Технологія приготування бульйонів та борщів.

Додано: 10 листопада 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 52 рази
26 запитань
Запитання 1

Що вважають українською національною стравою?

варіанти відповідей

Борщ

Галушки

Вареники

Запитання 2

Рідкою основою багатьох перших страв є:

варіанти відповідей

Бульйони

Рідка суміш усіх бульйонів

Молоко

Запитання 3

Що є основною складовою борщу?

варіанти відповідей

Буряки, пасеровані овочі і томат.пюре

Буряки і капуста

Картопля і пасеровані овочі

Запитання 4

Для якого борщу буряки нарізають скибочками?

варіанти відповідей

Для флотського

Для українського

Для львівського

Запитання 5

Який борщ готують без капусти?

варіанти відповідей

Львівський

Чернігівський

Полтавський з галушками

Запитання 6

На якому бульйоні готують борщ український?

варіанти відповідей

М'ясо - кістковий

З яловичини

З сільськогосподарської птиці

Запитання 7

Яка температура подачі борщів?

варіанти відповідей

60 - 65 С

70 - 75 С

80 - 85 С

Запитання 8

Якій тепловій обробці піддають біле коріння, моркву і цибулю?

варіанти відповідей

Припускання

Пасерування

Тушкування

Запитання 9

Який борщ подають з пампушками?

варіанти відповідей

Український

Чернігівський

Львівський

Запитання 10

До якого борщу входять кабачки?

варіанти відповідей

"Літній"

"Київський"

"Дніпропетровський"

Запитання 11

Якої форми нарізки має капуста для борщу "Полтаського з галушками" ?

варіанти відповідей

Шашки

Соломка

Скибочки

Запитання 12

Яка тривалість варіння кісткового бульйону з яловичини?

варіанти відповідей

1 - 2 години

3 - 4 години

5 - 6 годин

Запитання 13

Заправними називають перші страви, які готують на :

варіанти відповідей

Бульйонах, відварах або воді

Молоці або воді

На відварах та сироватці

Запитання 14

Заправні перші страви поділяють на:

варіанти відповідей

Борщі, капусняки, розсольники, юшки

Борщі, киселі, супи

Борщі, розсолькити, молочні супи

Запитання 15

М'ясо - кістковий бульйон варять:

варіанти відповідей

Двома способами

Трьома способами

Одним способом

Запитання 16

Який термін зберігання борщів?

варіанти відповідей

Не більше 2 годин

Не більше 3 годин

Не більше доби

Запитання 17

Перед подаванням перших страв тарілки підігрівають до температури.?

варіанти відповідей

40 С

60 С

65 С

Запитання 18

Рідкою основою перших страв є бульйони:

варіанти відповідей

Кістковий, м'ясо - кістковий, бульйон з птиці, рибний бульйон, грибний бульйон

Бульйон з яловичини та дичини

Грибний, та бульйон з оленини та конини

Запитання 19

За характером рідкої основи перші страви поділяють на:

варіанти відповідей

Чотири групи

Три групи

Дві групи

Запитання 20

За температурою подавання перші страви поділяють на:

варіанти відповідей

Гарячі і холодні

Гарячі, холодні, заморожені

Тільки гарячі

Запитання 21

За способом приготування розрізняють перші страви на:

варіанти відповідей

Заправні, прозорі, пюреподібні

Солодкі та солоні

Рідкі та густі

Запитання 22

Гарячі перші страви готують у:

варіанти відповідей

У суповому відділенні гарячого цеху

Борошняному відділенні гарячого цеху

У всіх цехах

Запитання 23

Вкажіть, які є способи підготовки столового буряка для варіння борщу?

варіанти відповідей

Буряк печуть в жаровій шафі, нарізають і пасерують з овочами

Нарізають сирим і тушкують. Варять в кожурі

Всі відповіді правильні

Запитання 24

Прянощі у перші страви закладають за:

варіанти відповідей

5 - 7 хв до готовності

5 - 10 хв до готовності

закладають на початку варіння

Запитання 25

Надлишок спецій і солі у стравах погіршує:

варіанти відповідей

Смак і аромат

Колір

Консистенцію

Запитання 26

Вкажіть скільки сметани подають на порцію до перших страв?

варіанти відповідей

10 г; 15 г; 25 г

15 г; 20 г; 25 г

25 г; 30 г; 35 г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест