Технологія приготування бутербродів

Додано: 18 квітня
Предмет: Технології, 5 клас
20 запитань
Запитання 1

Що в перекладі з німецької мови означає слово "бутерброд"?

варіанти відповідей

Хліб з ковбасою

Хліб з маслом

Хліб з сиром

Хліб з варенням

Запитання 2

Як класифікують бутерброди за способом приготування?

варіанти відповідей

Гарячі

Холодні

Прості

Складні

Запитання 3

Як класифікують бутерброди за смаком?

варіанти відповідей

Солоні (гострі)

Кислі

Солодкі

Запитання 4

Які продукти слід використовувати при приготуванні бутербродів на житньому хлібі? 

варіанти відповідей

Шинка

Сало

Оселедець

Варення

Бекон

Мед

Шпроти

Запитання 5

Які продукти слід використовувати при приготуванні бутербродів на білому хлібі? 

варіанти відповідей

Оселедець

Варення

Сир

Мед

Сало

Запитання 6

Бутерброди розрізняють на : відкриті, закриті, закусочні.

варіанти відповідей

ТАК

НІ

Запитання 7

Відкритий - це бутерброд, в якому продукти, тобто верхній шар, містяться між двома скибками хліба.

варіанти відповідей

ТАК

НІ

Запитання 8

Відкритий бутерброд - це скибка хліба з верхнім шаром продуктів (шинка, ковбаса, масло тощо).

варіанти відповідей

ТАК

НІ

Запитання 9

Прісні корзинки, наповнені гарячою або холодною начинкою, - це...

варіанти відповідей

Канапе

Тортинка

Гамбургер

Сендвіч

Запитання 10

Вимоги до якості готових бутербродів

варіанти відповідей

Продукти повинні бути свіжими

Бутерброди повинні мати привабливий зовнішній вигляд

Бутерброди потрібно готувати саме перед подачею до столу

Хліб має бути повністю покритий продуктами

Бутерброди розміщують на тарілках в один шар

Хліб нарізають рівномірної товщини (для відкритих бутербродів товщиною приблизно 1-1,5 см, для закритих - 0,5 см).

Продукти для бутербродів повинні поєднуватися за смаком

Запитання 11

Мініатюрний бутерброд, який може бути як гарячим, так і холодним, відкритим - простим і складним, називають...

варіанти відповідей

Канапе

Гамбургер

Тартинка

Сендвіч

Запитання 12

Холодний закритий бутерброд, який складається з двох скибок хліба, між якими містяться різні холодні продукти (ковбаса, сир, майонез, кетчуп тощо), називають...

варіанти відповідей

Сендвіч

Тартинка

Канапе

Гамбургер

Запитання 13

Булка, всередині якої містяться гарячі продукти та спеції, називається...

варіанти відповідей

Сендвіч

Гамбургер

Канапе

Запитання 14

Вкажіть фото, на якому зображено сендвіч:

варіанти відповідей
Запитання 15

Вкажіть фото, на якому зображено гамбургер:

варіанти відповідей
Запитання 16

Обери правила ТБ під час роботи з ножем

варіанти відповідей

Для обробки продуктів та приготування страв слід користуватися ножами з нержавіючої сталі.

Лезо ножа має бути гострим, не пощербленим, а ручка без тріщин.

При нарізанні продуктів ніж тримати за ручку правою рукою, лівою тримати продукти, пальці мають бути підігнуті так, щоб лезо ножа було якомога далі.

Нарізувати хліб, гастрономічні вироби, овочі слід на спеціальних обробних дошках.

Після закінчення роботи ніж помити і витерти, тримаючи його за ручку.

Передавати ніж ручкою вперед.

Ножі зберігати в чохлах, підставках, у спеціально відведеному місці.

Запитання 17

Вкажіть фото, на якому зображено канапе:

варіанти відповідей
Запитання 18

Термін зберігання бутербродів в холодильнику.

варіанти відповідей

до 8 годин

 до 24 годин

 до 3 годин

до 1 години

Запитання 19

Послідовність приготування бутербродів така:

1. приготувати бутерброди

2. підготувати хліб та продукти

3. подати до столу

4. нарізати хліб та подрібнити підготовлені продукти

5. оздобити бутерброди для подачі до столу

варіанти відповідей

3,4,5,2,1

1,2,3,4,5

2,4,1,5,3

4,3,1,2,5

Запитання 20

Закусочні (канапе) - це маленькі за розмірами бутерброди різної форми: круглі (діаметром 5-6 см), трикутні, квадратні, прямокутні (розміром не більше сірникової коробки).

варіанти відповідей

ТАК

НІ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест