Перевірочні тести для самоконтролю та визначення рівня знань на уроках виробничого навчання з теми: "Приготування пряничного тіста та виробів з нього" для учнів професії "Кондитер"

Про матеріал

Перевірочні тести для самоконтролю та визначення рівня знань учнів на уроках виробничого навчання з теми: "Приготування пряничного тіста та виробів з нього для учнів професії "Кондитер"

Перегляд файлу

Тестові завдання

Тема 8. Технологія приготування пряничного тіста та виробів з нього.

 

  1. Вироби з пряничного тіста довго зберігаються і не черствіють завдяки:
  1. цукру, меду, патоки
  2. цукру, меду, яйцям
  3. цукру, маргарину, патоки
  1. Для приготування пряничного тіста використовують борошно з вмістом клейковини:
  1. 24 – 30%
  2. 32 – 38%
  3. 26 – 28%
  1. Тривалість замішування тіста для сирцевих пряників:
  1. 15 – 25 хв
  2. 25 – 30 хв
  3. 4 – 12 хв
  1. Тривалість замішування тіста для заварних пряників:
  1. 15 - 20 хв
  2. 20 – 25 хв
  3. 30 – 40 хв
  1. Температура сиропу для пряничного тіста заварним способом  становить:
  1. 68℃
  2. 75℃
  3. 80℃
  1. Для приготування заварних пряників заварку охолоджують до температури:
  1. 30 - 32℃
  2. 25 - 27℃
  3. 35 - 37℃
  1. Вологість тіста для сирцевих пряників повинна бути:
  1. 28 – 30%
  2. 26 – 28%
  3. 20 – 22%
  1. Вироби з пряничного тіста випікають при температурі:
  1. 190 - 210℃
  2. 200 - 220℃
  3. 220 - 230℃
  1. Вологість тіста для заварних пряників має бути:
  1. 20 – 22%
  2. 24 – 26%
  3. 27 – 29%
  1. Вироби з пряничного тіста, малопористі, тверді назвіть причину:
  1. понижена вологість тіста
  2. збільшили час замішування тіста
  3. недостатня кількість розпушувачів
  1. Випечені вироби з порожнинами на підошві, назвіть причину:
  1. недостатній час випікання
  2. забагато розпушувачів 
  3. тісто з підвищеною вологістю
  1. Верхня шкоринка відокремлюється, м'якушка сира,  назвіть причину:

а)  мало цукру, збільшили час замішування тіста

          б) надто м'яке тісто, вироби поклали випікати у перегріту піч

     в) дуже слабка клейковина борошна, багато цукристих речовин

 Відповіді на тести з теми: «Приготування пряничного тіста та виробів з нього»

1. а

2.в

3.в

4.в

5.а

6.б

7.в

8.а

9.а

10.в

11.а

12.б

 

 

docx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
2949
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку