10 липня о 18:00Вебінар: Мультфільм за 5 хвилин: онлайн-сервіси для створення анімації та монтажу

Тести до твору Роберта Шеклі. « Запах думки»

Про матеріал
Матеріал містить тести із зарубіжної літературу для 6 класу за твором Роберта Шеклі. « Запах думки».
Перегляд файлу

Зарубіжна література

6 клас                                                                                                                                                                                                                                               Роберт  Шеклі. « Запах думки».

                                 Тести

1.Роберт Шеклі – письменник :

А) англійський

Б) австралійський

В) американськи

2. За фахом він був:

А) лікарем

Б) інженером

В) учителем

3. Шеклі – автор творів :

А) детективного жанру

Б) історичного жанру

В) наукової фантастики

4. За словами письменника  найнеобхідніший  винахід для людства – це:

А) людські знання

Б) людське серце

В) людський розум

5. Народився Р. Шеклі  в:

А) Нью-Йорку

Б) Вашингтоні

В) Лос- Анжелосі

6.Твори  Роберта Шеклі насичені:

А) сумною сатирою

Б) сумною іронією

В) сумним гумором

7. Твори письменника наближаються до:

А) легенд

Б) казок

В) притч

8. Різновид художньої літератури, основною темою якої є дослідження  і прогнозування наслідків досягнень науково- технічної думки , називається:

А) пригодницька література

Б) науково- фантастична література

В) детективна література

9. Лерой  Кліві – це:

А )поштар

Б) поштмейстер

В) вчений

10.Причини змушеної посадки  Кліві на чужій планеті:

А) зламався двигун

Б) зламалася система охолодження

В) зламалася система нагрівання

11. Планета мала назву:

А)З-М-20

Б) З-М-21

В) З-М-22

12.Яку першу тварину побачив на планеті Кліві:

А) пантеру

Б) білку

В) вовка

13.Чого не було у тварин, яких бачив герой:

А) очей та вух

Б) носа та язика

В) вух та носа

14. Вовк, якого побачив Кліві,  був кольору:

А) синього

Б) зеленого

В) червоного

15. За допомогою чого тварини знаходили свою жертві:

А) запаху

Б) гіпнозу

В) телепатії

16. Тварина, яку герой не зустрів на планеті:

А) пантера

Б) вовк

В) тигр

Г) білка

17. Коли на Лероя напали 4 вовки , він уявив себе:
А) тигром

Б) пантерою

В) левом

18. Якого  птаха не було на планеті?

А) ворони

Б) стервятника

В) малинівки

19. Коли героя обступили вовки та пантера, він уявив себе:

А) кущем

Б) деревом

В) травою

20. Чому всі  звірі дременули геть:

А) почалася злива

Б) почалася пожежа

В) з'явилися люди

21. Що зупинило вогонь:

А) вітер

Б) дощ

В) сніг

22.Чи врятував Кліві пошту:

А) так

Б) ні

В) частково

23. Герою вдалося перемогти звірів:

А) хитрістю

Б) фізичною силою

В) силою думки

24.Твір «Запах думки» - це:

А) повість

Б) оповідання

В) новела

Відповіді:1В, 2Б, 3В, 4Б, 5А, 6В, 7В, 8Б, 9А, 10Б, 11В, 12Б, 13А, 14Б, 15В, 16В, 17Б, 18А, 19А, 20Б, 21Б, 22А, 23В, 24Б.

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
8 травня
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку