Страви з яєць, яєчних продуктів

Додано: 2 лютого 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 164 рази
12 запитань
Запитання 1

Які вимоги до якості яєчні? 

варіанти відповідей

Яєчня зберегла форму і має напіврідкий жовток. Краї яєчні не підсушені, немає білих плям на жовтку


Яєчня зберегла форму і має рідкий жовток. Краї яєчні не підсушені.

Яєчня зберегла форму і має щільний жовток. Краї яєчні не підсушені.


Яєчня зберегла форму і має щільний жовток. Краї яєчні підсушені

Запитання 2

Рідкі яйця варять у киплячій ... з моменту закипання води

варіанти відповідей

підсоленій воді протягом 2,5–3 хвилин


 підсоленій воді протягом 4–4,5 хвилини

підкисленій воді протягом 3–3,5 хвилини


підкисленій воді протягом 4–4,5 хвилини

Запитання 3

Яке зварене яйце містить напіврідкий білок і рідкий жовток?

варіанти відповідей

Зварене круто

Зварене рідко

Зварене «у мішечок»


Усі відповіді є правильними.

Запитання 4

Яйця «у мішечок» варять у киплячій ... із моменту закипання води


варіанти відповідей

підсоленій воді протягом 4,5–5 хвилини;

підкисленій воді протягом 4–5 хвилин;


підсоленій воді протягом 2–3 хвилин;


підкисленій воді протягом 5–6 хвилин.

Запитання 5

Який склад суміші для омлету?


варіанти відповідей

Яйця, сіль, цукор, перець, вода і крохмаль.

Яйця, сіль, молоко або вершки.

Яйця, сіль, вода і борошно.


 Яйця, цукор, сметана і борошно.

Запитання 6

Як називають омлет, приготований із додаванням овочів, свіжої зелені та молочних або м’ясних продуктів?

варіанти відповідей

Натуральний

 

Мішаний із гарніром.


Фарширований


Усі відповіді є правильними.

Запитання 7

Назвати склад сировини для пряжені.

варіанти відповідей

Яйця, молоко, картопля і маргарин столовий або масло вершкове.

 

Яйця або меланж, молоко чи вода, сухарі та масло вершкове.

Яйця, молоко, борошно пшеничне, сметана і маргарин столовий.

Яйця, вода, сир, томати і сіль. 

Запитання 8

Круті яйця варять у киплячій ... із моменту закипання

 


варіанти відповідей

підсоленій воді протягом 10–12 хвилин;

підсоленій воді протягом 8–10 хвилин;

підсоленій воді протягом 5–6 хвилин; 

підкисленій воді протягом 10–12 хвилин. 

Запитання 9

Який строк зберігання страв із яєць?


варіанти відповідей

Протягом 1–2 годин


Протягом 2–3 годин


Протягом 3–4 годин


Ці страви не підлягають зберіганню; їх готують на замовлення і подають негайно

Запитання 10

У яких варених яйцях білок має консистенцію ніжних драглів, а жовток напіврідкий?


варіанти відповідей

Рідкі

 Круто

«У мішечок»


Усі відповіді є правильними


Запитання 11

Як потрібно солити яєчню натуральну?


варіанти відповідей

Лише білок

Лише жовток


Білок і жовток


Усі відповіді є правильними

Запитання 12

Із якого набору продуктів готують пряженя по-гуцульськи?


варіанти відповідей

Омлетна суміш, сир, масло вершкове або маргарин столовий.

Яйця, молоко, картопля, масло вершкове або маргарин

столовий.


Яйця, молоко, борошно кукурудзяне, сметана, сіль


Яйця, сметана, борошно, сода

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест