Вкажіть формулу сполуки, що є основою рідкого мила:
Позначте насичені карбонові кислоти
До якого класу відносяться жири
Залишок якої кислоти входить до складу рідких жирів?
Проаналізуйте твердження
І. Всі тваринні жири (крім риб'ячого) є рідкими.
ІІ. До складу рослинних жирів входять залишки ненасичених карбонових кислот.
Для перетворення рідкого жиру у твердий використовують
Твердий жир - це естер гліцеролу та
Жири утворюються в результаті реакції
Оберіть тваринні жири
Оберіть фізичні властивості жирів
Натрієві солі вищих карбонових кислот є основною складовою частиною
Маргарин у своєму складі містить
Загальна формула жирів:
Укажіть продукт реакції гідролізу жирів
Реакція жирів в результаті якої під дією лугів утворюються солі високомолекулярних кислот і гліцерол
С17Н35СООН – стеаринова кислота
Цей процес широко використовується в харчовій промисловості для одержання маргарину, кулінарного жиру, легкого масла
Відсотковий вміст жирів в цьому продукті найвищий
Продуктом гідрування триолеїну є
Серед перелічених варіантів виберіть ознаку, яка буде спільною для всіх жирів
Жири, як і естери, вступають у реакцію
Для виробництва мила використовують реакцію
Гліцерол і стеаринову кислоту добувають за реакцією
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома