Тема 3(ХХ) Вуглеводи.

Додано: 24 березня 2022
Предмет: Хімія, 11 клас
Копія з тесту: Вуглеводи
Тест виконано: 77 разів
22 запитання
Запитання 1

Укажіть групу вуглеводів, до яких відносять глюкозу. 


варіанти відповідей

Моносахариди

Дисахариди,

Трисахариди,

Полісахариди

Запитання 2

Сахароза має молекулярну формулу


варіанти відповідей

С2Н4О2

С6Н10О5

С12Н22О11

Запитання 3

Під час гідролізу сахарози утворюється:


варіанти відповідей

глюкоза;

фруктоза;

лактоза

глюкоза і фруктоза

Запитання 4

Знайдіть зайву речовину


варіанти відповідей

глюкоза            

крохмаль

цукор

гліцерин

Запитання 5

Що є якісним реактивом на глюкозу

варіанти відповідей

купрум (ІІ) гідроксид

бромна вода,   

ферум (ІІІ) хлорид

калій перманганат,

Запитання 6

Укажіть назви речовин, які належить до дисахаридів


варіанти відповідей

крохмаль, сахароза

лактоза, сахароза

фруктоза, крохмаль 

люкоза, целюлоза

Запитання 7

Крохмаль має молекулярну формулу


варіанти відповідей

С5Н10О5

(С6Н10О5) n;

С6Н1206.

Запитання 8

Вкажіть кількість гідроксильних груп у молекулі глюкози

варіанти відповідей

5

4

3

8

Запитання 9

Наявність крохмалю можна визначити за допомогою розчину:


варіанти відповідей

сульфатної кислоти (H2S04);

йоду (І2);


купрум (П) сульфату (CuS04);

брому (Вr2).

Запитання 10

Сахароза належить до

варіанти відповідей

моносахаридів

дисахаридів

полісахаридів

Запитання 11

Хітин трапляється

варіанти відповідей

в усіх рослинах

в усіх водоростях

в грибах та членистоногих

Запитання 12

Структурну й захисну функції виконують такі вуглеводи

варіанти відповідей

глікоген й крохмаль

рибоза й дезоксирибоза

целюлоза й хітин

Запитання 13

Пластичну функцію здійснюють

варіанти відповідей

інулін й сахароза

рибоза й дезоксирибоза

хітин й целюлоза

Запитання 14

Основная функция глюкозы в организме:

варіанти відповідей

строительный материал

передача наследственной информации

источник энергии

Запитання 15

Выберите продукты (материалы) с большим содержанием крахмала:

варіанти відповідей
Запитання 16

Для определения крахмала используется:

варіанти відповідей

Купрум (II) гидроксид  

иодная настойка

этанол

аммиачный раствор Аргентум (І) оксида

Запитання 17

Какой углевод не усваивается человеческим организмом

варіанти відповідей

крахмал

целлюлоза

глюкоза

сахароза

Запитання 18

К полисахаридам принадлежит

варіанти відповідей

сахароза

целлюлоза

галактоза

крахмал

Запитання 19

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту, це ...

варіанти відповідей

енергетична цінність

калорійність їжі

харчова або поживна цінність

смак їжі

Запитання 20

Згідно правил раціонального харчування, вечеря має становити ...% загального харчування

варіанти відповідей

30-35%

5-15%

40-45 %

15-20 %

Запитання 21

Які речовини є основним джерелом енергії для організму, сприяють кращій роботі серця, м'язів, мозку?

варіанти відповідей

 білки

вуглеводи

Запитання 22

На які поживні речовини має бути багата їжа, яку ви споживаєте?

варіанти відповідей

білки

 жири

вуглеводи

всі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест