ВИДИ ПІДПРИЄМНИЦТВА У СФЕРІ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Додано: 23 квітня
Предмет: Економіка, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Загальнодоступне підприємство харчування, звичайно з різноманітним, широким асортиментом страв складного приготування, закусок, кондитерських, алкогольних і безалкогольних напоїв, фруктів, десертів.

варіанти відповідей

кафе

ресторан

бар

Запитання 2

Різновид ресторану, який організовує харчування споживачів послуг залізничних компаній та інших організацій залізничного транспорту



варіанти відповідей

ресторан-їдальня

ресторан-бар

вагон-ресторан

Запитання 3

Підприємство харчування, яке пропонує гостям обмежений асортимент страв і напоїв, борошняних кондитерських виробів, кисломолочних продуктів у поєднанні з відпочинком і розвагами

варіанти відповідей

бар

буфет

кафе

Запитання 4

Спеціалізоване підприємство харчування, в якому відвідувачі можуть одержати для споживання на місці обмежений асортимент холодних закусок, бутербродів, гарячих й охолоджених напоїв, хлібобулочних і кондитерських виробів, солодких страв нескладного приготування

варіанти відповідей

закусочна

буфет

їдальня

Запитання 5

Заклад ресторанного господарства, призначений для механізованого виробництва власної продукції, централізованого забезпечування нею інших закладів ресторанного господарства та об'єктів роздрібної торгівлі

варіанти відповідей

фабрика-заготівельня

домова кухня

фабрика-кухня

Запитання 6

"Люкс" категорія ресторанного закладу повинна забезпечувати



варіанти відповідей

інтер'єр створюється з урахуванням особливостей підприємства

меню друкується національною мовою

замовлені та фірмові страви, напої та кондитерські вироби, страви іноземної кухні

не менше половини асортименту складають замовлені та фірмові страви і напої

меблі виготовлені за індивідуальним замовленням, столи з м'яким покриттям, крісла м'які з підлокітниками

оригінальне оформлення за індивідуальним проектом інтер'єра

Запитання 7

Заклад ресторанного господарства, призначений для виготовлення кулінарної продукції власного виробництва та реалізації її домашнім господарствам

варіанти відповідей

домова кухня

фабрика-кухня

фабрика-заготівельня

Запитання 8

Закусочна - це

варіанти відповідей

спеціалізоване підприємство харчування, в якому відвідувачі можуть одержати для споживання на місці обмежений асортимент холодних закусок, бутербродів, гарячих й охолоджених напоїв, хлібобулочних і кондитерських виробів, солодких страв нескладного приготування

спеціалізоване підприємство швидкого обслуговування з барною стійкою, призначене для реалізації напоїв у різноманітному асортименті, десертів, солодких страв і закусок

спеціалізоване підприємство, яке виготовляє, реалізує й організує споживання на місці різних страв і закусок нескладного приготування, бульйонів, холодних і гарячих напоїв, хлібобулочних і кондитерських виробів

Запитання 9

Їдальня - це

варіанти відповідей

підприємство харчування, яке виготовляє і реалізує продукцію переважно власного виробництва

закусочна

буфет

Запитання 10

Фабрика-кухня - це

варіанти відповідей

заклад ресторанного господарства, призначений для виготовлення кулінарної продукції власного виробництва та реалізації її домашнім господарствам

заклад ресторанного господарства, призначений для механізованого виробництва власної продукції, централізованого забезпечення нею інших закладів ресторанного господарства та об'єктів роздрібної торгівлі

заклад ресторанного господарства, призначений для централізованого приготування і постачання готової продукції для споживання у різних місцях: в авіакомпаніях, пунктах "їжа на колесах", буфетах, закладах швидкого обслуговування тощо

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест