Устаткування подрібнювальне та різальне

Додано: 27 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 439 разів
30 запитань
Запитання 1

Які фактори впливають на продуктивність кавового млинка? 

варіанти відповідей

Розмір кавових зерен

 Сорт кави

Вологість кавових зерен

Швидкість обертання жорна

Запитання 2

Як регулюється ступінь подрібнення кави в каво розмелювальних млинках ?

варіанти відповідей

Зміною відстані між жорнами

Зміною швидкості обертання робочих органів кавових млинків

Зміною кількості закладеної кави

 Усі відповіді правильні

Запитання 3

 Робота кавового млинка із зношеними жорнами призведе до…

варіанти відповідей

Погіршення якості розмелювання кавових зерен

Більших затрат електричної енергії

Зменшення продуктивності

Збільшення продуктивності

Запитання 4

Яке призначення розмелювальних механізмів з валиковим робочим органом?

варіанти відповідей

Подрібнення горіхів і розтирання маку

Подрібнення сухарів і спецій 

Подрібнення зерен кави

Подрібнення зерен кави і спецій

Запитання 5

Як регулюється степінь подрібнення у валкових машинах?

варіанти відповідей

Зміною швидкості обертання валиків

За допомогою скребка

Зміною відстані між валиками та рифленністю валиків

Зміною відстані між шибером і постачальним валиком

Запитання 6

З яких основних частин складається професійна кавомолка?

варіанти відповідей

Шнек, розмелювальний диск та барабан

Шнек і розмелювальний валик

Нерухомий та рухомий диск з рифленою поверхнею

Два розмелювальні валики

Запитання 7

Як поділяються за будовою робочих деталей розмелювальні машини і механізми ?

варіанти відповідей

 На валикові, спеціалізовані, дискові

На дискові, валикові, конусні

На конусні, роторні, конвеєрні

На універсальні, вібраційні, дискові

Запитання 8

Яке устаткуванням використовують для подрібнення м’яких харчових продуктів?

варіанти відповідей

Розмелювальні машини

Протиральні машини

Різальні машини

Розмелювальні, протиральні, різальні машини

Запитання 9

Яке устаткуванням використовують для подрібнення твердих харчових продуктів?

варіанти відповідей

Розмелювальні машини

Протиральні машини

Різальні машини

Розмелювальні, протиральні, різальні машини.

Запитання 10

До робочих органів протиральної машини МНВП належать… .

варіанти відповідей

Ротор лопатевий і сито.

Лопаті. 

Нерухомий статор і рухомий ротор.

Змінні гратки.

Запитання 11

У лопатевих протиральних машинах процес отримання пюреподібної маси здійснюється…

варіанти відповідей

За рахунок високочастотних коливань у поєднанні з зсувом

За рахунок нарізання продукту крайками сита і продавлювання лопатями через його отвори

За рахунок роздавлювання продукту лопаткою і перемішування

 За рахунок нарізання продукту дисковим ножем 

Запитання 12

За призначенням овочерізки поділяються на машини для нарізання:

варіанти відповідей

Сирих овочів, варених овочів, універсальні

Роторні, комбіновані, універсальні

Дискові, роторні

Спеціалізовані, універсальні

Запитання 13

Які робочі органи використовуються в дискових овочерізках? 

варіанти відповідей

Ротор з лопатками.

Ножеві гратки. 

Відрізні та прорізні гребінки, що закріплюються на обертальному опорному диску.

Односторонній ніж і ножові гратки.

Запитання 14

Яка причина зупинки, під час експлуатації, овочерізки?

варіанти відповідей

Продукт занадто твердий 

Блокувальні пристрої забруднені

Затуплені різальні кромки ножів

Переповнений приймальний лоток – збірника

Запитання 15

В яких машинах робочим органом є дискові ножі – фрези?

варіанти відповідей

У м’ясорубці

У м’ясо розпушувачі

У стрічкових пилах

Машинах для нарізання м’яса дрібними шматками 

Запитання 16

Чому крок витків шнека м’ясорубки зменшується в напряму різальних інструментів?

варіанти відповідей

Для запобігання намотування м’яса на шнек.

Для запобігання заклинювання продуктів в м’ясорубці.

Для створення безпечних умов праці.

Для ущільнення продуктів.

Запитання 17

З яких робочих органів складається комплект овочерізки для варених овочів?

варіанти відповідей

Ротора і статора. 

Нерухомих ножів

Дволопатевого ножа, гратки

Лопатки та диску

Запитання 18

В яких випадках при роботі м’ясорубки на ножі намотуються плівки та сухожилля?

варіанти відповідей

В робочу камеру подаються великі шматки м’яса.

Сильне натискання штовхача на шнек.

Затуплені ножі.

Невірно відрегульована затискна гайка

Запитання 19

Ножова пара в м’ясорубці складається з…

варіанти відповідей

Підрізної решітки, ущільнювального кільця

Ущільнювального кільця, ножової решітки

Двосторонній ніж, шнек. 

Двостороннього ножа, ножової решітки.

Запитання 20

Що забезпечують, щільно прилягаючі, робочі інструменти м’ясорубки? 

варіанти відповідей

Безшумну роботу м’ясорубки

Якість подрібнення м’яса

Роботу м’ясорубки без зупинок

Створення певного тиску в робочій камері м’ясорубки 

Запитання 21

Яке призначення регулювального механізму в машинах для нарізання хліба та гастрономічних продуктів? 

варіанти відповідей

Регулювання товщини нарізання продукту

Зміни кута нарізання

Зміни швидкості ножа

Регулювання швидкості подачі продукції до ножа

Запитання 22

Який рух здійснює ніж у машинах для нарізання гастрономічних продуктів (слайсерах)?

варіанти відповідей

Планетарний

Обертальний

Зворотно-поступальний

Коливальний

Запитання 23

Відстань між якими деталями визначає товщину нарізання у машинах для нарізання гастрономічних продуктів (слайсерах)?

варіанти відповідей

Між опорною стінкою і робочим столиком 

Між щитками та опорною стінкою 

Між опорною стінкою і дисковим ножем

 Між опорною стінкою та важелем 

Запитання 24

Як перевіряти гостроту ножа в машинах для нарізання гастрономічних продуктів (слайсерах)?

варіанти відповідей

Методом пробного нарізання

До леза ножа слід піднести натягнутий аркуш паперу: якщо ніж загострений - папір легко розріжеться 

Лезо ножа піднести до світла: якщо ніж загострений добре, то лезо на світлі буде мати загострені кінці 

 При виключеній машині лезо перевіряють рукою

Запитання 25

У сучасних моделях слайсерів ніж загострюється:

варіанти відповідей

На ходу машини при ручному натисненні на важіль керування заточувального каменю

При виключеній машині та ручному натисненні на важіль керування заточувального каменю

При виключеній машині ніж знімається спеціальним знімачем і загострюється на спеціальному станку

Відбувається самозаточування ножа під час роботи

Запитання 26

У яких межах встановлюється товщина нарізання в слайсерах?

варіанти відповідей

Від 0 до 5 мм 

Від 5 до 10 мм

 Від 0 до 16 мм

Від 5 до 25 мм

Запитання 27

Яка причина , що під час роботи м’ясорубка не ріже, а мне м'ясо?

варіанти відповідей

Невірно встановлена ножова решітка

Сильне натискання штовхача на шнек

В робочу камеру подаються великі шматки м’яса

 Неправильне регулювання затискної гайки.

Запитання 28

Яке технологічне призначення кутерів? 

варіанти відповідей

Збивання сумішей

Швидке подрібнення м’яса, риби, інших продукті та перемішування.

Протирання продуктів

Нарізання на шматки м’яса

Запитання 29

Настільні кутери закладів ресторанного господарства являють собою….

варіанти відповідей

Машини спеціального призначення, які обробляють 160кг\год. продукту

Невеликі універсальні машини призначені для швидкого подрібнення(не більше 4 хв.) м’яса, риби, цибулі, часнику, зелені, горіхів та інших продуктів

Машини для нарізання м’яса на порційні шматки

Машини для нарізання м’яса на бефстроганов, гуляшу, азу тощо

Запитання 30

Укажіть причину неякісно нарізання хліба на хліборізці?

варіанти відповідей

Затупився ніж або хліб свіжоспечений

Неправильно підібрана товщина нарізання

Не закрита запобіжна кришка

Хліборізка перевантажена

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест