29 вересня о 18:00Вебінар: Крок уперед чи стоїмо на місці: реалії роботи вчителя початкової школи

Тести та ключ з предмету Всесвітня історія 9 клас

Про матеріал

Тестові завдання для контролю навчальних досягнень учнів із всесвітньої історії. Тести з відповідями. Можливо використовувати як підсумкове контрольне оцінювання. Для учнів 9 класів

Перегляд файлу

Контрольне тестування

Всесвітня історія  9 клас


 

(П.І.Б. учня)

  1. До художників ’’барбізонської школи” належить:

а) Ежен Делакруа               б) Еміль Золя            в) Поль Гоген              г) Клод Моне

 

  1. Якою була площа колоніальних володінь Франції у 1914 році

а)0,9 км2                                 б)0,6 км2                             в)10,6 км2                                г)11,2км2

 

  1. Позначте назву країни, яку Англія вважала ’’перлиною’’ серед своїх колоніальних володінь:

а)Африка              б)Алжир             в)Китай              г)Індія

 

  1. Позначте прізвище політичного діяча, лідера Індійського національного конгресу:

а)Б.Тілак                      б)К. Джонок       в)О. Пенджаба             г)Ю.Сипай

 

  1. Наймані колоніальні війська в Індії:

а)магараджі             б)сипаї           в)сикхи                    г)брахмани

  1. Прочитайте факти біографії культурного діяча і позначте його прізвище: “Він швидко завоював славу віртуозного піаніста, а згодом і композитора. Після 27 років життя в музиканта прогресувала глухота, але це не змогло зупинити творчості геніального композитора. Він створив сонати, знамениту Дев’яту симфонію“.

а)Джузеппе Верді                       б)Фредерік Шопен

в)Нікколо Паганіні                    г)Людвіг ван Бетховен        д)Вольфган Амадей Моцарт

 

  1. У якому році було надруковане перше оповідання Артура Конан Дойля, героєм якого став Шерлок Холмс:

а)1885                    б)1886                 в)1887                      г)1888

 

  1. Позначте прізвище автора  роману ’’Любий друг’’:

а)Оскар Вайлд             б)Еміль Золя       в)Оноре де Бальзак         г)Гі де Мопассан     

 

  1. Жіночий рух за надання жінкам рівних із чоловіками виборчих прав :

а)суфражизм                     б)фемінізм              в)емансипація      г)лібералізм

 

  1. Позначте роки російсько – турецької війни:

а)1876-1878                              б)1877-1878                 в)1877-1879          г)1878-1879

 

  1.            Позначте галузь мистецтва, у якій відзначилися Карл Брюллов та Олександр Іванов:

а)архітектура           б)живопис                    в)музика                  г)скульптура

 

  1. Антанта це__________________________________________________________________

 

Оцінка­­­­­­­­­­­­__________

 

 

 

Ключ всесвітня історія                                                       

 

1

А

2

В

3

Г

4

А

5

Б

6

Г

7

В

8

Г

9

А

10

Б

11

Б

12

Англо – французька таємна угода

 


 

 

 

docx
До підручника
Всесвітня історія 9 клас (Реєнт О.П., Малій О.В.)
Додано
26 квітня 2018
Переглядів
3027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку