Тести для 9 класу "XIX ст."

Про матеріал
Тести для 9 класу складаються з доповнень текстів і знаходжень у текстах помилок історичного змісту .
Перегляд файлу

9 Клас

Доповніть текст :

Українські землі Галичини увійшли до складу … (Росії , Австрії , Пруссії ) після поділу Речі Посполитої в … (1772 , 1793 , 1795 ) році і разом із землями Польщі утворили в цій державі окремий коронний край під назвою … (Царство Польське , Королівство Галіції та Лодомерії , Варшавське князівство ).

Знайдіть у тексті помилки історичного змісту .

Законом від 17 квітня 1858 р. у Галичині скасовувалися панщина та інші кріпосні повинності . Сервітути ( ліси , пасовища , луки ) залишались у спільному володінні поміщиків та селян . Селяни могли ними користуватись за відповідну плату , що визначалася спеціальною угодою між ними та поміщиками .

Доповніть текст :

У … (1874 , 1877 , 1879 ) р. російський народник Яків Стефанович під вигадиним іменем Дмитра Найди підбурював селян Чигиринщини до повстання . Він видавав себе за царського комісара і поширював… («Звернення»,підписане лідерами народницького руху ; збірку «Три літа» із відомим «Заповітом» Т.Шевченка ; «Золоту грамоту» , нібито підписану царем ). Після викриття змови у справі проходило близько… (10,100,1000) чоловік , більшість серед яких становили селяни .

Доповніть текст :

Найбільш авторитетним часописом української громади в Галичині до 80-х років XIX ст. була газета «Слово» , яка перебувала в руках … (русофілів , народовців , радикалів ). З 1890-х років і до початку другої світової війни провідні позиції серед української преси займає щоденник… («Громада» , «Діло» , «Батьківщина») , першим редактором якого був В.Барвінський  . З часу своєї появи ця газета відстоювала інтереси… (русофілів,народовців,клерикалів ) , мала виразно національну-луберальну орієнтацію , однак ніколи не визнавала себе органом якої-небудь партії і часто виступала з критикою партійного керівництва .

docx
Додано
15 грудня 2020
Переглядів
471
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку