Устаткування місильно- перемішувальне та дозувальноформувальне

Додано: 27 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 355 разів
30 запитань
Запитання 1

Які машини забезпечують: рівномірне розподілення компонентів по всій масі; розчинення окремих продуктів із утворенням однорідної маси і насичення суміші повітрям? 

варіанти відповідей

Тістомісильних машин

 Збивальних

Просіювальних

Фаршмішалок

Запитання 2

Робочі органи у збивальних машинах виконують…

варіанти відповідей

 Обертальний рух

Зворотно-поступальний рух

Планетарний рух

Складний коливальний рух

Запитання 3

Яка з перерахованих марок збивальних машин, має у комплекті чотири з 'ємні збивачі та візок?

варіанти відповідей

ВМ-6

ВМ-35М

ВМ-60 

Коктейлезбивальна установка «Воронеж»

Запитання 4

Які небезпечні зони в тістомісильних машинах, Ви знаєте?

варіанти відповідей

Фундаментальна плита

Корпус машини

Місильний важіль, діжа

Електричний двигун

Запитання 5

Яке з перерахованого устаткування не належить до місильноперемішувального? 

варіанти відповідей

Кутери

Міксери

Тістомісильні машини

Фаршмішалки 

Запитання 6

 Що являється робочими органами фаршмішалки?

варіанти відповідей

Вал з лопатями

Хвостовик

Хвостовик з валом

Гратка з хвостовиком

Запитання 7

Яке призначення прутикового збивача?

варіанти відповідей

Замішування тіста 

Збивання густих сумішей

Збивання в’язких кондитерських сумішей

Збивання легко рухомих мас

Запитання 8

Яке призначення плоско решітчастого збивача?

варіанти відповідей

Збивання в’язких кондитерських сумішей

Замішування тіста 

Збивання густих сумішей

Збивання легко рухомих мас

Запитання 9

Укажіть особливості вивантаження фаршу з фаршмішалки. 

варіанти відповідей

Машина не вимикається, - продукт вивантажується через лоток

Машина вимикається, заслінка відкривається – вивантажується продукт 

Заслінка відкривається і продукт вивантажується через лоток при ввімкненому приводі

Машина не вимикається, заслінка відкривається

Запитання 10

Яка тривалість процесу перемішування фаршу у фаршмішалці?

варіанти відповідей

До 5 хв.

30 хв. 

30 сек. 

1 год.

Запитання 11

Який пристрій запобігає розбризкуванню продукту у збивальних машинах? 

варіанти відповідей

Кришка

Кронштейн

Рейки

Маховик

Запитання 12

Яка послідовність завантаження рідких і густих компонентів в діжу тістомісильної машини?

варіанти відповідей

Це немає значення

Спочатку рідкі, а потім густі

Спочатку густі, а потім рідкі

Усі інгредієнти завантажуються одночасно

Запитання 13

На скільки відсотків об’єму необхідно завантажувати робочу камеру збивальної машини, від чого це залежить?

варіанти відповідей

20-50 %, залежно від структури продукту

50-70 %, залежно від структури продукту

50-70 % залежно від вибраної швидкості збивання

70-90 % залежно від структури продукту

Запитання 14

Які Ви знаєте способи дозування продуктів? 

варіанти відповідей

За розмірами, масою та об’ємом

Тільки за формою

Тільки за розмірами та формою 

Тільки за масою

Запитання 15

Яка причина , що тісто при розкочуванні на тісто розкочувальній машині рветься?

варіанти відповідей

Не завантажене борошно в мукосій

Тісто не розкачали вручну до необхідної товщини

Не правильно встановлена товщина розкочування, порушена технологія приготування тіста

Порушена технологія приготування тіста, не подається на валики борошно

Запитання 16

Як здійснюється дозування маси виробу в котлето формуючій машині?

варіанти відповідей

Зміною положення поршня в комірці формувального столу

Зміною швидкості руху формувального столу

Зміною швидкості руху столу та положення поршня

Зміною положення скидача відносно формувального столу

Запитання 17

Які формувальні елементи в піца-пресів?

варіанти відповідей

Формувальні пластини з електричними спіралями 

Шнек, формувальна матриця

Формувальний стіл з комірками та поршнями

Всі відповіді правильні

Запитання 18

Яке призначення автоматичного блокування в тісто розкочувальній машині?

варіанти відповідей

Для захисту електродвигуна від перевантажень

Для захисту оператора від механічної травми рук

Для захисту передавальних механізмів від поломки

Для якісного розкочування тіста

Запитання 19

Розподіл продуктів на частини, однакові за геометричними розмірами, масою чи об’ємом, без надання їм заданих форм – це…

варіанти відповідей

Дозування

Формування

Нарізання

Диспергування

Запитання 20

Надання порціям форм і геометричних розмірів, які повинні зберігатися в отриманих виробів при подальшій технологічній обробці, - це…

варіанти відповідей

Формування

Диспергування

Перемішування

Дозування

Запитання 21

Яке технологічне призначення ручних міксерів?

варіанти відповідей

Для подрібнення, перемішування і збивання попередньо підготовленої продукції до стану пюре безпосередньо в тій ємкості в якій вона готувалась

Для перемішування рідких продуктів

Для збивання пюре з овочів, фруктів, молока 

Для подрібнення мусів, кремів, самбуків

Запитання 22

Що являється робочими органами машини для розкочування тіста?

варіанти відповідей

Ножі-скребки

Храповик

Два валики 

Нахилений стіл

Запитання 23

Дозування в дозаторах крему здійснюється…

варіанти відповідей

За масою

 За об’ємом

За структурою крему

За масою та об’ємом

Запитання 24

Укажіть робочі інструменти машини для формування пельменів :

варіанти відповідей

Транспортер, мукосій, штампувальний барабан 

Шнеки, формувальна насадка, штампувальний барабан

 Транспортер, мукосій, пасова передача

Сито, штампувальний барабан, шнеки

Запитання 25

Назвіть робочий орган блендера?

варіанти відповідей

Мішалка у вигляді зігнутої пластини, що обертається в різних швидкісних режимах

Сепаратор із ребристими насічками 

Терковий диск

Ніж у формі зігнутої пластини, що має кілька швидкісних режимів

Запитання 26

Який рух здійснюють робочі валки тісто розкочувальної машини?

варіанти відповідей

Обертальний із різними швидкостями і в протилежних напрямках

Зворотно-поступальний

Обертальний із однаковими швидкостями і назустріч один одному

Планетарний

Запитання 27

У тісто розкочувальних машинах товщина розкочування тіста регулюється в межах…

варіанти відповідей

Від 1 до 50 мм

 Від 1 до 80 мм

Від 1 до 100 мм

Від 1 до 120 мм

Запитання 28

Мукосій у тісто розкочувальній машині призначено для: 

варіанти відповідей

Посипання тіста для запобігання злипання 

Посипання валків для запобігання налипання на них тіста

Посипання розкатаного тіста, щоб воно не рвалось при перекладанні

Усі відповіді правильні

Запитання 29

Яка причина неполадки, якщо при приготуванні коктейлю, стакан змішувача «Воронеж» встановлено, але двигун не вмикається?

варіанти відповідей

Відсутня подача електроенергії- несправна мережа

Неправильно встановлений стакан змішувача- не замикаються контакти

Вийшов з ладу електродвигун

Всі відповіді правильні

Запитання 30

Яка причина неполадки, коли при експлуатації збивальної машини збивач вдаряється в дно бачка?

варіанти відповідей

Робочий орган встановлено дуже низько

Ослаб натяг пасу

Несправність у зубчатій передачі

Зносилися підшипники 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест