Тестові завдання з теми: «Меню і прейскуранти»
1. До торгових приміщень відносять:
а) сервізну;
б) аванзал;
в) гарячий цех.
2. Аванзал- це:
а) танцювальний майданчик;
б) зал для очікування;
в) місце біля барної стійки.
3. Для миття столових тарілок в мийній має бути:
а) 2 ванни;
б) 3 ванни;
в) 1 ванна.
4.Перше приміщення, куди потрапляє відвідувач-це:
а) гардероб;
б) вестибюль;
в) торговий зал.
5. Сервізна - це приміщення для:
а) миття посуду;
б) зберігання посуду;
в) прасування білизни.
6. Які вимоги пред’являють до курильних кімнат:
а) наявність гарячої води;
б) інтенсивна вентиляція;
в) засервіровані столи.
7. При загальному освітленні світильники розміщують:
а) під стелею;
б) над барною стійкою;
в) підсвітка підлоги.
8.Комфорт залу:
а) підвищує апетит у відвідувачів;
б) пригнічує настрій;
в) впливає на смак страв.
9. До підсобних торговельних приміщень ресторану відносяться:
а) вестибюль;
б) гардероб;
в) кімната для паління.
10. Місцем відпочинку і очікування відвідувачів, зустрічі гостей є:
а) бенкетний зал;
б) вестибюль;
в) аванзал.
11. Основне приміщення, де обслуговують відвідувачів у ресторані:
а) аванзал;
б) торговельна зала;
в) банкетна зала.
12. Бра і торшери використовуються для такого освітлення:
а) місцевого освітлення;
б) загального освітлення;
в) декоративного освітлення.
13. Мийна столового посуду - це приміщення, яке має зв'язок між:
а) гардеробом, сервізною і роздавальною;
б) сервізною, роздавальнею та торговельним залом;
в) торговельним залом, аванзалом та хліборізкою.
14. У торговельній залі ресторану на кожне посадкове місце повинно бути столового посуду:
а) 1,5 – 2 комплекти;
б) 2,0 – 2,5 комплекти;
в) 3 – 3,5 комплекти.
15. Скляний посуд та кришталь миють:
а) у чотирьох ваннах;
б) у двох ваннах;
в) у трьох ваннах.
16. Бенкетна зала ресторану призначена:
а) для організації сніданку, обіду та вечері;
б) для організації прийомів, урочистостей;
в) для організації кейтерінгів.
Відповіді: