Глюкоза, фруктоза, сахароза, крохмаль, целюлоза утворюються в природі
Загальна формула більшості вуглеводів
Вуглеводи поділяють на:
Оберіть фізичні властивості глюкози:
якісним реактивом на глюкозу є
Укажіть твердження, що стосуються сахарози
Виберіть правильне твердження, що стосується сахарози
Вкажіть основну сировину для промислового добування цукру:
Укажіть загальну формулу крохмалю і целюлози:
Оберіть фізичні властивості, які притаманні крохмалю:
Укажіть іншу назву целюлози:
Оберіть фізичні властивості, які характерні для целюлози:
Закінчити рівняння
С6Н12О6дріжджі →
Вкажіть значення відносної молекулярної маси глюкози
Вкажіть кількість гідроксильних груп у молекулі глюкози
Встановіть відповідність між реагентами та продуктами реакцій:
С6Н12О6 + О2 →
Установіть відповідність між властивістю речовини та рівнянням реакції
1) спиртове бродіння глюкози
2) гідроліз крохмалю
3) повне окиснення глюкози
4) гідроліз сахарози
А) С12Н22О11+ Н2О → 2С6Н12О6
Б) С6Н12О6 + 6О2 → 6СО2 + 6Н2О
В) С6Н12О6 → 2С2Н5ОН + 2СО2
Г) (С6Н10О5 )n + nН2О → nС6Н12О6
Визначити речовину Х у перетворенні: крохмаль → Х → етанол
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома