Устаткування мийне

Додано: 27 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 643 рази
20 запитань
Запитання 1

Укажіть, які Ви знаєте способи миття посуду?

варіанти відповідей

Хімічний, механічний, паровий

Гідравлічний, гідромеханічний, гідроциклічний

Гідравлічний, гідромеханічний, гідродинамічний

Періодичної та безперервної дії

Запитання 2

В якій послідовності відбувається технологічний процес миття посуду в посудомийних машинах?

варіанти відповідей

Миття мийним розчином, первинне ополіскування, вторинне ополіскування, ошпарювання 

Первинне ополіскування, миття мийним розчином, вторинне ополіскування, сушіння 

Видалення дрібних залишків їжі, миття мийним розчином, первинне ополіскування, вторинне ополіскування (стерилізація), сушіння

Видалення дрібних залишків їжі, миття мийним розчином, ошпарювання, сушіння

Запитання 3

Яка відмінність спеціалізованих посудомийних машин від універсальних?

варіанти відповідей

Структура робочого циклу

Вид робочих органів

 Тип робочої камери

Обробка кількості видів столового посуду

Запитання 4

Як за структурою робочого циклу класифікуються машини для миття посуду?

варіанти відповідей

Безперервної та періодичної дії

Спеціалізовані, універсальні

Фронтального та купольного типу

Камерні та відкриті 

Запитання 5

Яка причина неполадки, якщо при натисканні на кнопку «Start» посудомийна машина не вмикається, засвічується аварійна сигнальна лампочка?

варіанти відповідей

У дозаторі відсутній мийний засіб, температура води нижча за норму

Не закритий кожух, забився фільтр насосу

Недостатньо подається вода через мийні форсунки

Недостатній робочий тиск у водопровідній мережі

Запитання 6

Укажіть тривалість циклу миття посуду у машинах періодичної та безперервної дії?

варіанти відповідей

До 30 хвилин 

До 5 хвилин 

До 30 секунд

До 10 хвилин

Запитання 7

У якій частині машини для миття посуду періодичної дії відбувається очищення посуду від залишків їжі? 

варіанти відповідей

У секції миття

На столі розвантаження

На столі завантаження

Усі відповіді правильні

Запитання 8

Чому в мийних машинах не рекомендують застосовувати мийний засіб з високою піно утворюючою властивістю?

варіанти відповідей

Збільшується тривалість миття

Не працюють соленоїдні клапани

Піна забиває відцентровий насос

Вода з піною виливається із секції миття

Запитання 9

Укажіть пристрій, який автоматично зупиняє конвеєр посудомийної машини безперервної дії за відсутності обслуговуючого персоналу?

варіанти відповідей

Насоси

Піддони

Соленоїдні клапани

Рамка блокування (стоп-планка)

Запитання 10

У машинах для миття посуду періодичної дії рециркуляційною водою здійснюється технологічний процес:

варіанти відповідей

Видалення залишків їжі

Ополіскування первинне, миття миючим розчином.

Вторинне ополіскування  

Стерилізація

Запитання 11

Що може бути причиною збільшення часу робочого циклу посудомийної машини?

варіанти відповідей

Неправильно заданий час миття посуду

Недостатньо подається вода через мийні форсунки, забилися отвори форсунок

Повільно нагрівається вода у водонагрівачі 

Не працює соленоїдний клапан

Запитання 12

До машин для миття посуду періодичної дії за типом завантаження посуду належать… 

варіанти відповідей

Котломийні, конвеєрні

Відкриті, камерні

Тунельні, котломийні, конвеєрні

Купольні (котломийні), фронтальні.

Запитання 13

Для миття кухонного посуду використовуються машини…

варіанти відповідей

Універсальні 

Фронтальні

Котломийні

Тунельні

Запитання 14

За призначенням машини для миття посуду поділяються на…

варіанти відповідей

Універсальні та спеціалізовані

Купольні та конвеєрні 

Камерні та відкриті 

Гідромеханічні та гідродинамічні 

Запитання 15

Які температурні режими і в якому порядку забезпечує машинне миття посуду?

варіанти відповідей

18...40 °С; 45...55 °С; 55...65 °С; 85...98 °С

45...55 °С; 60...70 °С; 95...98 °С; 18...40 °С

18...45 °С; 60...70 °С; 85...98 °С; 45...55 °С

45...55 °С; 55...65 °С; 85...98 °С; 18...40 °С

Запитання 16

За будовою робочої камери мийні машини поділяються на…

варіанти відповідей

Купольні, конвеєрні 

Камерні, відкриті

Спеціалізовані, універсальні

Однокамерні, двокамерні

Запитання 17

У машинах для миття столового посуду температура вторинного ополіскування підтримується в межах…

варіанти відповідей

85...98 °С

65...78 °С

60... 130°С

20...40 °С

Запитання 18

Як підтримується постійний рівень води у ванні універсальної машини для миття посуду?

варіанти відповідей

За допомогою трубки рівня

За допомогою поплавкового клапана

За допомогою соленоїдного клапана

За допомогою датчика рівня води

Запитання 19

Яка причина неполадки, якщо при експлуатації посудомийної машини вода переливається через краї збірника відходів?

варіанти відповідей

Забились отвори форсунок

Недостатній тиск у водопровідній мережі

Засмічена сітка збірника відходів

Не працює соленоїдний клапан.

Запитання 20

Яка причина неполадки, якщо при експлуатації посудомийної машини не надходить вода для ополіскування?

варіанти відповідей

Забились отвори форсунок

Недостатній тиск у водопровідній мережі

Засмічена сітка збірника відходів

Не працює соленоїдний клапан

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест