Тести з теми «Технологія побутової діяльності»

Про матеріал
ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ з теми «Технологія побутової діяльності»
Перегляд файлу

ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ

з теми «Технологія побутової діяльності»

 

Варіант 1

І рівень

1.Технічний об’єкт, який складається із взаємопов’язаних функціональних частин (деталей, вузлів, пристроїв, механізмів та ін.), що використовує енергію для виконання покладених на нього функцій називається

а) обладнання;

б) механізм;

в) машина.

2. З’єднання, які забезпечують рух однієї деталі відносно іншої називаються…

а) рухомі;

б) нерухомі;

в) комбіновані.

3. Швейні машини, на яких можна пошити виріб від початку до кінця називаються…

а) спеціальні;

б) універсальні;

в) типові.

ІІ рівень

4.Заповніть пропуски у твердженнях:

1) Форму виробу, яку використовують для розробки цілого ряду нових виробів, називають…

2) Для того щоб їжа приносила людині найбільшу користь, потрібно дотримуватись … … -  тобто приймати їжу упродовж доби  в певний час.

 

5.Напишіть види джерел інформації.

 


6. Установіть відповідність  між малюнком продуктів харчування  і поживними  речовинами, які вони містять найбільше:

1) білки;                2) жири;                 3) вуглеводи;              4) вітаміни.                 

а)   б)   в)     г)  

 

7. Поясніть, в чому суть методу комбінування.

 

ІІІ рівень

8. Поясніть,  що таке щотижневе прибирання житла?

 

ІV рівень

9.До чого може призвести недотримання підлітками режиму дня, режиму харчування та різноманітності їжі?


ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ

з теми «Технологія побутової діяльності»

 

Варіант 2

І рівень

1. Система з’єднаних між собою деталей, призначених для передавання та перетворення руху від одних деталей до інших називається…

а) обладнання;

б) механізм;

в) машина.

2. З’єднання двох або кількох деталей, які не рухаються в процесі роботи називаються…

а) рухомі;

б) нерухомі;

в) комбіновані.

3. Швейні машини, на яких можна виконати  тільки одну певну операцію, наприклад пришивання ґудзиків  називаються…

а) спеціальні;

б) універсальні;

в) типові.

ІІ рівень

4.Заповніть пропуски у твердженнях:

1) Виріб, що створений на основі базової, але відрізняється формою деталей чи оздобленням, називається…

2) Для нормальної життєдіяльності людині необхідний повноцінний набір продуктів харчування з урахуванням її індивідуальних особливостей, який повинен містити … … .

 

5. Напишіть три категорії прибирання житла.


 


6. Установіть відповідність  між малюнком продуктів харчування  і поживними  речовинами, які вони містять найбільше:

1) вуглеводи;        2) вітаміни;              3) білки;              4) жири.                 

а)   б)  в)      г) 

 

7. Поясніть, в чому суть методу комбінування.

 

ІІІ рівень

8. Поясніть,  що таке генеральне прибирання житла?

 

ІV рівень

9. До чого може призвести недотримання підлітками режиму дня, режиму харчування та різноманітності їжі?.

 

 

doc
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
900
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку