізації в торгівельній мережі

По маркуванню виробника "Вжити до встановленого часу"

Запитання 5

З якою метою використовують упакування?

варіанти відповідей

Зберігання зовнішнього вигляду та свіжості

Гарантія якості хлібобулочних виробів

Запитання 6

Які способи зберігання дозволяють продовжити строк зберігання хлібобулочних виробів?

варіанти відповідей

Герметичні камери, заморожування дрібноштучних виробів

Упакування в полімерні харчові плівки

Упакування в паперові пакети

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест