Приготування салатів і холодних закусок з риби

Додано: 13 листопада
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Для страви "Риба смажена під маринадом" використовують:



варіанти відповідей

тільки чисте філе;

філе з шкірою без кісток, філе з шкірою і реберними кістками, або кругляки;

підготовлені тушки риб.

Запитання 2

Твердого і сухого оселдця міцного посолу вимочуйте спочатку:

варіанти відповідей

у холодній воді;

у міцній заварці чаю;

у холодній воді, апотім у молоці.

Запитання 3

Як знімають шкірку з солоного оселедця?



варіанти відповідей

від голови до хвоста;

всі відповіді рівні;

від хвоста до голови.

Запитання 4

Що треба зробити, якщо шкірка з оселедця погано знімається?

варіанти відповідей

витримати в теплій воді 15 хвилин;

занурити в окріп на декілька секунд;

витримати в холодній воді 5-10 хвилин.

Запитання 5

 Страву " Оселедець з цибулею" заправляють так:



варіанти відповідей

в оселедниці шматочки риби посипають цибулею;

укладають в оселедницю, зверху посипають тоненькими кільцями ріпчастої цибулі, поливають салатною заправою.

Запитання 6

Для приготування страви "Риба смажна під маринадом", рибні н/ф панірують:

варіанти відповідей

у сухарях;

в льєзоні;

у борошні.

Запитання 7

При приготуванні страви "Оселедець по-українськи", підготовлені шматки риби....

варіанти відповідей

викладають шарами;

згортають рулетиками.

Запитання 8

Який час просочування закуски "Оселедець під шубою"



варіанти відповідей

10-20 хвилин на холоді;

ожна зразу подавати;

30 хвилин при кімнатній температурі.

Запитання 9

Який час зберігання рибних холодних страв з гарніром, при температурі 0-4 ⁰С

варіанти відповідей

не більше 30 хвилин;

не більше 24 год;

не більше 12 год.

Запитання 10

Скільки часу можна зберігати "Оселедець січений"



варіанти відповідей

12 годин;

6 годин;

24 години.

Запитання 11

Вихід салату-коктейлю рибного на порцію:



варіанти відповідей

75 - 100 г;

150 - 200 г;

250 - 300 г;

90 - 100 г.

Запитання 12

В якому цеху готують холодні закуски з риби

варіанти відповідей

в рибному;

в холодному;

в гарячому.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест