26 жовтня о 18:00Вебінар: Сучасні методи та засоби організації уроку фізичної культури за стандартами НУШ

Тестові завдання за І умовною частиною повісті М. Коцюбинського "Дорогою ціною"

Про матеріал
Тестові завдання за І умовною частиною повісті М. Коцюбинського "Дорогою ціною" (епілог, І розділ)
Перегляд файлу

М. Коцюбинський «Дорогою ціною»

Тести (за І умовною частиною повісті: епілог, І розділ)

1. Події твору відбуваються у:

 А) 20-х роках XVIII століття;

 Б) 30-х роках XVIII століття;

 В) 20-х роках XIХ століття;

 Г) 30-х роках XIХ століття.

2. З яким звіром автор порівнює поневолений український народ:

 А) биком;

  Б) ослом;

 В) волом;

 Г) туром.

3. Які події згадуються у творі:

 А) гайдамацький рух в Умані та Кодні;

 Б) турецька навала у Бессарабії;

 В) заснування козаччини;

 Г) повалення Османської імперії.

4. Хто панував над українцями:

 А) поляки;

Б) турки;

 В) росіяни;

 Г) німці.

5.  Головними героями твору є: 

 А) Остап Баламут і Соломія;

 Б) Степан Мандрика і Соломія;

 В) Остап Мандрика і Соломія;

 Г) Степан  Баламут і Соломія.

6.  Куди збирається втекти Остап:

 А) Дон;

 Б) Дунай;

 В) Дніпро;

 Г) Дністер.

7. Чому пан хотів покарати Остапа:

 А) обікрав пана;

 Б) не хотів працювати;

 В) здіймав мову про повстання;

 Г) підмовляв селян на втечу.

8. Що перекинув Остап через тин, за яким стояла Соломія:

 А) чугаївки;

 Б) сакви;

 В) весла;

 Г) хлопа.

9. Хто прищепив Остапу любов до свободи:

 А) син;

 Б) брат;

 В) батько;

 Г) дід.

10. Хто вирішив тікати разом з Остапом:

 А) мати;

 Б) дружина;

 В) кохана дівчина;

 Г) сестра.

11. Чому Соломія вирішила втекти:

 А) пан віддав її за нелюба;

 Б) тяжко було працювати на пана;

 В) пан жорстоко її бив;

 Г) пан хотів її продати.

12. Чим пожертвувала Соломія, щоб не видати себе:

 А) життям;

 Б) сорочкою;

 В) конем;

 Г) волоссям.

 

 

 

Відповіді:

  1. Г
  2. Г
  3. А
  4. А
  5. В
  6. Б
  7. В
  8. Б
  9. Г
  10.  В
  11.  А
  12.  Г
docx
Додано
1 березня
Переглядів
772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку