тести за твором "Лісова пісня"

Про матеріал
тести створені за твором "Лісова пісня" Л. Українки( за підручником Слоньовської,профільний рівень)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тести за твором «Лісова пісня»

Номер слайду 2

1. Вкажіть жанр твору Лесі Українки «Лісова пісня»: А трагедія;Б драматична поема;В драматичні діалоги;Г водевіль;Д драма-феєрія.

Номер слайду 3

2. Де відбуваються події у творі Лесі Українки «Лісова пісня»?А в Карпатах;Б в Криму;В на Волині;Г в Галичині;Д в українському степу.

Номер слайду 4

3. Хто і кому в «Лісовій пісні» Лесі Українки каже: «Ну, як таки, щоб воля — та пропала? Се так колись і вітер пропаде!»?А Лукашева мати дядькові Левові;Б Лукаш матері;В Мавка Лісовику;Г Мавка дядькові Леву;Д Лукаш Мавці.

Номер слайду 5

4. Хто і кому каже слова (за твором Лесі Українки«Лісова пісня»)?Ні! Я жива! Я буду вічно жити!Я маю в серці те, що не вмирає. А мати Лукашеві;Б Килина Лукашеві;В Килина Мавці;Г Мавка «Тому, що в скалі сидить»;Д Мавка Лукашеві.

Номер слайду 6

5. Вкажіть основну проблему драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня»: А невірність у коханні;Б екологічна;В здатність людини виживати серед дикої природи;Г боротьба за вільне, красиве, духовно багате життя людини проти дрібновласницької захланності, бездуховності;Д матеріальне забезпечення сім’ї.

Номер слайду 7

6. Що повертає Лукаша з вовкулаки в людину (за «Лісовою піснею» Лесі Українки)?А молитви матері;Б сила Лісовика;В чарівне слово (любов) Мавки;Г вогонь Перелесника;Д чаклування дядька Лева.

Номер слайду 8

7. Який мотив звучить в останньому монолозі Мавки (за «Лісовою піснею» Лесі Українки)?А журний;Б трагічний;В оптимістичний;Г і радісний, і сумний;Д байдужості до власної долі.

Номер слайду 9

8. Вкажіть персонажів — осіб «Лісової пісні» Лесі Українки: А Лукаш;Б дядько Лев;В мати Лукаша;Г Мавка;Д Чугайстр;Е Нявка;Є Килина.

Номер слайду 10

9. Вкажіть персонажів — міфічних істот «Лісової пісні» Лесі Українки: А Лісовик;Б потерчата;В мати Лукаша;Г Водяник;Д Килина;Е Той, що в скалі сидить;Є Лукаш.

Номер слайду 11

10. Хто з персонажів «Лісової пісні» Лесі Українки живе вільним, духовно багатим життям?А Лукаш;Б мати Лукаша;В Килина;Г Мавка;Д дядько Лев;Е потерчата;Є Той, що греблі рве.

Номер слайду 12

11. У «Лісовій пісні» композиція побудована на паралелізмі двох мотивів: а) кохання; б) ненависті; в) природи; г) господарства;Д) безнадії.

Номер слайду 13

12. Суперницею Мавки в драмі-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки виступає: а) Доля; г) Русалка; б) мати Лукаша; ґ) Русалка Польова.

Номер слайду 14

13. За дядька Лева й Лукаша заступається через наміри Русалки їх залоскотати: а) Перелесник; г) Мавка; б) Лісовик; ґ) Той, що греблі рве.

Номер слайду 15

14. Хто з героїв «Лісової пісні»…не дав зрубати дуба, хоч за нього купці «давали гроші» немалі? а) Лукаш; б) мати Лукаша; в) дядько Лев;г) Лісовик

Номер слайду 16

15. Яка пора року показана в 3 дії «Лісової пісні»? а) Літо; б) осінь; в) весна; г) зима.

Номер слайду 17

16. Хто з героїв твору «Лісова пісня» «лукава, ніби видра», і «хижа, наче рись»? а) Русалка;б) Килина; в) Мавка;г) Мара.

Номер слайду 18

17. Прочитайте уривок із ремарки драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки ..молодий, дуже білявий, синьоокий, з буйними і разом плавкими руха­ми; одежа на йому міниться барвами, від каламутно-жовтої до ясно-блакитної, і поблискує гострими золотистими іскрами. У цих рядках описується: а) Лукаш; б) Перелесник; в) Водяник; г) «Той, що греблі рве»; д) Лісовик;

Номер слайду 19

18. Перетворення людини на рослину (Мавки на вербу, Лукаша на вов­кулаку) властиве фольклорному жанру: а) думі; б) баладі; в) билині; г) колядці; д) коломийці.

Номер слайду 20

19. Жанр феєрія можна означити словами: а) музичний, музикальний, ритмічний; б) чарівний, казковий, міфічний; в) фантастичний, химерний, непересічний; г) пригодницький, авантюрний, гострий; д) чуттєвий, сльозливий, тонкий.

Номер слайду 21

20. Композиційну особливість драми-феєрії «Лісова пісня» вказано в рядку: а) розгортання подій упродовж трьох років, кожен з яких різний за настроєм; б) поділ на три дії, кожна з яких починається пейзажем відповідної пори року; в) порушення хронологічної послідовності в розгортанні подій; г) перехід із світу людей у світ природи через сни дійових осіб; д) пісенний початок кожної дії сумний, а кінець — оптимістичний.

Номер слайду 22

21. Події в драмі-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки розгортаються в такій послідовності: а) Лукаш одружується — Мавка не дає Лукашу наточити соку з берези — Мавка перетворюється на вербу — Лісовик перетворює Лукаша на вовкулаку; б) Лісовик перетворює Лукаша на вовкулаку — Мавка не дає Лукашу наточити соку з берези — Лукаш одружується — Мавка перетворюється на вербу; в) Мавка перетворюється на вербу — Мавка не дає Лукашу наточити соку з берези — Лукаш одружується — Лісовик перетворює Лукаша на вовкулаку; г) Мавка не дає Лукашу наточити соку з берези — Лукаш одружується — Лісовик перетворює Лукаша на вовкулаку — Мавка перетворюється на вербу; д) Мавка не дає Лукашу наточити соку з берези — Лісовик перетворює Лукаша на вовку- лаку — Мавка перетворюється на вербу — Лукаш одружується.

Номер слайду 23

22. У драмі-феєрії «Лісова пісня» порушені всі названі проблеми, КРІМ: а) краси людських взаємин; б) людини й мистецтва; в) сутності щастя; г) великого кохання;д) історичної правди;

Номер слайду 24

23. Драма-феєрія «Лісова пісня» — зразок а) сентименталізму; б) реалізму; в) бароко; г) неоромантизму;д) класицизму;

Номер слайду 25

24. Знайдіть пару: Образ Символічне значення 1 Лукаш а) воля, молодість, чин; 2 Перелесник б) старість,поміркованість; 3 Водяник в) людина як така; 4 дядько Лев г) єдність людини і природи; д) бездушність, порожнеча.

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
14541
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку