Моносахариди - це вуглеводи, що
До природних полімерів належать:
Вкажіть речовину, з якою реагують і гліцерол, і глюкоза:
Яка інша назва глюкози зустрічається в літературі?
Вкажіть ознаки, за якими целюлоза відрізняється від крохмалю:
Вкажіть якісний реактив на крохмаль:
Вкажіть речовину, за допомогою якої можна довести наявність спільної функціональної групи у глюкози та багатоатомних спиртів:
Укажіть назву ізомера глюкози:
Назвіть вуглевод, молекули якого складаються із двох залишків молекул різних моносахаридів.
Виберіть хімічні властивості, які характерні для сахарози.
Укажіть вуглеводи, що належать до полісахаридів:
Обчислити масову частку гліцеролу в зволожуючому розчині, який приготували змішуванням 5 мл гліцеролу (густина 1,26г/мл) і 45 мл води ( відповідь у %)
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та продуктом його гідролізу (розщеплення).
Назва вуглеводу: А. сахароза; Б.крохмаль
Продукт повного гідролізу вуглеводу: 1.фруктоза; 2.глюкоза+фруктоза; 3.глюкоза
Виберіть рівняння реакції утворення глюкози під час фотосинтезу:
Вкажіть природну сировину для одержання сахарози:
Визначте групу вуглеводів, представниками яких є крохмаль та целюлоза:
При дії розчину глюкози на блакитний осад Си(ОН)2 відбуваються такі зміни:
1.осад розчиняється і розчин набуває синього забарвлення
2. осад залишається без змін
3. осад розчиняється і розчин стає прозорим
Реактив для проведення якісної реакції на глюкозу:
1. натрій гідроксид
2. купрум (ІІ) гідроксид
3. гідроген хлорид
4. етанол
Укажіть функціональні групи, що входять до складу молекул глюкози
Позначте варіант відповіді, який характеризує фізичні властивості глюкози
Цей моносахарид міститься у винограді та інших солодких плодах, звідки має тривіальну назву «виноградний цукор». Кров людини у нормі містить 0,8 – 0,12% цієї речовини. Оберіть назву цієї сполуки:
Альдегідоспиртом є:
Вкажіть газоподібний продукт спиртового бродіння глюкози:
Змішали 100 г 10% -го і 200 г 5% -го розчину глюкози. Яка масова частка глюкози в отриманому розчині?
Розташуйте назви вуглеводів у порядку збільшення відносної молекулярної маси а)крохмаль б)глюкоза в)сахароза г)целюлоза
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома