ЗАПИТАННЯ ДЛЯ ПОВТОРЕННЯ
з тем: «Приготування страв з м’яса, сільскогосподарської птиці та субпродуктів»
Тушковані м’ясні страви
-
Які частини м’яса використовують для тушкування?
-
Загальні правила тушкування м’яса.
-
Що додають під час тушкування м’яса для надання особливого аромату та смаку?
-
Чому не можна тушкувати м’ясо при сильному кипінні?
-
Для чого додають томатне пюре, мариновані ягоди та фрукти під час тушкування м’яса
-
Як готують та подають яловичину шпиговану часником та салом?
-
Для чого маринують м’ясо перед тушкуванням?
-
Як готують та подають крученики волинські? З якої частини м’яса нарізують цей напівфабрикат?
-
Як готують та подають битки українські?
-
Як готують і подають гуляш?
-
Як готують та подають печеню по – домашньому? Чим вона відрізняяється від гуляшу?
-
Яку начинку використовують для приготування кручеників апетитних, особливість їх приготування?
-
Коли до тушкованих м’ясних страв додають часник?
-
Як готують яловичину тушковану з чорносливом та овочами?
-
Вимоги до якості тушкованих м’ясних страв.
-
Який термін зберігання тушкованих м’ясних страв?
Запечені м’ясні страви
1. Загальні правила запікання м’яса.
2. При якій температурі запікають м’ясо?
3. Як визначити готовність запеченої м’ясної страви?
4. Як приготувати макаронник з м’ясом?
5. Яким способом варять макарони для макаронника з м’ясом?
6. Як приготувати м’ясний фарш для макаронника?
7. Як готують і подають рулет картопляний з м’ясом?
8. Як приготувати картопляну масу для рулету з м’ясом?
9. Для чого на поверхні рулету перед запіканням роблять проколи?
10. Які соуси подають до запечених м’ясних страв?
11. Вимоги до якості запечених м’ясних страв.
12. В якому посуді подають запечені м’ясні страви?
13. Що є зовнішньою ознакою готовності запечених м’ясних страв?
12. Який термін зберігання м’ясних запечених страв?