Вкажіть формулу глюкози:
Вуглеводи в рослинах утворюються:
Спільна властивість жирів і вуглеводів - це реакція:
До природних полімерів належать:
Вкажіть речовину, з якою реагують і гліцерол, і глюкоза:
Вкажіть функціональні групи глюкози:
Вкажіть речовину, за допомогою якої можна довести наявність спільної функціональної групи у глюкози та альдегідів:
Укажіть назву ізомера глюкози:
Вкажіть ознаки, за якими крохмаль відрізняється від целюлози:
Встановіть послідовність збільшення числа атомів Гідрогену в молекулах речовин: а) етанол; б) гліцерол; в) оцтова кислота; г) сахароза (цукроза)
Вкажіть якісний реактив на крохмаль:
Позначте правильне твердження щодо моносахаридів:
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та назвою групи вуглеводів, до якої він належить.
Вуглевод: 1. глюкоза; 2. сахароза; 3. целюлоза
Група: А. полісахариди; Б. моносахариди; В. дисахариди
Складіть рівняння молочнокислого бродіння глюкози. Загальна сума коефіцієнтів в рівнянні становить:
З наведених формул сполук випишіть окремо номери: а) вуглеводів; б) карбонових кислот.
1.СН3COOH; 2 CH2O; 3.C6H12O6; 4.CH3COOCH3; 5.C12H22O11; 6.CH3OH; 7.(C6H10O5)n; 8. CH3CH2COOH
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та продуктом його гідролізу.
Назва вуглеводу: А. сахароза; Б.крохмаль
Продукт повного гідролізу вуглеводу: 1.фруктоза; 2.глюкоза+фруктоза; 3.глюкоза
Складіть рівняння запропонованих реакцій: а) фотосинтез; б) спиртове бродіння глюкози; в) "срібного дзеркала" для глюкози; г) гідролізу сахарози.
Розмістіть їх за збільшенням суми коефіцієнтів.
Глікоген, джерело енергії людського організму, є похідним:
Целюлоза є головною складовою:
Зразком майже чистої целюлози є:
Висока механічна міцність волокон целюлози пояснюється:
Папір одержують:
Їжу, що містить крохмаль, варять, оскільки:
Крохмаль не використовують для добування:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома