До якого класу органічних сполук належать жири?
Які функціональні групи містяться в молекулах всіх амінокислот?
Яка з речовин має полімерну будову?
Який реактив використовують для визначення пептидного зв’язку?
Наявністю яких зв’язків підтримується вторинна структура білка?
В результаті якого процесу в природі утворюється глюкоза?
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Амінокислоти – амфотерні сполуки.
ІІ. Гліцин не реагує з натрій гідроксидом.
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Метанамін не розчиняється у воді.
ІІ. Анілін не реагує на фенолфталеїн.
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Анілін добувають з нітробензену.
ІІ. Анілін здатний до горіння.
До якого класу органічних сполук належать мила?
Між якими функціональними групами утворюється пептидний зв’язок?
Яка з речовин не є полімером?
Взаємодія з розчином якої речовини є якісною реакцією на крохмаль?
Як називається процес руйнування всіх структур білка, крім первинної?
Яка з перерахованих речовин не підлягає гідролізу?
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Анілін – органічна основа.
ІІ. Анілін реагує з бромною водою.
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Амінокислоти реагують між собою.
ІІ. Всі білки розчинні у воді.
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
І. Анілін не має запаху.
ІІ. Метанамін має запах несвіжої риби.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома