Здорове харчування – запорука здоров’я!

Додано: 9 квітня
Предмет: Хімія, 10 клас
6 запитань
Запитання 1

Здорове харчування — це ...

варіанти відповідей

харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню його здоров'я та профілактиці захворювань. 

збалансоване меню на тиждень.

споживання свіжоприготовленої їжі.

Запитання 2

У повсякденному харчуванні обов’язково мають бути:

варіанти відповідей

оливкова та льняна олія, червона риба, насіння, горіхи, авокадо.

білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, клітковина, вода.

м'ясо, риба, крупи, картопля.

Запитання 3

Продукти, які містять білки:

варіанти відповідей

масло вершкове, рослинні олії

хліб, картопля, рис, крупи, фрукти, овочі

м’ясо, риба, яйця, молоко, кефір, сир, квасоля, горох 

Запитання 4

Гарвардська тарілка здорового харчування має виглядати:

варіанти відповідей

овочі та бобові, фрукти та ягоди, цільні злаки та горіхи, молочні та кисломолочні продукти, риба, яйця, м'ясо, корисні олії та жири.

Корисні рослинні масла, молоко, риба, м'ясо, фрукти, овочі.

білка – ¼ тарілки, цільнозернових – ¼ тарілки, овочі і фрукти – ½ тарілки.

Запитання 5

Які продукти містять вітамін Е:

варіанти відповідей

насіння соняшнику, шпинат, рослинні олії, горіхи, авокадо, креветки, риба, спаржа.


зелений горошок, яйця, свинина, квасоля, горіхи, гречка, рис.

плоди шипшини, чорна смородина, червоний перець, петрушка, капуста Брокколі, капуста червонокачанна,

капуста білокачанна.



Запитання 6

Яка користь від води?

варіанти відповідей

Омолоджує шкіру, виводить токсини.

Знижує ризик інфаркту, відновлює енергію, спалює жир.

Регулює температуру тіла, поліпшує загальне самопочуття, знижує ризик інфекційних захворювань.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест