Тестові завдання для визначення рівня знань на уроках виробничого навчання з теми :"Технологія приготування перших страв" для здобувачів освіти професії "Кухар".
Тема. «Технологія приготування перших страв»
1. Пасерування це:
а) короткочасне смаження продуктів;
б) короткочасне варіння з наступним об смаженням;
в) короткочасне обшпарювання продукту окропом.
2. Вітамін С швидко руйнується:
а) в кислому середовищі;
б) у лужному середовищі;
в) при вільному доступу повітря;
3. Мета пасерування овочів, томатного пюре полягає у:
а) збереженні летких ароматичних олій завдяки їхньому переходу у жир і його ароматизації;
б) доведенні овочів до напівготовності;
в) скорочені терміни приготування супів.
4. Борщ український заправляють перед подаванням:
а) салом – шпик розтертим із часником;
б) перцем солодким, сіллю, спеціями;
в) свіжими томатами.
5. Для приготування розсольників припущені огірки додають :
а) після закладки всіх продуктів;
б) за 5-7 хв. до закінчення варіння;
в) після закладання картоплі.
6. Особливістю приготування капусняків є:
а) густа консистенція;
б) додавання тушкованої квашеної капусти;
в) додавання свіжої та квашеної капусти.
7. Щоб надати солянці гострого смаку, перед закінченням варіння додають:
а) проціджений лимонний сік;
б) проціджений огірковий розсіл;
в) лимонний сік та маслини.
8.Що називається соляночним «брезом»?
а) припущені солоні огірки;
б) припущені солоні огірки та пасерована ріпчаста цибуля;
в) суміш припущених солоних огірків, пасерованих ріпчастої цибулі та томату.
9. Яку солянку відпускають без сметани?
а) м’ясна збірна;
б) рибна;
в) домашня.
10. Для яких заправних супів використовують борошняну пасеровку:
а) картопляних;
б) борщів;
в) супів з макаронними виробами.
11. Для якого борщу при варкі додають копченості:
а) флотського;
б) українського;
в) полтавського.
12. Як правильно подають картопляні супи?
а) посипають зеленню;
б) зі сметаною й зеленню:
в) додають розтоплене вершкове масло.
№ тесту |
Правильна відповідь |
Кількість балів |
|
№ тесту |
Правильна відповідь |
Кількість балів |
1 |
а |
1 |
|
7 |
б |
1 |
2 |
в |
1 |
|
8 |
в |
1 |
3 |
а |
1 |
|
9 |
б |
1 |
4 |
а |
1 |
|
10 |
б |
1 |
5 |
в |
1 |
|
11 |
а |
1 |
6 |
б |
1 |
|
12 |
а |
1 |