Тести з предмета "Професійна етика і психологія"

Про матеріал
Тести з предмета "Професійна етика і психологія" з бланками для відповідей і бланком правильних відповідей. Рекомендую як роздатковий матеріал на уроках або ж класному керівнику для учнів з професії "Офіціант-бармен".
Перегляд файлу

 

ТЕСТИ

з навчального предмета «Професійна етика і психологія»

 

 

1.

Професійна етика офіціанта включає такі категорії:

А) честь, совість;

Б) справедливість;

В) відчуття власної гідності.

2.

Програма щоденної роботи персонала підприємств ресторанного господарства включає:

А) прикласти зусилля для того, щоб кожний клієнт відчув себе бажаним гостем і зробив замовлення  на велику суму;

Б) привітно зустріти гостей, допомогти в виборі блюд, враховуючи при цьому їх стать, вік, характер;

В) запросити велику кількість гостей з метою заробити для підприємства великий прибуток.

3.

Принципи професійної поведінки робітників ресторанного сервісу:

А) привітність, тактовність, уважність, стриманість;

Б) сприйняття клієнта таким, який він є, але в конфліктній ситуації спроба повчати його;

В) уважне ставлення до клієнтів з метою отримання прибутку.

4.

Девіз роботи працівників ресторанного сервісу:

А) працювати із задоволенням;

Б) дарувати людям радість;

В) приносити прибуток підприємству, від якого залежить їх заробітна плата.

5.

На психічний стан офіціанта негативно впливають:

А) ненормований робочий день;

Б) шум в залі, шум технологічного устаткування;

В) погодні умови.

6.

При обслуговуванні клієнтів з важким характером працівник ресторанного сервісу застосовує правила:

А) заводить неформальну бесіду;

Б) не звертає увагу на клієнтів;

В) допомагає у виборі, дає пораду;

Г) мінімальний діалог, швидке виконання замовлення.

7.

Для ефективної роботи з клієнтами психологи рекомендують працівникам ресторанного сервісу використовувати правила ділового спілкування:

А) уміти переконливо висловлювати свої думки; уважно слухати клієнта;

Б) завжди уміти бути дотепним;

В) емоційно висловлювати свої думки, щоб не здаватися незацікавленим;

Г) уважно слухати клієнта, але при грубій поведінці відповісти відповідно.

 

8.

При прийомі замовлення офіціант повинен стояти:

А) біля відвідувача праворуч, нахилившись до нього, не торкаючись столу;

Б) біля жінки, що сидить за столом, торкаючись стільця;

В) біля найстаршого клієнта за столом ліворуч, сидячи поруч.

9.

Папку-меню офіціант пропонує таким чином:

А) з будь-якого боку будь-якою рукою найстаршому за столом;

Б) праворуч правою рукою у розгорнутому вигляді першому чоловікові;

В) зліва лівою рукою в розгорнутому вигляді першій жінці.

10.

Культура мовлення офіціанта залежить від таких чинників:

А) інтонація, тембр голосу, міміка;

Б) змістовність, ясність, спонукальність мовлення, багатий словарний запас;

В) підвищена емоційність мовлення.

11.

Офіціант не повинен робити в процесі робочого дня:

А) вчасно приходити на роботу, виконувати вимоги охорони праці;

Б) підсаджуватись до столику, збиратись групами, голосно розмовляти;

В) любити свою професію, приносити людям радість.

12.

Основні функції спілкування:

А) емоційна;

Б) інформаційна, комунікативна;

В) встановлення відносин;

Г) визначення власних здібностей.

13.

Вербальні засоби спілкування, які офіціант використовує при обслуговуванні:

А) жести і символи;

Б) письмова мова, усна мова;

В) «контакт очима»;

Г) слухання.

14.

Чи потрібно працівникам сфери ресторанного сервісу знати культурно-освітні, національно-психологічні особливості партнера по спілкуванню?

А) так;

Б) ні.

15.

В процесі спілкування робітники ресторанного сервісу досягають взаєморозуміння за допомогою:

А) значущості інформації, зворотного звязку;

Б) взаємного впливу партнерів;

В) настрою партнерів.

 

 

 

16.

Офіціант застосовує наступні тактики розвязання конфліктів:

А) заохочення;

Б) взаємозалежність;

В) компроміс, партнерство, поступка;

Г) боротьба за свою ціль.

17.

На підприємствах ресторанного сервісу зустрічаються такі види конфліктів:

А) міжособисті;

Б) неправильна організація праці;

В) особисті;

Г) істинні, психологічна несумісність.

 

18.

Працівники ресторанного сервісу можуть використовувати оптимальний спосіб розвязання конфліктів:

А) слухання претензій мовчки;

Б) боротьба за свою ідею;

В) нейтралізуюча фраза, уникання;

Г) втручання посередника.

19.

Продовжіть фразу: «Імідж – це …

А) робочий одяг працівника;

Б) міміка і жести;

В) зачіска і макіяж працівника;

Г) образ людини, уявлення про неї.

20.

Професійна поведінка працівника ресторанного сервісу включає:

А) тактовність, майстерність;

Б) мовчазність;

В) вміння жартувати;

Г) чистий одяг і руки.

21.

Офіціант в процесі обслуговування використовує вербальні засоби спілкування:

А) усна мова;

Б) поведінка;

В) міміка;

Г) фото.

22.

Невербальний засіб спілкування офіціанта в процесі обслуговування клієнтів:

А) вираз обличчя;

Б) письмова мова;

В) усна мова;

Г) кліматичні умови.

23.

Кому належить вислів: «Людське спілкування є найвищим благом і радістю у житті»:

А) О.С.Пушкін;

Б) Антуан де Сент-Екзюпері;

В) В.О.Сухомлинський;

Г) Оноре де Бальзак.

24.

Який аспект не належить до видів ділового спілкування на підприємствах ресторанного сервісу:

А) пошук сенсу життя;

Б) ділова бесіда;

В) переговори;

Г) втручання посередника.

25.

Яка зона не належить до зон ділового спілкування:

А) незалежна зона;

Б) особиста зона;

В) зона соціального спілкування;

Г) публічна або загальнодоступна зона.

 

 

 

 

26.

На підприємствах ресторанного сервісу використовують демократичний стиль ділового спілкування:

А) всі заходи плануються колективно;

Б) голос керівника вирішальний;

В) емоційні та етичні моменти не беруться до уваги;

Г) процеси в колективі відбуваються самі по собі.

 

 

27.

Працівники ресторанного сервісу повинні щоденно застосовувати золоте правило моралі:

А) якщо закони відступають від етики, ти втрачаєш своє обличчя;

Б) памятайте: любов – необхідна умова людського щастя;

В) не роби іншим того, чого не хотів би, щоб вони робили тобі.

 

 

28.

Тип темперамента, який найбільше підходить працівникам ресторанного сервісу:

А) меланхолік;

Б) сангвінік;

В) холерик;

Г) флегматик.

29.

Основу характеру людини, в тому числі і працівників ресторанного сервісу складає:

А) працелюбність;

Б) сила волі;

В) рішучість;

Г) безкомпромісність.

30.

Людська особистість формується в наступний часовий проміжок:

А) дитинство;

Б) юність;

В) зрілість;

Г) на протязі життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БЛАНК ВІДПОВІДЕЙ

на тести з предмета «Професійна етика і психологія»

 

 У завданнях 1-30 правильну відповідь позначайте тільки так :     

×                                                                                                         

 

 

А

Б

В

Г

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

 

9

 

 

 

 

10

 

 

 

 

11

 

 

 

 

12

 

 

 

 

13

 

 

 

 

14

 

 

 

 

15

 

 

 

 

16

 

 

 

 

17

 

 

 

 

18

 

 

 

 

19

 

 

 

 

20

 

 

 

 

21

 

 

 

 

22

 

 

 

 

23

 

 

 

 

24

 

 

 

 

25

 

 

 

 

26

 

 

 

 

27

 

 

 

 

28

 

 

 

 

29

 

 

 

 

30

 

 

 

 

 

 Щоб виправити відповіді до завдання запишіть його номер зліва.

 

 

 

А

Б

В

Г

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

БЛАНК ПРАВИЛЬНИХ ВІДПОВІДЕЙ

 

на тести з предмета «Професійна етика і психологія»

 

 

 

 

А

Б

В

Г

1

×

 

 

 

2

 

×

 

 

3

×

 

 

 

4

 

×

 

 

5

 

×

 

 

6

 

 

 

×

7

×

 

 

 

8

×

 

 

 

9

 

 

×

 

10

 

×

 

 

11

 

×

 

 

12

 

×

 

 

13

 

×

 

 

14

×

 

 

 

15

×

 

 

 

16

 

 

×

 

17

 

 

 

×

18

 

 

×

 

19

 

 

 

×

20

×

 

 

 

21

×

 

 

 

22

×

 

 

 

23

 

×

 

 

24

×

 

 

 

25

×

 

 

 

26

×

 

 

 

27

 

 

×

 

28

 

 

 

×

29

 

×

 

 

30

 

 

 

×

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
8 січня 2020
Переглядів
3195
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку