Карбонові кислоти, естери, жири

Додано: 24 квітня 2020
Предмет: Хімія
12 запитань
Запитання 1

Карбонові кислоти містять характеристичну групу:

варіанти відповідей

гідроксильну

карбоксильну

кетонну

аміногрупу

Запитання 2

Виберіть формулу кислоти, тадиційна назва назва якої завдячується комахі

варіанти відповідей

СН3СООН

НСНО

НСООН

СН3СНО

Запитання 3

Виберіть формули вищих жирних карбонових кислот

варіанти відповідей

С 15Н31СООН

СН3СООН

С 17Н 35СООН

С17Н33СООН

Запитання 4

Представники якого класу органічних речовин використовуються для надання продуктам чи косметиці приємного фруктового чи квіткового запаху ?

варіанти відповідей

феноли

естери

фруктоза

альдегіди

Запитання 5

Як називають речовини, молекули яких складаються із залишків молекул багатоатомного спирту гліцеролу та вищіх карбонових кислот?


варіанти відповідей

карбонові кислоти

мила

жири

вуглеводні

Запитання 6

До якого класу сполук належать жири?


варіанти відповідей

спирти

кислоти

естери

вуглеводні

Запитання 7

Укажіть умови необхідні для утворення жирів


варіанти відповідей

гліцерол; нижчі карбонові кислоти

етанол; вищі карбонові кислоти

вуглеводні; етанол

гліцерол; вищі карбонові кислоти

Запитання 8

Вибрати правильні відповіді

варіанти відповідей

Стеаринова, пальмінтинова кислоти - це насичені вищі карбонові кислоти

олеїнова, лінолева кислоти - ненасичені вищі карбонові кислоти

мило - ненасичена карбонова кислота

Оцтова кислота це традиційна назва етанової кислоти

Запитання 9

Маргарин -це

варіанти відповідей

штучна речовина, добута із тваринних жирів

штучна речовина, добута шляхом гідрування рослинних жирів

штучна речовина, добута омиленням жирів

штучна речовина, добута із гліцеролу і вищих жирних карбонових кислот

Запитання 10

Тверде мило - з хімічної точки зору

варіанти відповідей

сіль вищої жирної карбонової кислоти і Калію

сіль вищої жирної карбонової кислоти і Натрію

сіль вищої жирної карбонової кислоти і Кальцію

вища жирна карбонова кислота

Запитання 11

Як називають у побуті процес окиснення жирів, що веде до неприємного їх смаку?

варіанти відповідей

згорання жиру

згіркнення жиру

омилення жиру

відкладення жиру

Запитання 12

Що використовували для варіння мила в давнину?

варіанти відповідей

крейду

попіл

пісок

глину

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест