Тестове завдання для перевірки знань з теми: «Первинна обробка риби»
-
У якій кількості води слід розморожувати 1 кг риби?
-
3 л.
-
2 л.
-
4 л.
-
Скільки солі можна покласти в воду під час розморожування 1 кг риби, щоб вона не втратила своїх поживних речовин?
-
15 г.
-
1 кг.
-
100 г.
-
Яким способом розморожують філе та цінні породи риб?
-
У гарячій воді.
-
У холодній воді.
-
На повітрі.
-
Що роблять зі скумбрією та ставридою, щоб легше зняти луску?
-
Занурюють на 20-30 секунд в окріп.
-
Занурюють на 1 годину в окріп.
-
Занурюють на 20-30 секунд в оцет.
-
Що роблять після обчищення риби від луски?
-
Видаляють плавники.
-
Видаляють нутрощі.
-
Відрізають голову.
-
Для приготування яких страв з риби її розбирають на філе?
-
Для приготування в цілому вигляді.
-
Для приготування котлет та кнелей.
-
Для приготування риби відварної.
-
З якої частини риби слід починити знімати шкіру?
-
З частини голови.
-
З хвостової частини.
-
З середньої частини туші.
-
Чому риба може мати гіркуватий присмак?
-
Якщо вчасно не відрізати плавники.
-
Якщо не видалити зябра.
-
Якщо при розрізуванні пошкодити жовчний міхур.
-
З якої риби шкіру знімають панчохою, щоб потім нафарширувати її?
-
Щука.
-
Судак.
-
Камбала
-
Яку рибу використовують для рубаних і соусних страв?
-
Щука, судак, минь.
-
Форель, камбала, стерлядь.
-
Короп, карась, окунь.
Відповіді до тестового завдання «Первинна обробка риби»:
1
|
В
|
2
|
А
|
3
|
С
|
4
|
А
|
5
|
А
|
6
|
В
|
7
|
В
|
8
|
С
|
9
|
А
|
10
|
А
|