Thanksgiving Day/День подяки

Про матеріал
Історія та традиції святкування Дня подяки у США. Конспект проведення позакласного заходу для учнів 7 класів.
Перегляд файлу

AFTER-CLASS ACTIVITY

(позакласний захід)

Клас: 7

Час: 20 хвилин

Тема: The Thanksgiving Day/День подяки

Рівень знань: достатній

Компетентності: спілкування іноземною мовою, інфомаційно-цифрова, математична, соціальна, фінансова грамотність.

Мета:

  • навчати  традиціям і особливостям святкування Дня подяки у США;
  • розвивати  навички логічного мислення та зв’язного мовлення;
  • практикувати лексичний матеріал теми;
  • виховувати  вдячність до оточуючих.

Обладнання: презентація Power Point, вікторина Learning App “Who wants to become a millionaire?”flash card “Thanksgiving Day.Vocabulary.”, форма для відгуку Google, бенгальський вогник.

 

 

PROCEDURE

І. INTRODUCTION (вступ) 3 min.

1. Greeting (привітання)  

T: - Good afternoon pupils, nice to meet you.

Ps: - Good afternoon, nice to meet you too.

2. Warming up (актуалізація опорних знань) 1 min. Slide 1

Метод: усний виклад матеріалу. На слайді з’являється лексичний вираз у вигляді математичного рівняння. Учні вирішують його і отримують слово HOLIDAY, яке відповідає темі захода та з’ясовують, які свята бувають за територією святкування. З допомоги реакцій учні показують на скільки полюбляють свята.

Т: - Look and solve the task and find a secret word.

3. Aim (повідомлення теми і мети уроку) 1 min. Slide 2

Метод: усний виклад. Учитель показує слайд, пропонує учням за малюнком здогадатися тему урока та вирішити рівняння, розкдавши слово THANKSGIVING на складові.

Т:  - The theme of our lesson is The Thanksgiving Day, the aim is to study history of holiday, practice vocabulary of traditional food and discuss the family activities.

Сьогодні ми розповімо  про одне з найстаріших та найулюбленіших свят американців – День подяки. Англійською – Thanksgiving Day. Від слова – thanks – подяки, give – давати. Це державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер листопада.

 

II. MAIN PART (головна частина) 15 min.

Кому ж і за що дякують американці?

(Перегляд презентації “Thanksgiving”, вчитель розповідають історію свята)

Щоб зрозуміти суть цього свята, заглибимося трішки в історію та географію.

T: - Who is this man? What is the famous for? (Christiphor Columbus, discover America). Slide 3

Христофор Колумб здійснив 4 подорожі до берегів Америки, але до останнього вірив, що він відвідував Індію, тому місцевих людей він і назвав “Indians”. В англійській мові Indians це назва для індійців (мешканців Індії) та індіанців (етнічне населення Америки). Тому, для розмежування цих понять було введено термін Native Americans or American Indians. Slides 4, 5, 6

T: - Who is he? Slide 7

Амеріго Веспуччі довів, що це є окремий континент, який, пізніше, було й названо на його честь (за звичаєм континенти носять жіночі імена; Америка – жіночий еквівалент імені Амеріго).

Зрозумівши, що існує «Нова земля» люди зацікавились її дослідженням та згодом зрозуміли, що політичний, економічний, культурний, релігійний та побутовий устрій цієї землі кардинально різниться та відстає від європейського, що успадкував кращі досягнення Стародавньї Греції та Римської імперії.

На той час у Англії відбулась церковна реформа, за якої Генріх VIII відійшов від провідної релігії Європи католицтва, розірвав стосунки з Папою Римським та проголосив себе головою нової англіканської церкви. Slide 7

 T: - In England a group of the pilgrims (пілігрими) decide to leave their native country and find new house in America.

Пілігріми -  община поломників у Англії, яка певний час зазнавала утисків через наслідування католицтва, тому вони вирішили поїхати до Нової землі та влаштувати своє життя там.

І от пілігрими відправилися шукати кращої долі у 1620 році на кораблі, який називався Mayflower.  Якщо ви уважно прочитаєте назву корабля, то зрозумієте, що перекладається вона як «травнева квітка». Slide 8

Довго пливли пілігрими і прибули до берегів Північної Америки. 11 грудня 1620 року пілігрими - перші поселенці з Європи, отаборилися у місцевості, яку назвали Плімут (Сьгодні це штат Массачусетс).   Вони не змогли  виростити і зібрати врожаю. Перші місяці були голодними і холодними і пілігрими втратили 46 з 102 людей, що припливли на кораблі «Мейфлауер».

І тут на допомогу пілігримам прийшли місцеві мешканці – індіанці. Один серед них, на ім’я Скванто знав англійську мову і спілкувався з ними. Slide 9

T: - Native Americans show new products to pilgrims. They were turkey, pecan nuts, pumpkin, potato, cranberry. Slide 10

Наступної осені пілігрими зібрали щедрий врожай і влаштували свято, на яке із вдячністю запросили індіанців. Це було перше святкування Дня подяки. Пілігрими дякували, як місцевим мешканцям за допомогу, так і Господу Богу за щедрий врожай. Slide 11

T: - Pilgrims cooked roast turkey, cranberry sauce, pumpkin cake, mashed potato, pecan pie. Slide 12

Час від часу мешканці Північної Америки влаштовували подібні святкування, приурочені різноманітним подіям, за які вони хотіли подякувати Богу. Згодом це свято стало загальнонародним і отримало назву Thanksgiving Day (День подяки).

У наш час жителі США святкують День подяки у четвертий четвер листопада. Авраам Лінкольн запропонував цю ідею у 1864 році. Slide 13

T: - Please count how many years do Americans celebrate Thanksgiving Day? (2022-1621 = 401). Slide 14

 T: - How people celebrate this holiday? Slide 15

Зазвичай родини збираються разом на святковий обід, де їдять традиційні страви, серед яких обов’язково є індичка; відвідують костюмовані паради, де розкривається історія походження свята; довляться фінальний матч сезону з регбі. Slides 16, 17, 18

Під час святкування відбувається ще одне цікаве дійство, пов’язане з індичкою. У День Подяки хоча б одна індичка повинна бути помилувана. Щороку напередодні свята діючий президент США оголошує помилування одній індичці – вона не потрапить на святковий стіл. Все це відбувається на галявині перед Білим домом під прицілом телекамер.  Президенту приносять дві індички і він обирає ту, яка йому найбільше сподобалася. Після церемонії «врятована» індичка відправляється  на ферму, де і живе до старості. Slide 19

T: - Now I propose to do the quise “Who wants to become a millionaire?” Ви зможете заробити гроші, які згодом зможете витратити, відповідно до ще однієї традиції до Дня подяки.

https://drive.google.com/file/d/1HMIlGqzbzovmUkYi9dnkaZwhNuo7ip1I/view?usp=sharing

III. SUMMATION (підведення підсумків) 2 min.

1. Summarizing (узагальнення):

T: - Usually after Thanksgiving it is the Black Friday and bigining of the Christmas season. Slide 20

Після Дня подяки настає Чорна п’ятниця, день найбільшого розпродаж. З Дня подяки починається підготовка до Різдвяних свят, тому і ми з вами почнемо готуватися і доки горить бенгальський вогник загадайте бажання, яке, гадаю, має обов’язково здійснитись ще в цьому році.

2. Home Task (домашнє завдання): закріпити лексику урока за flesh cards “Thanksgiving Day. Vocabulary.”

https://drive.google.com/file/d/1HMIlGqzbzovmUkYi9dnkaZwhNuo7ip1I/view?usp=sharing

3. Evaluation (оцінювання):

Учні заповнюють форму-відгук за проведеним заходом.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkTAfq7IPo74rTyhqwHnCuPJREe5sluo-Ennqr4Iv7C8qE2Q/viewform?usp=sharing

doc
Додано
3 грудня 2022
Переглядів
575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку