Тести « Органічні сполуки в житті людини».

Про матеріал

Тести до теми: « Органічні сполуки в житті людини» містять завдання із вибором однієї правильної відповіді, із вибором декількох відповідей. Можливе використання для проведення контрольної роботи ( рівень стандарт) або уроку узагальнення.

Перегляд файлу

                 Тести « Органічні сполуки в житті людини»

1.      Яка рослина є головним промисловим джерелом крохмалю

а)      Ріпак; б)      льон; в)      картопля; г)       виноград.

2.      Який харчовий продукт найбагатший на білки?

а)      Сало; б)      капуста; в)      риба; г)       кетчуп.

3.    Що визначає масу молекули полімеру?

а)      Міжмолекулярні зв'язки;  б)      внутрішньомолекулярні зв'язки;

в)      ступінь розгалуженості;    г)       ступінь полімеризації.

4.  Сировиною для виробництва синтетичного каучуку є :
а) бутадієн-1,3; б) ацетилен;        в) капрон;  г) пропен. 

5.   Укажіть процес, який відбувається з білками під дією етанолу:

а) полімеризація;  б) окиснення; в) денатурація; г) відновлення.

6. У низькокалорійних продуктах замість цукру використовують

а) натрій глутамат; б) кукурмін; в) аспартам;  г) молочну кислоту.

7.      До полімерів належать:

а)      білки; б)      жири; в)      гліцерин;

8.      У складі тютюнового диму містяться :

а)      ацетилен; б)      бутадієн; в)      нікотин;  г)       етанол.

9.      Укажіть назви карбонових кислот, які можуть міститися  у складі жирів:
а) олеїнова;  б) масляна;  в) пальмітинова;  г) пентанова.

10.      До штучних волокон належить:
а)      капрон;  б)      ацетатне волокно;  в)      вовна;  г)       бавовна.

11.    Укажіть назву спирту, похідними якого є жири:

а)      етанол;  б)      гліцерол;  в)      етиленгліколь;  г)      пропанол.

12.    Особливими властивостями капрону є:

а)      гігроскопічність; б)      міцність; в)      термостійкість;  г)       малостійкість до дії кислот.

13.      Укажіть кислоту, яка належить до вітамінів:

а)      гептанова; б)      масляна; в)      аскорбінова; г)       пальмітинова.

14.      Полімери можна одержати реакцією:

а)      окиснення;     б)      заміщення; в)      поліконденсації; г)       галогенування.

15.      До поживних речовин людського організму належать:

а)      білки; б)      вуглеводні; в)      вуглеводи; г)       спирти.

16.      Укажіть харчові добавки природного походження:

а)      сіль; б)      кукурмін; в)      аспартам; г)       натрій глутамат.

17.      Вкажіть речовини, які належать до наркотичних:

а)      аскорбінова кислота; б)      нікотин; в)      каучук; г)       морфін

18. До синтетичних волокон належать:

а) бавовна; б) вовна; в) капрон;  г) ацетатне волокно.

19. Сировиною для виробництва гуми є:

а) синтетичний каучук; б) лавсан; в) ацетатне волокно;    г) поліетилен.

20. Виберіть правильне закінчення речення: гума є продуктом взаємодії
а) каучуку із сіркою;  б) каучуку із сажею;  с) поліетилену із сіркою;  д) поліетилену із сажею.

21. Позначте процес, який лежить в основі виробництва маргарину:
а) гідроліз жиру; б) гідрування жиру;  в) гідратація жиру; г) дегідрування жиру.

22. Позначте, за допомогою яких зв`язків утворюється вторинна структура білків:
а) металічних;  б) водневих;  в)  йонних; г) ковалентних.

23.  Позначте правильне закінчення твердження – « До складу молекул рідких жирів входять залишки молекул…»:
а) насичених карбонових кислот;  б) альдегідів;  в) ненасичених карбонових кислот;  г) спиртів.

24. Обчисліть ступінь полімеризації целюлози, якщо відносна молекулярна маса полімеру 4950.

.

 

docx
Додано
30 липня 2018
Переглядів
2672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку