Тестовий контроль з теми : "Сільське господарство"

Про матеріал
Дані тести можна використовувати для будь-якого етапу уроку: перевірки стану засвоєння раніше вивченого матеріалу, актуалізації опорних знань, закріплення вивченого матеріалу. Частину завдань можна ефективно використати для організації у процесі уроку проблемного навчання на стадії вивчення нового матеріалу. Використання тестів розраховане як на використання їх вчителями, так і учнями самостійно.
Перегляд файлу

Тестовий контроль з теми : Сільське господарство

1. Укажіть район найбільш інтенсивного тваринництва: А Східна Африка; Б Південна Азія; В Центральна Америка; Г Західна Європа.

2. Що зумовлює значно вищу продуктивність сільськогосподарських угідь в Китаї порівняно з Росією: А більша площа території Китаю і дуже висока частка орних земель; Б менша густота сільського населення і частки антропогенних ландшафтів у Китаї; В сезонний характер сільського господарства і монокультурна спеціалізація Китаю; Г сприятливіші агрокліматичні умови в Китаї та працьовитість китайців.

3. Доберіть до кожного прислів’я регіон його походження і поширення:

1 «За одну чашку рису тричі поле  обійдеш»; 2 «Як  уродить жито, то всім буде сито»; 3 «Мало-помалу стає незрілий виноград медом»; 4 «Старий верблюд не підведе»

А Східна Європа; Б Південна Європа; В Північна Європа; Г Південно-Східна Азія; Д Центральна Америка.

4. Чим зумовлена пріорітетність розвитку виробництва органічної продукції сільського господарства в Україні?

А різноманітністю мінеральних ресурсів; Б високою природною родючістю грунтів; В домінуванням тваринництва у структурі сільського господарства; Г хімізацією виробництва в господарствах агрохолдингів; Д упровадженням біологічних засобів захисту рослин в аграрному секторі; Е зональним характером спеціалізації сільського господарства; Є зростанням попиту на цю продукцію в країнах Європи та в Україні.

5. Розвитку вівчарства в Карпатах сприяє: А споживчий та рекреаційний потенціал регіону; Б наявність природних кормових угідь; В висока частка кормових культур у структурі посівів; Г значна кількість відходів харчової промисловості.

6. Чим  насамперед зумовлений найвищий в Україні рівень розвитку птахівництва в Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях: А великою часткою кормових культур  у структурі посівів; Б великою кількістю міст та міського населення; В транспортно-географічним положенням областей; Г концентрацією підприємств в харчовій промисловості.

7. Спеціалізація сільського господарства у Вінницькій області обумовила концентрацію на її території зорієнтованих на сировину: А кондитерських фабрик; Б олійно-жирових комбінатів; В цукрових і спиртових заводів.

8. Який чинник найбільше впливає на спеціалізацію скотарства в Україні?

А тип грунту; Б особливості рельєфу; В кормова база; Г забезпеченість водними ресурсами.

9. Які з наведених анонсів публікацій  свідчать про порушення традиційної схеми зональної спеціалізації  рослинництва в Україні на сучасному етапі?

А «Насіння швидкостиглих сортів кукурудзи закуповують фермери Полісся»; Б  «На півдні України посіви озимої пшениці перезимували без втрат»;  В «Нові сорти  озимого ріпаку принесли прибуток фермерам Приазовя»; Г «Посіви соняшника потіснили картоплю на полях Західної України»; Д «Аграрії Сумщини отримають дотації  на вирощування льону –довгунця»; Е «На Херсонщині збирають урожай ранніх баштанних».

10. Проаналізуйте уривок з характеристики сільського господарства однієї з країн: «У районах з вищою природною родючістю грунтів вирощують пшеницю, ячмінь, цукровий буряк. Бідні грунти використовують під посіви жита, вівса, картоплі та як природні кормові угіддя»: А Східна Азія; Б Північна Африка; В Центральна Америка; Г Західна Європа.

11. Яку екологічну проблему спричинено екстенсивним розвитком пасовищного тваринництва в країнах Африки?

А виснаження грунтів кормовими культурами; Б зменшення площі мусонних лісів; В збільшення частки орних земель; Г опустелення значних територій саван.

12. Укажіть природний комплекс, у якому сформувався найбільший у світі район мясного скотарства: А савани Південної Азії; Б пампа Південної Америки; В степи Центральної Азії; Д гілея Африки.

13. Укажіть основний напрямок перевезення вовни для підприємств вовняної промисловості: А Австралія – Західна Європа; Б Канада – Східна Азія; В Південна Африка – Латинська Америка; Г Росія – центральна Європа.

14. У якій країні у структурі сільськогосподарських угідь частка пасовищ і луків значно     більша, ніж орних земель? А Австралія; Б Україна; В Франція; Г Індія.

15. На вирощуванні какао- бобів, кави, виробництві пальмової олії спеціалізуються країни: А Середземноморського регіону; Б Океанії; В Південно –Західної і Центральної Азії; Г узбережжя Гвінейської затоки.

16. Де сформувався «кукурудзяний пояс» США?

А на Центральних рівнинах; Б на Примексиканській низовині; В на Тихоокеанському заході; Г у Флориді.

17. Укажіть особливість технічних сільськогосподарських культур, яка зумовила розміщення їхніх посівів переважно в країнах, що розвиваються:

А безпосереднє використання для споживання населення; Б невибагливість до тепла і вологи; В висока трудомісткість вирощування; Г низька транспортабельність зібраного врожаю.

docx
Додано
26 липня 2019
Переглядів
3244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку