Тестові завдання: "Устаткування підприємств харчування"

Про матеріал
Матеріали роботи містять різнотипні тестові завдання (з вибором однієї чи кількох правильних відповідей із ряду запропонованих; на встановлення відповідності та завдання відкритого типу) для підсумкової перевірки знань, умінь і навичок з устаткування підприємств громадського харчування для здобувачів освіти з професії кухар професійно-технічних училищ. Представлені тестові завдання призначені для підсумкового тематичного оцінювання знань учнів, можуть бути використані викладачами профтехучилищ з даного предмету, а також слугувати дидактичним матеріалом (з метою здійснення взаємоконтролю та самоконтролю).
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

Тестові завдання з предмету:

« Устаткування підприємств харчування»

Професія –« Кухар; Кондитер»

 

 

 

 

    Розробила:  викладач Головльова Ю.І.

 

 

 

 

 

    м.Мелітополь 2019


Анотація

 

Матеріали роботи містять різнотипні тестові завдання (з вибором однієї чи кількох правильних відповідей із ряду запропонованих; на встановлення відповідності та завдання відкритого типу) для підсумкової перевірки знань, умінь і навичок з устаткування підприємств громадського харчування для здобувачів освіти з професії кухар професійно-технічних училищ.

Представлені тестові завдання призначені для підсумкового тематичного оцінювання знань учнів, можуть бути використані викладачами профтехучилищ з даного предмету, а також слугувати дидактичним матеріалом (з метою здійснення взаємоконтролю та самоконтролю).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Варіант-1

1.(1б) Час приготування сумішей у машині контролюється за допомогою:

А) шнека;

Б) кронштейна;

В) реле часу.

2. .(1б) Тривалість обчищання овочів в машині МОК-150:

А) 5хв;

Б) 2хв;

В) 7хв.

3. .(1б) Робітник м'ясного цеху підприємства ресторанного господарства у процесі експлуатації м'ясорубки МЗМ-80М:

А)- сильно притискував м'ясо до шнека штовхачем;

 Б) - подрібнював сухарі;

 В) - користувався іншими предметами замість штовхача.

Які порушення допущено робітником м'ясного цеху?

4. .(1б)  Вкажіть, яка складова частина електросковороди позначена на малюнку під цифрою 4:

А) ручка для відкривання передньої панелі;

Б) маховик для перевертання чаші;

В) кнопка «пуск»;

Г) терморегулятор.

 

 

5..(1б) Як потрібно видаляти снігову шубу в холодильному обладнанні?

А) слід розмістити в ньому ємність з гарячою водою;

Б) слід вимкнути обладнання і залишити його відкритим;

В) слід викликати механіка для ремонту;

Г) не слід виконувати жодних дій.

6. .(1б) В електронних вагах передбачено програмування інформації:

А) про товар: найменування, вартість, строк зберігання, маси товару, номер і код виду товару, груповий код;

Б) додаткові дані;

В) інформації недостатньо.

7. (2б) Робітником м'ясного цеху підприємства допущено тривалу роботу

м'ясорубки “Браун 1300К” в холосту. Які порушення допущено у технологічному процесі та до яких наслідків це може привести?

8.(2б) Правила експлуатації машини для розкочування тіста МРТ-60.


Варіант-2

1.(1б) Холостий хід машини - це:

А) перевірка роботи машини без завантаженого продукту;

Б) початкова стадія обробки продукту;

В) кількість продукції, що переробляється за одиницю часу;

Г) перевірка роботи машини з завантаженим продуктом.

2.(1б). Яке допоміжне теплове обладнання використовується для короткострокового зберігання в гарячому стані та реалізації других страв, гарнірів і соусів

А) теплові шафи;

Б) прилавок для гарячих страв;

В) марміти;

Г) роздавальні столи – полиці.

3. .(1б) Після тривалого використання м'ясорубки «TS 12»  двигун раптово зупинився. Які помилки допущені робітником м'ясного цеху підприємства ресторанного господарства?

А) молов сухарі на м’ясорубці;

Б) подавалось м’ясо великими шматками;

В) сильно натискав товкачиком на шнек;

Г) довго працював без зупинки машини.

4. .(1б) Вкажіть, до якого типу ТЕНів відноситься нагрівальний елемент, зображений на малюнку:

А) закриті з доступом повітря;

Б) герметично закриті без доступу повітря;

В) відкриті з доступом повітря;

Г) герметично закриті з доступом повітря.

5. (1б) Преп-столи з охолоджуючою поверхнею призначаються для:

А) виготовлення листкового тіста;

Б) зберігання гастрономії та нарізаних компонентів салатів;

В) зберігання овочів.

6. (1б)Вкажіть способи замісу тіста на тістомісильній машині за ступенем механічної обробки:

А) періодичний;

Б) інтенсивний;

В) звичайний а інтенсивний.

 

7. (2б) При експлуатації механізму для очищення риби робітником м'ясо-рибного цеху виявлено нагрівання штепсельної вилки. Дайте пояснення та рекомендації щодо усунення цих недоліків.

8. (2б) Охарактеризуйте правила експлуатації вібраційних просіювачів.

 


 

Варіант-3

1. .(1б)  Яка насадка збивальної машини використовується для збивання вершків, білків,мусів?

А) плоско - решітчастий;

Б) прутковий;

В) лопатевий;

2. .(1б) Який механізм дає змогу регулювати швидкість збивача в машині МВ-35М?

А) варіатор швидкостей;

Б) коробка швидкостей;

В) маховик;

3. (1б) Під час роботи вібраційної машини ММКВ-2000 для миття овочів,

http://ito.vspu.net/Prakt_IT/PIDSUMOK/ped_prakt_2011-2012/Makoceba_123/kuhar/metod_rozrobku/metjd_03-04/obl_ovoh_yvan.files/obrob_1.jpgвиявлено незвичайний шум. Які причини та дії кухаря у цьому випадку.

А) попадання сторонніх предметів у камеру;

Б) вийшли з ладу дебаланси;

В) засмітився збірник води;

Г) машину необхідно зупинити та викликати особу яка відповідає за безпечну експлуатацію машини.

4..(1б) Вкажіть, для чого призначений змінний механізм МЗ-10-160:

А) нарізання сирих овочів і протирання варених;

Б) протирання сирих овочів;

В) нарізання варених овочів;

Г) для нарізання сирих овочів.

5..(1б) У теперішній час на підприємствах харчування найбільш розповсюджені:

А) ваги електронні;

Б) ваги механічні;

В) ваги гирні;

6.(1б) Тривалість замісу тіста складає:

А)   5-7хв.;  

 Б)   10-20хв.;   

 В)   20-25 хв..

 7. (2б) При взбиванні білків кухар у діжу взбивальної машини МВ-35 завантажив їх 50%, до чого це може привести?

8. (2б)  Назвіть робочий орган та принцип дії блендера.


 

Варіант-4

1.(1б) Який збивач збивальних машин використовується для збивання майонезу, морозива, кремів, бісквітного і заварного тіста?

А) плоскорешітчастий;

Б) прутковий;

В) гачкоподібний.

2.(1б) Як потрібно видаляти снігову шубу в холодильному обладнанні?

А) слід розмістити в ньому ємність з гарячою водою;

Б) слід вимкнути обладнання і залишити його відкритим;

В) слід викликати механіка для ремонту;

http://docs.chdkt.cv.ua/uploads/complex/lekcii/3.files/image006.jpg3.(1б)  Робітник овочевого цеху підприємства ресторанного господарства завантажив камеру машини МОК-250 для очищення картоплі невідкаліброваними та непромитими овочами. Які порушення у роботі машини ці дії можуть викликати?

А) картопля буде очищена;

Б) картопля буде очищена частково, засмітиться абразивна поверхня та зливний патрубок;

В) картопля буде очищена частково, немита картопля призводить до спрацювання робочих деталей  та абразивних сегментів та забиванню зливного патрубку.

4..(1б) Вкажіть, для чого призначена машина РО-1:

https://konspekta.net/studopediaorg/baza12/2605214753338.files/image080.jpgА) для перемішування фаршу;

Б)  для обчищення риби від луски;

В) для нарізання риби на шматочки;

5..(1б) До механічного устаткування відносять:

А) кавоварки, ваги, блендери;

Б) міксери, універсальні кухонні комбайни, тостери;

В) хліборізки, слайсери, тісто розкочувальні машини;

6. (1б)  3 якою метою в машинах використовується реверсивний двигун:

А) для забезпечення великої потужності;

Б) для забезпечення великої швидкості;

В) для здійснення обертів ротора за і проти годинникової стрілки?

7. (2б) Під час випікання млинців,тісто для млинців розтікається по жаровій поверхні млинниці. Млинці бліді. Які ваші дії?

8. (2б) У чому полягають переваги електронних ваг порівняно з важільними (механічними)?


Варіант-5

1. (1б) Чому кожна конфорка має індивідуальний пакетний перемикач?(Виберіть правильні відповіді)

А) для економії електроенергії;

Б) для можливості приготування багатьох страв, одночасно на плиті

В) для можливості регулювання температури приготування кожної страви;

http://allreferat.com.ua/content/mal5/%D0%A2%D1%96%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BC%D1%96%D1%81%D0%B8%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B0%20%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%20%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82.jpg2. (1б)  Робочим органом тістомісильної машини є:

А) шнек з лопатями;

Б) місильний важіль;

В) планетарний редуктор.

3.(1б) Вкажіть, якою цифрою позначено підрізну решітку, для чого вона призначена:

А) цифрою 2, призначена для подавання

м’яса до інших решіток;

Б) цифрою 1, призначена для подрібнення великих шматочків м’яса на дрібніші;

В) цифрою 3, призначена для продавлювання через наступну решітку;

Г) всі відповіді правильні.

4. (1б)  Яким вимогам повинні відповідати ваги?

А) фізико-хімічним, економічним;

Взбивальная машина МВУ-60Б) метрологічним, експлуатаційним, естетичним;

В) економічним, екологічним.

5. (1б) Між дном бачка і збивачем збивальної машини залишається відстань... .

А) 1 мм;

Б) 5мм;

В)10мм;

6. (1б) Технологічна функція машини МЗ-8-150

А) подрібнювати м'ясо;

Б) формувати м'ясні напівфабрикати;

В) перемішувати фарш.

7. (2б) Що таке допустима похибка зважування на електронній вазі та як часто її необхідно перевіряти?

8.(2б)Фарш у фаршмішалці збивався довше 1 хвилини, які будуть наслідки?

 


Варіант-6

1. .(1б) У комплект робочих органів м’ясорубки входять решітки з діаметром отворів:

А) 9, 6, 5 мм;

Б) 8, 6, 4 мм;

В) 9, 5, 3 мм.

2. .(1б) Фаршезмішувач використовується для:

А) подрібнення м’яса;

Б) розпушування м’яса;

В) перемішування компонентів фаршу.

3. .(1б) Вкажіть, завдяки чому відбувається такий рух картоплі

при обчищенні в картоплеочисній машині МОК-250:

А) рухомому дну у вигляді зрізаного конусу і радіальним хвилями на ньому;

Б) нахиленому дну з радіальними хвилями;

В) дну, яке рухається з різною швидкістю;

Г) нерухомому дну.

4.(1б) Який посуд можна використовувати для приготування їжі у мікрохвильовій печі?

А) металевий посуд;

Б) посуд з пластмаси термостійкістю до 90 С;

В) склокерамічний посуд,

5.(1б)Діжу завантажують при замісі рідкого тіста на... і крутого тіста на...

А) 50%;

Картинки по запросу малюнок котлетоформовочной машиныБ) 90-100%;

В) 80%.

6.(1б) Спрямовує сформовані вироби з поверхні столу дорозвантажувального лотка в машині МФК-2240

А) шнек;

Б) скидач;

В) чарунки.

7.(2б) Визначте особливості НВЧ- нагріву та ІЧ- нагріву.

8.(2б) Під час випікання млинців,тісто для млинців розтікається по жаровій поверхні млинниці. Млинці бліді. Які ваші дії?

 

 

 

 

 


Результат пошуку зображень за запитом "овочерізка промислова"Варіант-7

1. (1б) Яке призначення скидача в овочерізках:

А)для подачі продукції до робочих деталей;

Б) для розвантаження обробленої продукції;

В) для видалення зайвих частинок продукції з ножів.

2. (1б) Чому не рекомендується завантажувати не миту картоплю:

А)  вийде з ладу розвантажувальний диск з лопатями;

Б) швидше спрацьовується абразивна поверхня диска, може заклинити робочий диск;

В) заб`ється зливний патрубок.

3. (1б) Вкажіть, чому потрібно, щоб діжа тістомісильної машини

ТММ-1М рухалась навкруг власної осі?

А) щоб тісто краще і рівномірно замішувалось;

Б) щоб можна було зачистити діжу;

В) щоб підсипати потрібні продукти;

4..(1б) Які машини використовуються на МРГ для нарізання всіх видів ковбас, копчених рибних баликів і сиру на скибочки різної товщини?

А) кутери;

Б) блендери;

В) слайсери;

Г) бліксери.

5. (1б) Яке призначення вентилятора в мікрохвильовій печі?

А) для утворення хрумкої кірочки;

Б) для зниження доступу повітря до продукту;

В) для охолодження магнетрона та обдування робочої камери;

Г) для подавання електромагнітної енергії.

6.(1б)Для чого призначений просіювач борошна;

А) для збагачення киснем і видалення металевих домішок;

Б) для збагачення киснем і видалення домішок;

В) для збагачення киснем, видалення домішок і розпушення борошна.

7.(2б)Під час роботи зі фритюрницею, продукти сирі і не спливають на поверхню фритюру. Які ваші дії?

8.(2б)При експлуатації настільного кутера кухарем виявлено нагрівання штепсельної вилки. Дайте пояснення та рекомендації щодо усунення цих недоліків.


Варіант-8

1. .(1б) Тривалість перемішування фаршу у фаршемішалці:

А) 60 секунд;

 Б) 60 хвилин;

 В) 120 секунд.

2.(1б)Робочими органами м’ясорубки є:

А) дискові ножі;

Б) шнек, рухомі і нерухомі ножі і решітки;

В) ножові решітки.

3. (1б) Льодогенератор IF виготовляє льодяні шматочки у вигляді:

А) кубики ;

Б) луски;

В) колбочок.

4. (1б) Як визначити відстань між робочими валками в машині для розкачування тіста типу МРТ-60?

А) Візуально;

Б) Виміряти лінійкою;

В) За допомогою шкали на стійці.

5..(1б) Експлуатацію овочерізки МРО-50 починають із:

А) Завантаження продукту;

Б) Вмикання машини;

В) Перевірки на холостому ходу.

6.(1б) Чому забороняється перемикати швидкість на робочому ходу в

 механізмі МЗ-4-7-8-20:

А) тому, що продукти можуть розбризкуватись через край збивального

бачка;

Б) тому, що можна зламати робочий інструмент;

В) тому, що на робочому ходу механізму з'єднання кулачкової муфти

швидко виходить із ладу?

7.(2б) Визначте умови безпечної експлуатації мікрохвильових печей.

8. (2б)Під час роботи збивальної машини,продукти розбризкуються з робочої камери, в чому причина?

 

 

 


Результат пошуку зображень за запитом "мясорубка"Варіант-9

1.(1б). Ножова пара у м’ясорубці це:

А) Ущільнююче кільце і затискна гайка;

Б) Підрізний ніж і ножова решітка;

В) Ножова решітка і двосторонній хрестоподібний ніж.

2..(1б)  Вкажіть, які решітки встановлюють в м’ясорубці для отримання котлетної маси:

А) 9 мм і 3 мм;

Б) 5 мм і 3 мм;

В) 9 мм і 5 мм;

3. (1б) Шарошку у механізмі для очищення риби від луски використовують для?

А) Очищення риби у важкодоступних місцях;

Б) Відрізання плавників і хвоста;

В) Виймання внутрішніх органів риби.

4. .(1б)  Яку форму можуть мати різальні робочі органи машини

МРО-50-200?

А) прямолінійну і криволінійну;

Б) сферичну;

В) грушоподібну;

Г) дискову.

5. .(1б) Вкажіть, яку форму має шнек м’ясорубки:

А) форму двохзахідного черв’яка зі збільшеним кроком витків;

Результат пошуку зображень за запитом "шнека"Б) форму однозахідного гвинта зі зменшеним

кроком витків;

В) форму гвинтового вала з постійним кроком

витків;

6.(1б) Як необхідно змінювати швидкість у збивальних машинах різних марок:

А) на ходу машини для кращої якості продукції;

Б) при вимкнутому двигуні згідно з технічними вимогами безпеки праці;

В) на ходу машини, якщо є варіатор швидкості та при вимкнутому двигуні,

якщо є коробка швидкостей?

7.().Визначте особливості оброблення продуктів у полях надвисокої частоти.

8.(2б)Для приготування холодних соусів. кухар використав прутковий

збивач. Чи правильно вчинив кухар?


Варіант-10

1.(1б) Встановіть послідовність роботи з картоплечисткою:

А). вмикають машину і перевіряють її роботу на холостому ходу;

Б). вимикають машину;

В). перевіряють заземлення і санітарний стан;

Г). чекають 2-4 хв. до кінця обчищення;

Д). проводять санітарне прибирання;

Є). завантажують порцію картоплі;

Ж). відкривають кран подавання води;

З). вивантажують обчищену картоплю не вимикаючи машину.

2.(1б) МТМ-15 призначена:

Результат пошуку зображень за запитом "мтм-15"А) просіювання борошна;

Б) для замішування крутого тіста;

В) для збивання кремів.

3.(1б) Вкажіть, яка складова частина тістомісильної машиниМТМ-15 позначена на малюнку під цифрою 1:

А) редуктор;

Б) платформа;

В) знімний резервуар.

Результат пошуку зображень за запитом "ваги марки ВН 10 Ц 13?"4.(1б) Де повинен знаходитись працівник при визначенні маси товару на вагах ВЕ-15Т?

А) навпроти стрілки на циферблаті;

Б) навпроти вантажної площадки;

В) за столом;

Г) навпроти гирьової площадки.

5. (1б) Яке призначення скидача в машині МРО-50-200 ?

А) видалення відходів;

Б) нарізання овочів;

В) видалення нарізаних овочів;

6.(1б) Захисні пристрої машиниМП-800 це:

А) запобіжна решітка;

Б) мікроперемикач;

В) товкачик.

7.(2б) За яких умов під час роботи на кухні  експлуатація водонагрівачів буде безпечною?

8.(2б) Під час роботи на електричній сковороді при повороті маховика чавунна чаша не перевертається. Які дії кухаря?

 

Варіант-11

1.(1б) Кронштейн призначений в збивальній машині:

А) для  піднімання збивачок;

Б) для перемішування сумішей;

В) для кріплення бачка.

2.(1б) Машина МВ-35М має зміні збивачки:

А) шнекову, плоско-решітчасту, гачкоподібну, лопатеву;

Б) пруткову,  решітчасту, гачкоподібну, замкнуту;

В) пруткову, плоско-решітчасту, гачкоподібну, замкнуту.

3. (1б) Встановіть правила експлуатації електричних плит:

А) вмикають загальний рубильник;

Б) після закипання  перемикачі встановлюють на менший режим;

В) перевіряють заземлення і санстан наплитної поверхні та жарової шафи;

Г) вмикають пакетні перемикачі ТЕНів на найбільший режим, засвітиться

лампочка, при досягненні температури вона згасне;

Д) вмикають пакетні перемикачі на найбільшу потужність і розігрівають плиту 1 годину;

Є)для жарової шафи встановлюють терморегулятор на потрібну температуру.

4.(1б) Вкажіть, скільки часу збивається молочний коктейль?:

А) 5…6 хв;

Б) 1…1,5 хв;

В) 3…3.5 хв.

5.(1б) В якому порядку слід вимикати коктейлезбивальну машину?

А) вимкнути кнопкову станцію;

Б) вимкнути штепсельний роз’єм, кнопкову станцію;

В) обережно зняти стакан , а двигун автоматично вимикається.

6..(1б) Вкажіть, для чого призначений терморегулятор «сухого ходу» в парогенераторі харчо варильного котла:

А) для підвищення температури води в парогенераторі;

Б)для вимикання нагрівальних елементів за відсутності води в парогенераторі;

В) для швидкого розігрівання ТЕНів в парогенераторі;

7.(2б) Під час приготування на харчо варильному котлі тиск на манометрі перевищив значення вище 0,55 атм і запобіжний клапан не спрацював. Які дії кухаря?

8.(2б) Перед початком роботи на тісторозкочувальній машині, як робітник кондитерського цеху повинен перевірити електроблокування.


Варіант 12

1. (1б)  Принцип роботи ВМ-35:

А) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та периметра шнека;

Б) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються шнеком,  насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі;

В) продукти, завантажені в бак інтенсивно перемішуються, насичуються повітрям, збільшуються в об’ємі рухом збивачки навколо своєї осі та по периметру бачка.

2. .(1б) Розкачане тісто у машині МРТ-60М приймає:

А) піддон;

Б) стрічковий транспортер;

В) лотки.

3..(1б) Зменшує термін служби м’ясорубки:

А) перевантаження;

Б) холостий хід;

В) подрібнення сухарів.

Результат пошуку зображень за запитом "розпушувач м'яса"4. .(1б)  Вкажіть, які робочі органи має розпушувач м’яса:

А) шкребки;

Б) барабани з конічними рифленими поверхнями;

В) 2 паралельних вала з ножами-фрезами;

Г) дискові ножі.

http://ito.vspu.net/Prakt_IT/PIDSUMOK/ped_prakt_2011-2012/Makoceba_123/kuhar/metod_rozrobku/metjd_03-04/obl_ovoh_yvan.files/obrob_6.jpg5.(1б) Для очистки робочої грані ножа машини МРОВ-160 служить:

А) розвантажувальний лоток крихт продукту;

Б) шкребок;

В) штовхач.

6. (1б) У харчо варильному котлі призначення клапана-турбінки (для):

А) видалення пара з парогенератора;

Б) видалення пара з котла;

В) видалення пара з пароводяної сорочки.

7.(2б) При роботі харчоварильного котла засвічується червона сигнальна лампа «сухий хід». Що необхідно виконати кухарю?

8.(2б)Під час роти на тісто розкочувальній машині тісто налипає на валики. Які дії необхідно виконати кухарем?

 


Варіант-13

Результат пошуку зображень за запитом "малюнок мясорубки марки МЗМ -82М"1. (1б) На палець шнека  установлюються:

А) шнек, ножі, пружина,  решітка;

Б) ножі, решітки, кільце;

В) ножі, пружина, решітка, кільце.

2. (1б) М’ясорубка МЗМ-82М має такі робочі органи машини:

А)  шнек, два двосторонні ножі, дві решітки з отворами діаметром 3,5-6мм, ущільнювальне кільце.

Б) шнек, підрізна решітка, два двосторонні ножі, три решітки з отворами діаметром 3-5-9мм, ущільнювальне кільце;

В) шнек, пружина, двосторонній  ніж, три решітки з отворами діаметром 3-4-6мм, ущільнювальне кільце.

3..(1б) Вкажіть, для чого призначений терморегулятор «сухого ходу» в парогенераторі пароварильного котла:

А) для підвищення температури води в парогенераторі;

Б) для вимикання нагрівальних елементів за відсутності

води в парогенераторі;

В) для швидкого розігрівання ТЕНів в парогенераторі;

4. (1б) Яке призначення блокувального пристрою в мікрохвильової печі?

А) вимкнення напруги живлення генератора при закінченні

приготування страви;

Б) вимкнення напруги живлення генератора при закінченні

розморожування сировини;

В) вимкнення напруги живлення генератора при натисканні ручки до

відкривання дверей і при відкриванні дверей;

5.(1б). Кришку харчо варильного котла відкривають:

А) за себе;

Б) на себе;

В) від себе;

6.(1б) Ніж слайсеру знаходиться:

А) в кожусі;

Б) в решітці;

В) в бункері.

7.(2б) Для чого служить шнек м’ясорубки і чому його виготовляють зі змінним шагом витків?

8.(2б) Коли завантажують продукти у холодильне обладнання?


Варіант-14

1. .(1б) У камері  обробки м’ясорубки продукт захоплюється:

А) шнеком і подається до ножа та решітки;

Б) штовхачем і подається до ножа та решітки;

В) шпонкою і подається до шнека та ножа.

2. .(1б) Для проштовхування м’яса у камеру м’ясорубки служить:

А) решітка;

Б) шнек;

В) штовхач.

3. .(1б) Вкажіть, для чого призначена «холодна зона» електрофритюрниці.

А) Для довшого використання жиру при смаженні продуктів;

Б) Для повільного смаження виробів;

В) Щоб частинки продукту, які утворилися в процесі

смаження не обвуглювались і не забруднювали жир;

4..(1б) Де знаходиться парогенератор у котлі:

А) під варильною камерою;

Б) у варильній камері;

В) біля манометру.

5..(1б) Призначення електро-контактного манометра:

А) вимірювання температури в котлі;

Б) вимірювання температури у парогенераторі;

В) вимірювання тиску в пароводяній сорочці.

6.(1б) Для зменшення шуму і вібрації МРГ-300А має:

А) шайби металеві;

Б) гумові опори;

В) підшипники кочення.

7.(2б) Чому електрофритюрниця утворює «холодну зону»?

8.(2б) Як робітник м’ясного цеху на машині МРГ-300А встановлює товщину нарізки продуктів і від чого вона залежить?

 

 

 


Варіант-15

1. .(1б) На початку роботи з м’ясорубкою необхідно:

А) увімкнути двигун і відрегулювати;

Б) завантажити м’ясо і включити двигун;

В) увімкнути двигун і завантажити м’ясо.

2. .(1б) Робочими органами фаршмішалки є :

А) кришка, шнек;

Б) шнек з лопатями;

В) робоча камера.

 

3. .(1б) Вкажіть, для чого призначені гребінки розпушувача м’яса:

А) для покращення обертання фрез;

Б) для попередження намотування м’яса на фрези;

В) для заточування ножів-фрез;

Г) для того, щоб ножі не торкались одне до одного.

 

4. .(1б) Масло у фритюрниці нагрівається:

А) ТЕНами;

Б) закритими елементами;

В) електричним струмом.

 

5. .(1б) За рахунок чого утворюється «холодна зона» у фритюрниці:

А) через якісного фритюру;

Б) розташування нагрівальних елементів;

В) регулювання температури. 

6.(1б) МРОВ -160 нарізає продукт, вибрати правильну відповідь:

А) скибочками;

Б) шматочками;

В) кубиками.

7.()Який принцип очищення картоплі в МОК -250? Якщо робітник не відкалібрував картоплю, які будуть наслідки?

8.(2б) Що таке система "No Frost"у холодильнику?

 

 


Варіант-16

1..(1б) Машина МРО-50-200 призначена:

А) для нарізування та шаткування сирих овочах та протирання варених;

Б) для нарізування сирих овочів;

В) для шаткування сирих овочів.

2..(1б) Яку форму можуть мати різальні робочі органи машини МРО-50-200 – ножі?

А) прямолінійну і криволінійну;

Б) сферичну;

В) грушоподібну;

Г) дискову.

3..(1б) Вкажіть, при яких умовах не можна починати роботу на пароварильному котлі:

А) без води в парогенераторі;

Б) без рідини всередині казана;

В) при несправному манометрі і запобіжному клапані;

Г) всі відповіді правильні.

4.(1б) Який апарат одночасно збиває і охолоджує вершки з цукром, видаючи м'яке морозиво?

А) міксер;

Б) слайсер;

В) блендер;

Г) фризер.

5. (1б)Нагрівання штепсельної вилки електронних ваг свідчить про:

А) про несправність ваг;

Б) про неправильне вимірювання ваг;

В) поганий контакт між штирями та контактами розетки.

6.(1б) Як завантажують картоплю в МОК -250?

А) при включеному двигуні;

Б) при вимкненому Н2О;

В) при вимкненій музиці.

7.(2б) Які вимоги висуваються до розміщення холодильних камер на підприємстві ресторанного господарства?

8.(2б)Чи вивантажить картоплю робітник зі картоплечистки, якщо він вимкнув двигун? Поясніть.

 


Картинки по запросу малюнки фритюрницыВаріант-17

1. .(1б) Яке призначення фритюрниць?

А) для смаження продуктів основним способом;

Б) для пасерування продуктів, їх припускання ;

В) для смаження продуктів у великій кількості жиру в співвідношенні 4:1.

2. .(1б) Які робочі органи входять до комплекту машини МРО-50-200?

А) диски з ножами для нарізання овочів скибочками, кільцями завтовшки 2мм, шинкування капусти та для нарізання овочів брусочками і соломкою;

Б) змінні ножові гратки з розмірами вічок 7,7х7,7, 10х10, 15х15мм.

В) диск з трьома лопатями.

3. .(1б) Вкажіть, на якому малюнку зображено пасову передачу:

А

Картинки по запросу малюнки механічних передач

Б

В

4. .(1б)  Вкажіть, які правила безпеки праці біля електроплити є правильними:

А) каструлі пересувати по поверхні конфорок плавними рухами;

Б) кришки каструль відкривати на себе;

В) воду в каструлі наливати безпосередньо на плиті, не більше 2/3 об’єму;

Г) всі відповіді правильні.

5.(1б)Вкажіть, які решітки встановлюють в м’ясорубці для отримання котлетної маси:

А) 9 мм і 3 мм;

Б) 5 мм і 3 мм;

В) 9 мм і 5 мм.

6.(1б) Канавки в робочій камері м’ясорубки служать для:

А) подрібнюють продукт;

Б) прокручують продукт;

В) сприяють просуванню продукту.

7.(2б) Під час роботи у м’ясному цеху м’ясорубка почала не різати м’ясо, а м’яти його. Яка причина несправності м’ясорубки?

8.(2б) При роботі зі електричною сковородою виникнула проблема, вироби пристають до днища чаші, жир розбризкується, як її вирішити?


Варіант-18

1.(1б) Назвати рухомі робочі деталі в машині МПМ-800:

А) рама, сито, шнек;

Б) сито, шнек, крильчатка;

В) рама, сито, крильчатка.

2.(1б)Як необхідно змінювати швидкість у збивальних машинах різних марок:

А) на ходу машини для кращої якості продукції;

Б) при вимкнутому двигуні згідно з технічними вимогами безпеки праці;

В) на ходу машини, якщо є варіатор швидкості та при вимкнутому двигуні,

якщо є коробка швидкостей.
3. (1б) Скільки відсотків об'єму діжі необхідно завантажувати на рідке тісто в тістомісильну машину:

А) на 40%;

Б) на 50%;

В) на 80%.
4. (1б)Як перевірити справність автоматичного електроблокування в машині МТР-60М:

А) проконтролювати візуально;

Б) підняти запобіжну решітку на ходу машини;

В) вручну натиснути на кнопку мікроперемикача до увімкнення машини.

5.(1б) Камери шокового замороження охолоджують:

А) від t +650 С до t +10 0С  -  2 год.;

Б) від t +90 0С до t +3 0С  -  90хв.;

В) від t +650 С до t -18 0С  -  4 год.

6. (1б) Жир для фритюру не придатний до користування після:

А)40 годин;

Б)20 годин;

В)10 годин.

7.(2б) Робітник овочевого цеху підприємства ресторанного господарства

переповнив камеру машини МОК-250 для очищення овочами.

Які помилки допущені в технологічному процесі механічної обробки

овочів та до яких наслідків це може привести?

8.(2б) Під час підготовки збивальної машини до роботи ,кондитер увімкнув машину для перевірки її роботи на холостому ходу,

машина не працює, яку помилку допустив кухар, в чому причина ?

 


Картинки по запросу малюнки протиральна мп-800Варіант-19

1..(1б) Яке призначення машини протиральної МП-800?

А) для протирання варених продуктів,кісточкових плодів;

Б) для протирання сирих овочів;

В) для нарізання овочів соломкою.

2. Вкажіть масу шматочків м'яса для завантаження їх м'ясорубку МЗМ82М?

А) 150 г;

Б) 60-70 г;

В) 300 г.

3. .(1б) Вкажіть, в якому випадку робочі органи м’ясорубки встановлюють таким чином:

А) для отримання кнельної маси;

Б) для отримання котлетної маси;

В) для отримання натуральної січеної маси;

Г) всі відповіді правильні.

4. .(1б) Коли продукт завантажується в камеру фритюрниці?

А) відразу після заливання фритюру;

Б) коли температура фритюру досягне максимального значення;

В). коли температура фритюру досягне мінімального значення;

Г) через 30 хвилин після заливання фритюру.

5..(1б) Укажіть джерело енергії НВЧ-апаратів?

А) жарова шафа;

Б) дисплей;

В) гриль;

Г) магнетрон.

6.(1б)За рахунок чого фіксується положення решіток в МІМ-82:

А) стержня;

Б) шпонки;

В) паза.

7.(2б) Під час роботи фритюрниці температура масла перевищує максимальну допустиму величин, масло горить, які дії кухаря?

8.(2б) Під час випікання млинців,тісто для млинців прилипає до жарової поверхні млинниці. Млинці підгорілі. Які ваші дії?

 


Варіант-20

Картинки по запросу малюнки шафи шжэсм-21. (1б) Вкажіть як підготувати шафу ШЖЕСМ-2 до роботи?

А) вмикаємо шафу на повну потужність за допомогою перемикачів;

Б) встановлюємо терморегулятор на потрібну температуру;

В) перевіряємо санітарно – технічний стан шафи;

Г) після досягнення потрібної температури (гаснуть лампи) завантажують вироби.

Д) вмикаємо загальний пусковий пристрій;

2..(1б)Для яких способів обробки продуктів ШЖЕСМ-2 призначена?

А) для запікання кулінарних виробів;

Б) смаження великих шматків м’яса;

Картинки по запросу малюнки  прима 40В) смаження великих шматків м’яса, запікання кулінарних виробів, випічки кондитерських виробів.

3. .(1б) Цифри у маркуванні машини «Прима-40» означають:

А) продуктивність;

Б) об’єм діжі;

В) час замішування.

4. .(1б) Машина хліборізальна МРХ-200 складається з частин:

А) корпусу, станини, механізму подавання хліба до ножів, лотків, точильного пристрою, приводного механізму;

 Б) корпусу, електродвигуна, механізму подавання хліба до ножів,  завантажувального і розвантажувального лотків, електропускових пристроїв;

В) корпусу, робочої камери, завантажувального і розвантажувального лотків, механізму подавання хліба до ножів, механізму регулювання товщини нарізування,  точильного пристрою, приводного механізму, електропускових і блокувальних пристроїв.

5 .(1б) В якому стані дозволяється завантажувати продукти до холодильного обладнання?

А) у замороженому;

Б) в охолодженому;

В) в охолодженому до температури навколишнього середовища;

Г) усі відповіді правильні.

6.(1б)Як проводиться вивантаження фаршу з фаршмішалки:

А) після зупинки двигуна;

Б) при роботі двигуна;

В) перед роботою двигуна;

7.(2б)Чи може працювати харчо варильний  котел, якщо клапан-турбінка засмітився?

8.(2б)Під час роботи котлетоформовочної машини, котлети не мали паніровки. Яка причина та способи її усунення?

Картинки по запросу малюнки  слайсер

Варіант-21

1. .(1б) Регулятор товщини зрізу у машини МРГ-300 складається:

А) із лімби з поділками, ручки;

Б) реле з поділками;

В) кронштейна з поділками.

2. .(1б) Поясніть принцип роботи  смажійно-пекарської ШЖЕСМ-2 шафи. Виберіть правильні відповіді.

А) ступінь нагріву ТЕНів регулюється перемикачами;

Б) температурний режим встановлюється за допомогою терморегуляторів;

В) робоча камера обігрівається трьома верхніми і трьома нижніми ТЕНами;

Г) має завантажувальні та розвантажувальні лотки.

3. .(1б) Що є робочою поверхнею плити?

А) шнек та ножі;

Б) конфорки;

В) місильний важіль.

4. .(1б)  Вкажіть, яка складова частина електричної плити зображена на малюнку під цифрою 1:

А) пакетні перемикачі конфорок;

Б) терморегулятори конфорок;

В) вмикачі конфорок;

Г) реле.

5..(1б) Як необхідно перевіряти гостроту ножа, слайсеру МРГ-300?

А) методом пробного нарізання;

Б) до леза необхідно піднести натягнутий аркуш паперу;

В) до леза необхідно піднести ковбасу.

6.(1б)Чому палець шнека має 4-х гранну форму?

А) для щільного прилягання;

Б) для фіксації ножів;

В) для фіксації решіток.

7.(2б)Тісто рветься під час розкачування на тісто розкочувальній машині, які причини ?

8.(2б)На якій швидкості та чому необхідно починати процес збивання, а на якій закінчувати?

 


Варіант-22

1. .(1б) Гострильний пристрій у машини МРГ-300 встановлено:

А) в нижній частини корпусу машини  ;

https://ok-t.ru/studopediaru/baza7/3626742582817.files/image028.jpgБ) в верхній частині корпусу машини;

В) в середній частині корпусу машини.

2.Якими цифрами позначено випарник холодильної компресійної машини?

А) 5;

Б) 7.8;

В) 1.

3. .(1б) Вкажіть, яке устаткування має механізм перевертання (маховик):

А). електрофритюрниця ФЕСМ-20;

Б). електросковорода СЕСМ-0,2;

В). електрокотел КПЕ-100;

Г). електрокип’ятильник.

4. .(1б)  Вкажіть, чому потрібно, щоб діжа тістомісильної машини ТММ-1М рухалась навкруг власної осі:

А) щоб можна було зачищати діжу під час роботи;

Б) щоб підсипати потрібні продукти під час роботи;

В) щоб тісто краще і рівномірно замішувалось;

Г) щоб подовжити строк експлуатації.

5.(1б) Який рух здійснює ніж слайсера?

А) нерухомий ;

Б) обертальний ;

В) планетарний .

6.(1б)ТММ - 1М має діжу на:

А) візку;

Б) кронштейні;

В) транспортері.

 

7.(2б) Що треба робити кухарю, якщо при ввімкненні пакетного вимикача фритюрниці не загорається зелена сигнальна лампа?

8.(2б) Наведіть характеристику збірних холодильних камер. Які переваги та недоліки їх експлуатації?


Похожее изображениеВаріант-23

1. (1б) Машини для просіювання МПБ-80М призначені для:

А) просіювання борошна та інших сипких продуктів;

Б) видалення із борошна  сторонніх домішок;

В) розпушування  та насичення повітрям;

Г) усі відповіді правильні.

2.(1б) Просіювач має змінний барабан з діаметром отворів 1,4мм. Для просіювання якої сировини вони призначені ?

А) борошно, крохмаль, сіль вищого ґатунку;

Б) пшеничної, кукурудзяної, манної, ячної круп, цукрового піску першого ґатунку;

В) крупного цукрового піску, подрібнених круп другого ґатунку.

Похожее изображение3..(1б) Кутер призначений для, необхідне виписати:

А) подрібнення м’яса, риби;

Б) нарізання петрушки, часнику, цибулі;

В) збивання масляних кремів, приготування майонезу і пюреподібних мас;

Г) замішування тіста.

Картинки по запросу малюнки  відсаджувальної машини4.(1б) Відсаджувальні машини призначені для:

А) формування виробів із картопляного фаршу;

Б) наповнення, формування та декоративного оформлення кондитерських виробів;

В) формування вареників та пельменів.

5.(1б) Як здійснюється регулювання температурних режимів у сковородах та фритюрницях?

А) електронагрівальним елементом;

Б) терморегулятором;

В) тепловою ізоляцією.

6.(1б) За допомогою чого фіксується положення діжі:

А) важеля;

Б) щитка;

В) педалі.

7.(2б) Вкажіть, яких правил безпеки праці  слід дотримуватись при роботі біля індукційної електроплити.

8.(2б)Під час роботи на кутері, робітник почув шум в електричному приводі. Які дії робітника?

 


Варіант-24

1.(1б) Під час жарки у фритюрі співвідношення жиру та продукту повинно складати:

А) 1:15;

Б) 1:4;

В) 1:2.

2.(1б) Які відмінні особливості відрізняють пароконвектомати від конвектора:

А) наявність трьох режимів: “пара”, “пароконвекція”, “конвекція”:

Б) наявність перемикачів режимів роботи;

В) наявність теплоізоляції;

Г) принципом дії та устроєм, призначенням.

3. (1б) Вкажіть, яка складова частина електросковороди позначена на малюнку під цифрою 1:

А) Кришка з ручкою для відкривання ;

Б) Маховик для перевертання чаші;

В)Терморегулятор.

4.(1б). Електродвигун котлетоформувальної машини вмикають після:

Пов’язане зображенняА) перевірки вірності установлення робочих органів, справності машини, заземлення;

Б) завантаження бункера машини панірувальними сухарями і фаршем;

В) після виконання всіх вищевказаних операцій.

5.(1б) Збивальні машини забезпечують такі технологічні процеси:

А) рівномірність розподілу компонентів та розчинення окремих продуктів з утворенням однорідної маси;

Б) насичення рідинної суміші за рахунок складного руху збивача;

В) усі варіанти, що наведені вище, правильні.

6.(1б)Мукосій в тісторозкочувальної машині призначений:

А) щоб валики краще працювали;

Б) попереджає налипання тіста на валики;

В) попереджає від накручування тіста на валики.

7.(2б) Робітник перед замішуванням тіста не просіяв його, які будуть недоліки у готовій продукції?

8.(2б) Під час роботи на кутері погіршився процес обробки продуктів та збільшився час обробки продукту, які дії кухаря?


Варіант-25

1. .(1б) Яке призначення слайсера?

А) для нарізання монолітів масла;

Б) для нарізання гастрономічних товарів;

В) для збивання рідинних сумішей.

2. .(1б) Яке устаткування можна застосовувати для нарізання варених овочів, плодово-ягідної сировини та відокремлення від них твердих, жорстких включень:

А) протиральні машини;

Б) м’ясорубки;

В) кутери.

3.(1б).Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?

А) меланж, білки, жовтки;

Б) молоко, сиропи, дріжджі;

В) борошно, крохмаль, сухе молоко.

4. Кипить при мінусовій температурі у холодильнику:

А) вода;

Б) фреон;

Результат пошуку зображень за запитом "малюк фризер для морозива"В) бензин;

Г) дизельне паливо.
5. .(1б) Фризер є основною машиною у виробництві:

А) морозива;

Б) хліба;

В) цукерок;

Г) борошна.

6. (1б) Розкачане тісто приймає у тісто розкочувальній машині МРТ-60:

А) піддон;

Б) стрічковий транспортер;

В) лотки.

7.(2б) Якими діями кухар може зупинити тістомісильну машину?

8.(2б)Під час тривалої роботи на бленд ері, машина зупинилася. Яка причина і які дії повинен виконати робітник.


Варіант-26

1. .(1б) Розшифровується КХЕ-60:

А) котел харчоварильний електромагнітний на 60 літрів;

Б) котел харчоварильний економний на 60 літрів;

В) котел харчоварильний електричний на 60 літрів.

2. .(1б) Для чого призначена клапан-турбінка?

А) сигналізує про закипання рідини в варильній ємкості;

Б) підтримує тиск в пароводяній сорочці;

В) підтримує вологість.

3. .(1б) Охолодженими вважаються продукти, температура

яких знаходиться в інтервалі значень:

А) 0...4°С;

Б) 20...10°С;

В) -10...-15°С;

Г) 10...-10°С.
4. .(1б) За якими ознаками класифікуються плити?

А) за видом енергоносія;

Б) робочої поверхні;

Результат пошуку зображень за запитом "малюнок маку просіювальної машини МпМВ-300"В) виду виконання;

Г) усі відповіді правильні.

5. .(1б) Для чого призначені дебаланси в просіювачах МПБВ-300?

А) для захисту робітників від ураження електричним с грумом;

Б) для коливального руху робочої камери;

В) для захисту двигуна від перевантаження.

6. (1б) Маховик підйому тістомісильної машини ТММ - 1М здійснює:

А) підйом і опускання кронштейна;

Б) підйом і опускання місильного важіля;

В) підйом і опускання візка;

7.(2б)Кухар отримав замовлення, приготувати блюдо зі м’яса та риби. У якій машині доцільно одночасно готувати блюда із риби і м’яса, чому?

8.(2б)Під час зважування продуктів покази ваг ВНЦ-2М значно відрізняються від маси встановленого на них товару. Які причини та способи усунення?

 


Результат пошуку зображень за запитом "малюнок тостера 0"Варіант-27

1..(1б) Яке призначення тостерів?

А) для смаження м'ясних напівфабрикатів;

Б) для виготовлення бутербродів;

Результат пошуку зображень за запитом "малюнок кутера барного"В) усього вище переліченого.

2..(1б) Особливості здрібнювання продуктів у кутерах:

А) висока ступінь здрібнювання;

Б) у сполученні процесів здрібнювання та перемішування;

В) у необмежених можливостях ефективного подрібнювання сирих та варених продуктів тваринного та рослинного походження;

Г) у всіх вищезгаданих випадках.

3.(1б) У яких випадках більш доцільно застосовувати кухонну плиту ПЕСМ-4 ШБ  ніж спеціалізоване устаткування?

Результат пошуку зображень за запитом "плита ПЕСМ-4;ШБ"А) за умов великого обсягу продуктів, які підлягають різноманітним видам теплової обробки;

Б) коли вимагається особливе якісне приготування продукції;

В) у всіх вище наведених випадках.

4..(1б) Електрогрилі роликові призначені для:

Результат пошуку зображень за запитом "принцип дії роликового гриля"А) приготування шашликів;

Б) швидкого жаріння та розігрівання сосисок, сардельок, м'ясних продуктів без застосування жиру;

В) розігрівання кулінарних виробів на решітці.

Результат пошуку зображень за запитом "млинниці"5.(1б) Чому млинці при випіканні на млинниці пристають до жарової поверхні?

А) не змастили перед роботою жарову поверхню ;

Б) налили на холодну жарову поверхню;

В) не виставили температуру смаження.

6.(1б) Джерелом енергії механічних машин є:

А) редуктор;

Б) двигун;

В) електропривід.

7.(2б) Працівник кухні зважує продукти на вагах без пломбування. Чи має право він це робити, чому?

8.(2б)Після роботи на пароконвектоматі , залишилося у робочій камері багато жиру, як його очистити?


Варіант-28

1. .(1б) Універсальна кухонна машина складається з елементів:

А) теплогенеруючі пристрої; теплоізоляція, контрольно-вимірювальні прила­ди та арматура;

Б) універсального приводу та набору змінних механізмів;

В) електродвигуна, редуктора, картера, перемикача швидкостей інш.

2. .(1б) Які фактори впливають на продуктивність просіювачів?

А) сумарна площа отворів сита;

Б) насипна маса продукту, що просіюється;

В) швидкість проходження часток продукту крізь сито;

Г) усі вище сказані.

3. .(1б) Чому під час приготування коктейлів необхідно заповнити робочу ємність на 50% об’єму?

А) щоб не було перевантаження;

Б) щоб суміш краще збивалась;

В) тому, що об’єм збільшується у 1.5-2 рази.

4. .(1б) Товщина розкачування тіста регулюється в межах:

А) від100 до 50мм;

Б) від 10 до 0 мм;

В)від 50 до 0 мм.

5.(1б) Для чого призначені холодильні шафи зі скляними дверцятами і боковими стінками, скляними полками, які обертаються :

Пов’язане зображенняА) для зберігання кондитерських виробів;

Б) для зберігання м’ясних напівфабрикатів;

В) для зберігання напоїв.

6.(1б) Що означають цифри у маркуванні МЗМ-105М:

А)  потужність;

Б)  продуктивність;

В) діаметр решітки.

7.(2б)Для чого потрібен поплавок з живленням та поплавковий клапан у кип’ятильнику?

8.(2б)Який порядок ввімкнення та правила експлуатації електричної плити для приготування борщу.

 


Варіант-29

1..(1б)  Які електронагрівальні елементи застосовують в млинницях Roller Grill?

А) ТЕНи;

Б) кварцові трубки;

В) спіралі.

2. .(1б) Перед завантаженням в робочу камеру тісто вагою 8…10 кг необхідно розкачати вручну до товщини 60…70 мм тому

А) щоб не викликати перевантаження електродвигуна;

Б) що не буде забезпечуватись рівномірне розкачування;

В) що машина не увімкнеться;

Г) що тісто при розкачуванні буде рватись.

3. .(1б) Змінювати швидкість у збивальних машинах різних марок можна

А) на ходу машини;

Б) при вимкненому двигуні;

В) на ходу машини, якщо є варіатор швидкості;

Г) на ходу машини, якщо є коробка швидкостей.

4. (1б)  В тістомісильну машину на круте тісто завантажують

А) 50% об’єму діжі;

Б) 80% об’єму діжі;

В) 30% об’єму діжі;

Г) 60% об’єму діжі.

5. .(1б) На початку замішування тіста борошно розпилюється тому, що

А) спочатку додали рідкі продукти, а потім борошно;

Б) почали роботу на великій швидкості;

В) внаслідок перевантаження;

Г) почали замішування на малій швидкості.

6.(1б). Кип’ятильники бувають:

А) електричним, паровим, газовим нагріванням;

Б) електричні, газові;

В) проточні і ємнісні.

7.(2б)З яких причин овочерізка для варених овочів МРОВ-160 може нарізати їх неякісно.

8.(2б) Які дії кухаря, якщо необхідно в процесі роботи відкрити кришку харчо варильного котла?

 

 


Варіант-30

1..(1б)  Гумовий килимок при роботі машини повинен знаходитись

А) із правої сторони корпуса;

Б) із лівої сторони корпуса;

В) біля пульта управління;

Г) біля рухомих частин.

2. (1б) Які небезпечні зони в тістомісильних машинах?

А) місильний важіль;

Б) діжа;

В) місильний важіль, діжа.

3. .(1б) Заміс тіста в тістомісильній машині триває

А) від 7 до 20 хв;

Б) від 5 до 10 хв;

В) до 5 хв;

Г) від 5 до 15 хв.

4. (1б) Для регулювання нагріву конфорок у плиті ПЕСМ-4Ш передбачено:

 А) 2 перемикачі;

 Б) 1 перемикач;

 В) 4 перемикачі.

5..(1б) Причиною проливання рідини на поверхню плити є:

А) неспівпадання конфорок;

Б) переповнення посуду;

В) перегрівання конфорок.

6.(1б)Якщо під час роботи кип’ятильника із сигнальної трубки витікає холодна вода, а з водозбірного крана-тепла, значить:

А) несправні вентилі;

Б) несправний поплавковий пристрій;

В) несправний живильний бачок.

7.(2б)Коли можна завантажувати продукцію у жарову електричну шафу?

8.(2б)Які необхідно виконати дії кухарю, якщо під час смажіння курей у грилі не утворилася рум’яна кірочка.

 


Відповіді

№ варіанту

1

2

3

4

5

6

1

в

б

абв

б

б

А

2

а

в

бвг

а

б

в

3

б

а

г

г

а

б

4

а

б

в

Б

в

в

5

ав

б

б

б

б

в

6

в

в

а

в

ав

в

7

б

бв

а

в

в

в

8

а

б

в

в

в

в

9

в

в

а

г

б

в

10

ваєжгзбд

б

а

б

в

б

11

в

в

вадгбє

б

в

б

12

в

б

б

в

б

б

13

б

б

б

в

б

а

14

а

б

в

а

в

б

15

в

б

б

а

б

ав

16

а

г

г

г

в

а

17

в

а

б

г

в

в

18

б

в

в

б

б

а

19

а

а

в

б

г

б

20

вдбаг

в

б

в

г

б

21

а

абв

б

а

б

б

22

б

б

б

в

б

а

23

г

а

абвг

б

б

в

24

б

г

а

а

в

б

25

б

а

в

б

а

б

26

в

а

а

г

б

а

27

б

г

а

б

аб

в

28

б

г

в

в

а

в

29

а

в

в

а

б

в

30

в

в

а

в

б

б

 

 

 

 

 

 

Використані джерела

  1. Методичні рекомендації і розробки уроків:- К.: ВКУ КНТЕУ ,2006.
  2. Шинкаренко О.П. та ін. Технічне оснащення підприємств громадського харчування. Частина 1 Механічне устаткування. - Львів: Оріяна-Нова, 2005. -240с.
  3. Устаткування підприємств громадського харчування: Лабораторний практикум Л.Я. Старовойт, О.П. Шинкаренко, Т.П. Сидорчук, Л.М. Дідик. - Л.: Вид-во „Оріяна-Нова", 2001. - 192с.
  4. Саєнко Н.П., Волошенко Т.Д. Устаткування підприємств громадського харчування. — К.: ВАТ „Поліграфкнига", 2005. — 317с.
  5. Устаткування закладів ресторанного господарства: Навч. посіб. /1.0. Конвісер, Б.А. Бублик, Т.Б. Пригіна, Ю.М. Григор'єв; За редакцією І.О. Конвісера - К.: Нац. торг.- екон. ун-т, 2005. - 566с.

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Ursu Viktoriia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чепканич Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кочина Виктория
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ахтирська Ганна Михайлівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
30 листопада 2019
Переглядів
47862
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку