Тестове завдання для перевірки знань з теми: «Первинна обробка риби»

Про матеріал
Тестове завдання для перевірки поточних знань учнів професійно технічних навчальних закладів з теми: «Первинна обробка риби»
Перегляд файлу

Тестове завдання для перевірки знань з теми: «Первинна обробка риби»

  1. У якій кількості води слід розморожувати 1 кг риби?
  1. 3 л.
  2. 2 л.
  3. 4 л.
  1. Скільки солі можна покласти в воду під час розморожування 1 кг риби, щоб вона не втратила своїх поживних речовин?
  1. 15 г.
  2. 1 кг.
  3. 100 г.
  1. Яким способом розморожують філе та цінні породи риб?
  1. У гарячій воді.
  2. У холодній воді.
  3. На повітрі.
  1. Що роблять зі скумбрією та ставридою, щоб легше зняти луску?
  1. Занурюють на 20-30 секунд в окріп.
  2. Занурюють на 1 годину в окріп.
  3. Занурюють на 20-30 секунд в оцет.
  1. Що роблять після обчищення риби від луски?
  1. Видаляють плавники.
  2. Видаляють нутрощі.
  3. Відрізають голову.
  1. Для приготування яких страв з риби її розбирають на філе?
  1. Для приготування в цілому вигляді.
  2. Для приготування котлет та кнелей.
  3. Для приготування риби відварної.
  1. З якої частини риби слід починити знімати шкіру?
  1. З частини голови.
  2. З хвостової частини.
  3. З середньої частини туші.
  1. Чому риба може мати гіркуватий присмак?
  1. Якщо вчасно не відрізати плавники.
  2. Якщо не видалити зябра.
  3. Якщо при розрізуванні пошкодити жовчний міхур.
  1. З якої риби шкіру знімають панчохою, щоб потім нафарширувати її?
  1. Щука.
  2. Судак.
  3. Камбала
  1.  Яку рибу використовують для рубаних і соусних страв?
  1. Щука, судак, минь.
  2. Форель, камбала, стерлядь.
  3. Короп, карась, окунь.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповіді до тестового завдання «Первинна обробка риби»:

 

1

В

2

А

3

С

4

А

5

А

6

В

7

В

8

С

9

А

10

А

 

 

docx
Додано
16 березня 2020
Переглядів
851
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку