Приготування карамелі

Тест для перевірки знань з теми приготування карамелі

Додано: 17 листопада
Предмет: Технології
10 запитань
Запитання 1

1. Яким чином одержують карамель?

варіанти відповідей

Варять

Смажать

Випікають

Запитання 2

2. Яка вологість карамельної маси при виварюванні?

варіанти відповідей

1-4%

3-5%

6-8%

Запитання 3

3. Що додають до карамельної маси перед формуванням?

варіанти відповідей

Кислоту

Сіль

Ароматичні та смакові речовини

Запитання 4

4. Які існують види начинок у карамелі?

варіанти відповідей

Тільки фруктові

Фруктово-ягідні, помадні, лікерні,медові,молочні,марципанові,горіхові,шоколадні,збивні та прохолодні.

Тільки лікерні

Запитання 5

5. Які кроки включає технологічна схема виробництва карамелі?

варіанти відповідей

Просіювання та очищення цукрового піску, змішування з патокою та водою, приготування карамельного сиропу різними способами.

Розчинення цукру в водно-патоковому розчині під тиском, додавання інвертного сиропу

Обробка цукровогот піску в патоку, нагрівання суміші до високих температур.

Запитання 6

6. Які інгрідієнти змішуються з цукровим піском на виробництві карамелі?

варіанти відповідей

Молоко та вершки

Вода та патока

Сіль та перець

Запитання 7

7.Яку функцію виконує інвертний сироп в приготуванні карамелі на інвертному сиропі?

варіанти відповідей

Зменшує швидкість кристалізації цукрози

Надає карамелі особливого смаку

Збільшує кількість вологи вкарамелі

Запитання 8

8. Яку температуру має карамельна маса після переминання?

варіанти відповідей

50-55%

75-80%

90-95%

Запитання 9

9.Які спеціальні машини використовують для витягування карамельної маси при виготовленні прозорої карамелі?

варіанти відповідей

Замісювальні машини

Розкачувальні машини

Витягувальні машини

Запитання 10

10.Який спосіб готування карамельного сиропу є найбільш поширеним?

варіанти відповідей

Спосіб варіння на відкритому вогні

Спосіб розчинення цукру в водно-патоковому розчинні під тиском

Спосіб варіння у водяній бані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест