Тестові завдання: "Продукти харчування і здоров'я"

Про матеріал
Контрольна робота у вигляді тестових завдань для учнів 6 класу : "Продукти харчування і здоров'я"
Перегляд файлу

Тестові завдання для учнів 6 класу                                                                                                                               Тема: Продукти харчування і здоров’я.

1. Організм людини на 75% складається з води, для поновлення її запасів треба щодня випивати:                                                                                                                                                             а)  2-4 склянки рідини;

б)  4-6 склянок рідини;

в)  6-8 склянок рідини;

г)  8-10 склянок рідини;

д)  10-12 склянок рідини.

 

2.  Який вид діяльності передбачає найменші енергетичні витрати організму ?

а) Ходьба;

б) спортивне плавання;

в) марафонський біг;

г) футбол;

д) ритмічна гімнастика.

 

3. Встанови відповідність: 

Поживні речовини

Фізичні якості

1 - Вуглеводи

а) є будівельним матеріалом для клітин

2 - Білки

б) утворюють в організмі запаси

3 – Жири              

в) важливі для нормальної роботи організму

4 – Вітаміни і мінеральні речовини

г) найкраще забезпечують організм енергією

 

4. Енергетична цінність ( калорійність ) продуктів вимірюється в:

а) байтах або кілобайтах;

б) грамах або кілограмах;

в) пікселях або мегапікселях;

г) калоріях або кілокалоріях.

 

5. Встанови відповідність:

Поживні речовини

Джерела надходження

1 - Вуглеводи

а) вершкове масло, маргарин, олія, сало

2 - Білки

б) хліб,крупи, фрукти, овочі

3 – Жири              

в) м’ясо, риба, молоко, сир

 

6.  Назви три принципи раціонального харчування:

а) помірність, різноманітність, збалансованість;

б) поступовість, систематичність, дозованість;

в) швидше, більше, смачніше;

г) їм що хочу.

 

7. Який із продуктів не містить Йод?

а)  морська риба;

б)  морська капуста;

в)  креветки;

г)  цукор;

д)  йодована сіль.

 

 

8. Що не може призвести до харчового отруєння?                                                

а)  вживання продуктів , термін реалізації яких минув;

б)  вживання продуктів, які неправильно зберігали чи обробляли;

в)  якщо за 30 хвилин до їжі випити склянку води;

г)  отруйні гриби, ягоди;

д)  консерви зі здутими кришками чи помутнілим вмістом;

е)  алкогольні напої.

 

9.  Ти знаєш чотири правила обробки і зберігання харчових продуктів, яке правило зайве?

а)  ретельно мити сирі продукти, руки і кухонне обладнання;

б)  зберігати в холодильнику, або морозильнику молочні, м’ясні, рибні продукти, готові страви і відкриті консерви;

в)  всі продукти необхідно зберігати в місцях недоступних для дітей;

г)  зберігати окремо і нарізати на окремих дощечках ті продукти, які їдять сирими і ті, що піддають кулінарній обробці ;

д)  кип’ятити сиру воду і молоко, піддавати кулінарній обробці при високій температурі сире м’ясо, рибу, інші продукти.

10. Як діяти у випадку харчового отруєння ?

а)  сподіватися, що само минеться;

б)  викликати «швидку допомогу», чекати поки приїдуть лікарі;

в)  випити 2-3 пляшки газованої води;

г)  викликати «швидку допомогу»,  промити шлунок.

 

11. Встанови відповідність:

Вітаміни і

мінеральні речовини

Джерела надходження

1 – вітамін С

а) утворюється в організмі під дією сонячного світла

2 - кальцій

б) морепродукти, йодована кухонна сіль

3 – залізо              

в) сметана, вершкове масло, яйця

4 – йод

г) лимони, апельсини, капуста

5 – вітамін D

д) печені яблука, червоне м’ясо, печінка

6 -  вітамін А

е) молоко, твердий і м’який сири.

 

12. Намалюй харчову піраміду та схематично познач скільки і чого треба споживати щодня.

 

 

 

 

docx
Додано
26 квітня 2020
Переглядів
1890
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку