Страви і гарніри з овочів і грибів

Додано: 18 листопада
Предмет: , 10 клас
12 запитань
Запитання 1

В якій воді краще варити овочі?


варіанти відповідей

 у жорсткій, із значним вмістом солей кальцію

у м'якій воді, яка містить менше солей кальцію

  у підкисленій воді

Запитання 2

При варінні картоплі, її закладають у


варіанти відповідей

Холодну воду

Гарячу воду

теплу воду

Запитання 3

Для припускання капусту білоголову нарізують

варіанти відповідей

Соломкою

Січуть

Шашками

Запитання 4

Страву "Картопля фрі" солять


варіанти відповідей

 на початку смаження

 після смаження

 в кінці смаження

Запитання 5

Страви з овочів подають на

варіанти відповідей

підігрітих столових мілких тарілках

 порційних сковородах

баранчиках

Запитання 6

Картоплю для картопляного пюре протирають

варіанти відповідей

Гарячою

Холодною

Теплою

Запитання 7

Овочі, які мають зелене забарвлення варять


варіанти відповідей

 на маленькому вогні з закритою кришкою

 у бурхливо киплячій воді з відкритою кришкою

 в алюмінієвому посуді з закритою кришкою

Запитання 8

Овочі смажать основним способом на нагрітій сковороді з жиром до

варіанти відповідей

100-120°C

90°C

140-150°C

Запитання 9

Для приготування страви "картопля смажена" її солять


варіанти відповідей

на початку смаження

 в середині смаження

в кінці смаження

Запитання 10

Комбінований гарнір - це гарнір, який складається з

варіанти відповідей

двох видів продуктів нескладного приготування

 2-3 видів продуктів зі складною кулінарною обробкою

 трьох видів продуктів нескладного приготування

Запитання 11

Вкажіть норми подавання основного гарніру на 1 порцію

варіанти відповідей

 50, 75, 100, 150 г

200, 300 г

200, 250 г

Запитання 12

Буряки варять

варіанти відповідей

обчищеними

 обчищеними або з шкірочкою

 з шкірочкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест