Назви спиртів за сучасною хімічною номенклатурою утворюються від назв насичених вуглеводнів з використанням суфіксу
Речовина із молекулярною формулою С2Н5ОН може називатися
До чого може привести вживання метилового спирту дозою 30-50 мл.
Спирт із молекулярною формулою С3Н5(ОН)3 можна назвати
Укажіть речовину, яку можна використати для видалення накипу з чайника
Укажіть властивості етанової кислоти, на якій грунтується її застосування при маринуванні овочів
Мило - це
Тверде мило - це
Назва рідкого жиру
Столовий оцет - це водний розчин етанової кислоти який використовують у побуті?
Укажіть правильне закінчення твердження: Оцет - це
Як називається 70%-й розчин етанової кислоти?
Вкажіть, яка з поданих речовин має назву «виноградний цукор»
Вкажіть речовини, що належать до вуглеводів
Вкажіть спирт, з якого виготовляють вибухову речовину, яка у невеликій кількості входить до складу фармацевтичного препарату від серцево - судинних захворювань:
Метанол використовується в різних галузях, окрім:
Вкажіть спирт, вживання 25 - 40 мл якого спричинює смерть:
Вкажіть назву речовини, яка в разі потрапляння в людський організм навіть у незначній кількості може спричинити сліпоту:
Етанол є сировиною для виробництва:
Вкажіть в чому проявляється негативний вплив етанолу
Для чого людині вуглеводи?
З дисахаридів у харчуванні людини основне значення має:
Джерелами сахарози в харчуванні людини є:
Які функції виконують вуглеводи в організмі?
Суміш вуглеводнів, переважно рідких, у яких розчинені невиликі кількості твердих і газуватих вуглеводнів, називається
Фізичні властивості нафти
Основний компонент природного газу
Гази , що входять до складу суміші, яку використовують як один із видів пального у двигунах внутрішнього згоряння.
Основні природні джерела вуглеводнів:Виберіть правильні відповіді.
— джерело енергії для тіла. Їх поділяють на незасвоювані й засвоювані. Перші відомі як «корисні». Це клітковина та рослинні волокна. У великій кількості вони містяться в овочах, зелені, фруктах і ягодах, бобових, крупах (гречана, вівсяна, перлова, ячмінна), хлібі з висівками та виробах із борошна грубого помолу.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома