Страви з круп, бобових та макаронних виробів

Додано: 13 січня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 73 рази
20 запитань
Запитання 1

Яких харчових речовин найбільше містять страви з круп?

варіанти відповідей

Жири.

Білки.

Вуглеводи.

Мінеральні речовини. 

Запитання 2

Які крупи містять найбільше білків?

варіанти відповідей

 Рис.

Пшоно.

Крупа перлова.

Бобові.

Запитання 3

Які крупи не промивають?

варіанти відповідей

Гречана.

Перлова.

Манна.

Рисова.

Запитання 4

Назвати вихід розсипчастої рисової каші з 1 кг крупи.

варіанти відповідей

3–4 кг. 

2,1–3 кг.

1,5–2,0 кг.

1–1,5 кг.

Запитання 5

У якому посуді рекомендується варити розсипчасту кашу?

варіанти відповідей

Великий із товстим дном.

Невеликий із товстим дном.

Емальований.

Із не товстим дном.

Запитання 6

З якої крупи готують рідкі каші?

варіанти відповідей

Гречана.

Ячна.

Рисова.

Пшоно.

Запитання 7

Каші якої консистенції використовують для приготування котлет, запіканок, пудингів? 

варіанти відповідей

Розсипчаста.

В’язка. 

Рідка

Усі відповіді є правильними.

Запитання 8

Пудинги відрізняються від запіканок ... .

варіанти відповідей

видом крупи;

більшою кількістю крупи і рідини;

більшою кількістю жиру, цукру, яєць, горіхів, цукатів, і наявністю збитих білків яєць;

відсутністю жиру та яєць.

Запитання 9

Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: зерна добре зварені, зберегли форму, легко відокремлюються одне від одного.

варіанти відповідей

Розсипчаста.

В’язка. 

Рідка.

Усі відповіді є правильними.

Запитання 10

Назвати вид каші за консистенцією за такими органолептичними показниками: каша має густу консистенцію, за температури 60–70 °С тримається в тарілці гіркою, не розпливається, крупинки добре розварені, але не злипаються між собою.

варіанти відповідей

Рідка.

Розсипчаста.

В’язка.

Усі відповіді є правильними. 

Запитання 11

Готові каші зберігають на марміті за температури 70–80 °С протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

3 години;

1 година;

4 години;

2 години. 

Запитання 12

Страви з каш реалізують протягом не більше ніж ... .

варіанти відповідей

1 година;

3 години;

4 години; 

2 години.

Запитання 13

Зрази манні реалізують протягом ... .

варіанти відповідей

0,5 години;

2 годин; 

1 години;

3 годин.

Запитання 14

Яку страву із квасолі запікають у духовій шафі?

варіанти відповідей

Бобові з жиром та цибулею.

Запіканка із бобових і картоплі.

Бобові з копченою грудинкою або корейкою.

Бобові із соусом і шпиком.

Запитання 15

Маса та об’єм круп під час варіння збільшуються за рахунок ... .

варіанти відповідей

декстринізації крохмалю;

клейстеризації крохмалю; 

гідрогенізації жиру крупи; 

переходу протопектину в пектин.

Запитання 16

Коли солять бобові під час варіння?

варіанти відповідей

Коли зерна повністю розваряться

На початку варіння до закипання.

На початку варіння після закипання. 

За 20 хвилин після закипання. 

Запитання 17

Який приварок макаронних виробів, що готують у зливний спосіб?

варіанти відповідей

110%.

120%. 

130%. 

150%. 

Запитання 18

Який приварок макаронних виробів, що їх варять у незливний спосіб для приготування запечених страв? 

варіанти відповідей

110–130%

130–160%

160–190%

200–300%

Запитання 19

Назвати строк реалізації страв із макаронних виробів.

варіанти відповідей

3 години

2 години

4 години

5 годин

Запитання 20

Назвати строк реалізації страв із бобових.

варіанти відповідей

2 години

3 години.

4 години.

5 годин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест