Тести
з теми : « Обслуговування прийомів та банкетів»
1. Виберіть вірну відповідь:
На бенкеті – весіллі гарячі страви подають :
а) європейським методом;
б) російським методом;
в) французьким методом.
2. Вставте вірну відповідь:
Кількість персоналу для обслуговування весільного банкету визначають з розрахунку ______________ запрошених на одного офіціанта.
а) 9-12 д) 6-9
б) 10-15 е) 12-18
3. Продовжте речення:
Особливістю обслуговування весільного банкету є те, що холодні закуски можуть залишатися на столі до…………
4.Дайте визначення:
Траншерні прилади це -
5. Виберіть вірну відповідь:
На бенкеті – весіллі ширина банкетного столу, при двосторонній сервіровці, може бути:
а) 0,7-1,0м;
в) 1,0-1,2м,
б) 1,2-1,5м;
г) 1,2-1,7м.
6. Виберіть вірну відповідь:
Комбінований банкет проводять _______, їх тривалість ______.
а) в денний час; г) 50-60 хв.
б) в вечірній час; д) 1-2 години
в) і в денний і в вечірній час; е) 2-3 години
7. Вставте вірну відповідь:
При обслуговуванні комбінованого банкету в першому залі обслуговування продовжується ________, тут офіціанти з підносами пропонують ______.
а) 20-25хв г) напої
б) 30-45хв д) холодні закуски
в) 30-60хв е) гарячі закуски
8. Продовжте речення:
По закінченні банкету коктейлю – фуршету офіціанти подають десерт, чай, каву. Для цього ………
9. Вкажіть:
Меню дипломатичного обіду за столом згідно із загально прийнятою класичною послідовністю сервіровки страв.
10. Виберіть вірну відповідь:
Чи може офіціант доливати гостю каву з кавника в спорожнілу чашку? _______, Чай – в спорожнілу чашку?______.
а) так; б) ні.