Типологія і технологія уроків РЗМ

Про матеріал
Матеріали допоможуть при підготовці до уроків розвитку зв'язного мовлення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Типологія і технологія уроків розвитку комунікативних умінь і навичок. Підготувала: вчитель української мови та літератури Романовобалківської ЗОШ І-ІІІ ст. Коваленко О. Б.

Номер слайду 2

Урок – це дзеркало загальної і педагогічної культури вчителя, мірило його інтелектуального багатства, показник його кругозору, ерудиції. В. Сухомлинський

Номер слайду 3

Урок-час інтенсивного духовного спілкування педагога з вихованцями. Сучасний урок- це витвір мистецтва,в якому присутні і краса і натхнення думки,і радість пошуків, створені спільними зусиллями учня та учителя.

Номер слайду 4

Урок розвитку комунікативних умінь і навичок – це вид мовленнєвої діяльності, спрямований на формування комунікативної компетенції.

Номер слайду 5

Типологія уроків розвитку зв'язного мовлення у лінгводидактиці ХХ ст.

Номер слайду 6

Класифікація уроків розвитку зв'язного мовлення за Г. Шелеховою

Номер слайду 7

Класифікація уроків розвитку зв'язного мовлення за О. Біляєвим

Номер слайду 8

Класифікація уроків розвитку зв'язного мовлення за М. Стельмахович

Номер слайду 9

Класифікація уроків розвитку зв'язного мовлення за М. Пентилюк

Номер слайду 10

Технологія конструювання уроків розвитку звязного мовлення

Номер слайду 11

Переказ – це специфічна вправа, яка вимагає від учня відтворення в усній чи письмовій формі взірцевого тексту

Номер слайду 12

Твір-розповідь – це учнівський твір, в якому описано події, що відбувалися чи відбуваються в певній часовій послідовностіУрок навчального твору-розповіді на основі власного досвіду12386754

Номер слайду 13

Урок навчального твору-опису рослини. Тематична бесіда з учнями. Повідомлення теми й мети уроку. Написання твору-опису рослини та редагування написаного. Етап підготовчих вправ. Складання плану опису рослини. Підбиття підсумків уроку. Оголошення домашнього завдання1234567 Твір-опис є звязним висловлюванням, у якому зображують зовнішні ознаки предмета, явища, особи, приміщення, краєвиду, тому важливим для побудови описів є вміння спостерігати за предметами, істотами, процесами, рослинами.

Номер слайду 14

Урок навчального твору-опису приміщення1. Оголошення теми та мети уроку2. Підготовка до написання творчої роботи6. Підбиття підсумків уроку3. Колективне складання плану опису приміщення7. Повідомлення домашнього завдання5. Редагування письмової роботи4. Самостійна письмова робота учнів на чернетках. Структура уроку написання твору-опису приміщення орієнтовно містить такі складові:

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Урок навчального твору-опису зовнішності людини1234567

Номер слайду 17

Урок навчального твору-опису місцевості

Номер слайду 18

1234 Урок навчального твору-опису пам'ятки історії та культури

Номер слайду 19

Урок навчального твору-опису пейзажу за картиною

Номер слайду 20

Уроки, присвячені написанню роздумів, мають на меті навчити учнів правильно визначати композиційні елементи тексту, висувати тезу, добирати переконливі аргументи і робити висновки. Повідомлення теми й мети уроку. Вступна розповідь вчителя або тематична бесіда з учнями. Етап підготовчих вправ. Робота з тлумачним словником. Аналіз схеми розгорнутого твору-роздуму та складання плану. Самостійне написання твору та його редагування. Підсумки уроку. Оголошення домашнього завдання17654328 Урок написання навчальноготвору-роздуму на екологічну тему

pptx
Додано
24 травня 2019
Переглядів
2057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку