Жири 10б

Додано: 5 лютого 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 103 рази
9 запитань
Запитання 1

Вкажіть правильне визначення терміну «жири»:

варіанти відповідей

естери вищих карбонових кислот і етанолу

етери вищих карбонових кислот і гліцеролу

естери вищих карбонових кислот і гліцеролу

похідні спиртів

Запитання 2

У природі зустрічаються жири:

варіанти відповідей

рослинного і тваринного походження

тільки тваринного походження

тільки рослинного походження

штучного походження

Запитання 3

До складу твердих жирів входять залишки:

варіанти відповідей

насичених вищих карбонових кислот

альдегідів

ненасичених вищих карбонових кислот

неорганічних кислот

Запитання 4

Продуктом гідрування триолеїну є:

варіанти відповідей

гліцерол

тристеарин

олеїнова кислота

стеаринова кислота

Запитання 5

Яка хімічна формула речовини Х у схемі: жир + NaOH → мило + Х

варіанти відповідей

С2Н4О2

С2Н5ОН

С3Н8О3

С6Н5ОН

Запитання 6

Укажіть речовини, що утворюються внаслідок гідролізу естерів:

варіанти відповідей

спирти і карбонові кислоти

альдегіди і алкени

карбонові кислоти і алкіни

етери і спирти

Запитання 7

Як називається наведений жир?

СН2 – ОСОС17Н31

СН – ОСОС17Н31

СН2 –ОСОС17Н31

 

варіанти відповідей

триолеїн

тристеарин

трилінолеїн

Запитання 8

Мила утворюються в результаті реакції:

варіанти відповідей

гідрування

гідратації

лужного гідролізу

окиснення

Запитання 9

Маргарин-це жир…

варіанти відповідей

рослинний

тваринний

переробний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест