ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ
з теми «Технологія побутової діяльності та самообслуговування»
Варіант 1
І рівень
1. Чи дійсно до столової білизни належить скатертина?
а) так;
б) ні.
2. Який електроприлад використовують для зберігання та охолодження продуктів харчування?
а) міксер;
б) мультиварку;
в) холодильник.
3.Яку біоформу слід використати, щоб отримати зонтик?
а) риба;
б) гриб;
в) гарбуз.
ІІ рівень
4.Заповніть пропуски у твердженнях:
1) Сервіруючи стола, ложка та ніж повинні знаходитись із … боку від тарілки.
2) Побутові знаряддя праці бувають двох видів: ручні і … .
5.Із переліченого посуду виберіть та запишіть тільки кухонний:
Каструлі, серветка, сковорідка, цукерниця, казанки, стакан.
6. Напишіть, яке електричне обладнання зображено на малюнках:
а) б) в)
7. Дайте визначення «Біоформа – це … ».
ІІІ рівень
8. Напишіть, для чого людині потрібний холодильник.
ІV рівень
9.Напишіть, етапи проектування виробу.
ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ
з теми «Технологія побутової діяльності та самообслуговування»
Варіант 2
І рівень
1. Чи дійсно до столової білизни належать рушники?
а) так;
б) ні.
2. Який нагрівальний пристрій використовують для приготування їжі?
а) електроплиту;
б) соковижималку;
в) блендер.
3. Яку біоформу слід використати, щоб отримати лампочку?
а) яблуко;
б) грушу;
в) сливу.
ІІ рівень
4.Заповніть пропуски у твердженнях:
1) Сервіруючи стола, виделка повинна знаходитись із … боку від тарілки.
2) Серветки бувають двох видів: полотняні і … .
5. Із переліченого посуду виберіть та запишіть тільки столовий:
Салатниці, тарілки, сковорідка, цукерниця, казанки, гусятниця.
6. Напишіть, яке електричне обладнання зображено на малюнках:
а) б) в)
7. Дайте визначення «Проектування – це … ».
ІІІ рівень
8. Напишіть, для чого людині потрібна пральна машина.
ІV рівень
9. Напишіть, етапи проектування виробу.