Виробництво продукції та товарооборот підприємств ресторанного господарства

Додано: 21 жовтня 2020
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 203 рази
14 запитань
Запитання 1

У якій формі може виступати продукт праці в різних сферах діяльності?


варіанти відповідей

Виготовленої продукції

Реалізованого товару.


Виконаної роботи, наданих послуг.

Усі відповіді правильні.

Запитання 2

Якими показниками вимірюють обсяг продукції?


варіанти відповідей

Натуральними.

 Умовно-натуральними.

Вартісними.

Усі відповіді правильні.

Запитання 3

Які з наведених показників обсягу продукції є натуральними?

варіанти відповідей

 Штуки, кілограми, тонни, метри, літри виготовленої продукції

Умовні банки консервів, умовні листи шиферу, штуки цегли, погонні метри тканини

Валова, товарна, реалізована, чиста продукція.

 Усі відповіді правильні.


Запитання 4

Які з наведених показників обсягу продукції визначаються у гривнях?


варіанти відповідей

Штуки, кілограми, тонни, метри, літри виготовленої продукції.


Умовні банки консервів, умовні листи шиферу, штуки цегли, погонні метри тканини.


Валова, товарна, реалізована, чиста продукція

Усі відповіді правильні.

Запитання 5

Які з наведених показників обсягу продукції є умовно- натуральними?

варіанти відповідей

 Штуки, кілограми, тонни, метри, літри виготовленої продукції.

 Умовні банки консервів, умовні листи шиферу, штуки цегли, погонні метри тканини.

. Валова, товарна, реалізована, чиста продукція.


 Усі відповіді правильні.

Запитання 6

Як поділяють продукцію за стадіями технологічного процесу?


варіанти відповідей

На засоби праці та предмети праці. 

На групу А і групу Б.


На продовольчі та непродовольчі товари.

На незавершене виробництво, напівфабрикати, готові вироби.

Запитання 7

Як поділяють продукцію за економічним призначенням?


варіанти відповідей

На засоби праці та предмети праці. 

На групу А і групу Б. 

На продовольчі та непродовольчі товари.


Усі відповіді правильні.

Запитання 8

Яке визначення поняття «загальний товарооборот закладів ресторанного господарства»?

варіанти відповідей

Це продаж купованих товарів населенню, торговель- ним організаціям і підприємств

Це продаж продукції власного виробництва населенню, торговельним організаціям і підприємствам.

Це продаж купованих товарів і продукції власного виробництва населенню, торговельним організаціям і підприємствам

Це продаж купованих товарів і продукції власного виробництва населенню.

Запитання 9

Яке визначення поняття «оборот купованих товарів закладів ресторанного господарства»?

варіанти відповідей

. Це продаж товарів, придбаних на стороні та проданих населенню без будь-якої обробки

 Це продаж купованих товарів і продукції власного виробництва.

 Це продаж продукції власного виробництва населенню, підприємствам торгівлі та іншим закладам ресторанного госпо- дарства.

Це продаж купованих товарів і продукції власного виробництва населенню.

Запитання 10

 Готові вироби та напівфабрикати, виготовлені на кухні або в підсобних виробничих цехах підприємства ресторанного господарства шляхом теплової або холодної обробки сировини та продуктів, незалежно від того, як реалізується ця продукція, – це … .

варіанти відповідей

продукція власного виробництва закладу ресторанного господарства;

продукція промислового виробництва

обідня продукція;

холодні закуски.

Запитання 11

Які товари не можна віднести до купованих товарів закладу ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Морозиво промислового виробництва.

 Обідню продукцію.

Фрукти та ягоди.

Яйця сирі.

Запитання 12

Які фактори визначають обсяг, структуру і перс- пективи розвитку товарообороту та випуску продукції закладу ресторанного господарства?

варіанти відповідей

. Попит і пропозиція на споживчому ринку

Спеціалізація підприємства. 


Стратегія конкретного підприємства.


Правильної відповіді немає.

Запитання 13

Як розрахувати загальний оборот із випуску власної продукції щодо закладу ресторанного господарства?

варіанти відповідей

Оборот з обідньої продукції + Оборот з іншої власної продукції + Оборот з купованих товарів + Відпуск продукції іншим підприємствам і в роздрібну торговельну мережу.

Оборот з обідньої продукції + Оборот з іншої власної продукції + Оборот з купованих товарів.

Оборот з обідньої продукції + Оборот з іншої власної продукції.

Середньоденна кількість споживачів × Кількість робочих днів × Середня кількість страв на одного споживача × Середня ціна однієї страви.

Запитання 14

Що в закладах ресторанного господарства беруть до уваги під час планування товарообороту на перспективу?

варіанти відповідей

Реальні грошові доходи населення.

 Розташування підприємства, наявність конкурентів.

. Розвиток туризму в регіоні.

Усі відповіді правильні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест